wizard1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2006 Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα (δείτε το attachment που είναι από το Fifa manager αλλά το ίδιο συμβάινει και με άλλα παιχνίδια) το οποίο υπέθεσα πως έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών (nVidia 6600 256) οπότε εγκατέστησα τους τελευταίους drivers αλλά δεν άλλαξε τίποτα οπότε έκανα roll back. Επειτα κατέβασα το drivercleaner μήπως κάνει τίποτα και μετά επανεγκατέστησα τους drivers αλλά τζίφος.. Επίσης ο Media Player (10) κάθε φορά που προσπαθώ να δω αρχείο .avi ή .mpeg εμφανίζει μια πράσινη οθόνη, ενώ ο ήχος δεν έχει πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι άσχετο, αλλά το αναφέρω. Εχω δεκάδες codecs και τον επανεγκατέστησα, όπως και το divx αλλά και πάλι τίποτα.. :105: Τέλος, επανεγκατέστησα μέχρι και το Service Pack 2 αλλά ούτε αυτό βοήθησε..
varelasj Φεβρουάριος 24, 2006 #2 Φεβρουάριος 24, 2006 Δοκιμασες καθολου την καρτα σε αλλο pc ? Αλλα εφοσον λες οτι δοκιμασες καποιους drivers και κανει το ιδιο ισως εινια hardware προβλημα της καρτας. Παντως αν ειναι ευκολο δοκιμασε τη και σε ενα αλλο pc και αν κανει κι εκει το ιδιο μετα rma.
akamarinos1442169139 Φεβρουάριος 24, 2006 #3 Φεβρουάριος 24, 2006 Την έχεις o/c?Ta directX σου είναι οκ?Πρόβλημα με θερμοκρασίες?Πάντως αυτό που σου προτείνει ο varelasj είναι ο πιο σίγουρος τρόπος
wizard1 Φεβρουάριος 24, 2006 Author #4 Φεβρουάριος 24, 2006 Δοκιμασες καθολου την καρτα σε αλλο pc ? Αλλα εφοσον λες οτι δοκιμασες καποιους drivers και κανει το ιδιο ισως εινια hardware προβλημα της καρτας. Παντως αν ειναι ευκολο δοκιμασε τη και σε ενα αλλο pc και αν κανει κι εκει το ιδιο μετα rma.Οχι δε τη δοκίμασα αλλά δεν έχω και κανέναν γνωστό που να έχει AGP οπότε είναι δύσκολο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξαφνικά όταν έπαιζα Fifa 06 κι από εκεί και πέρα παραμένει όπως φαίνεται στο συνημμένο. Ούτε 2 μήνες δεν πέρασαν από τότε που την αγόρασα από το Πλαίσιο. :021:
varelasj Φεβρουάριος 24, 2006 #5 Φεβρουάριος 24, 2006 Αυτο το κανει απο την ωρα που ανοιξεις το pc ? Ριξε και μια ματια στο fan καλου κακου μηπως εχει σταματησει και ευθυνεται αυτο για τα artifacts αν και θα κωλαγε νομιζω και δεν θα επαιζε λογο της temp...
wizard1 Φεβρουάριος 24, 2006 Author #6 Φεβρουάριος 24, 2006 Την έχεις o/c?Ta directX σου είναι οκ? Πρόβλημα με θερμοκρασίες? Πάντως αυτό που σου προτείνει ο varelasj είναι ο πιο σίγουρος τρόπος Οχι δεν έχω κάνει ο/c. Το directX το ξανακατέβασα κι αυτό. Παραθέτω κι άλλο συνημμένο με τις θερμοκρασίες: Ο επεξεργαστής είναι athlon xp+ 2800.
varelasj Φεβρουάριος 24, 2006 #7 Φεβρουάριος 24, 2006 Την temp της καρτας καλυτερα να τη βλεπεις απο καποιο riva ή απο δεξι κλικ στο desktop -> ιδιοτητες ->ρυθμισεις->για προχωρημενους->geforce 6600->temperature settings. Στο λεω αυτο γιατι στο speedfan δεν εχεις ρυθμισει τις temp και δεν ξερουμε ποια ειναι ποια .
wizard1 Φεβρουάριος 24, 2006 Author #8 Φεβρουάριος 24, 2006 Ενώ είμαι στο μενού που αναφέρεις, δε βρίσκω το temp. settings. :|edit: Βρήκα πως το ενεργοποιούμε αλλά θέλει κάποια διαδικασία..
wizard1 Φεβρουάριος 24, 2006 Author #9 Φεβρουάριος 24, 2006 Xμμ έτρεξα το dxdiag (έχω το Directx 9.0c) και επέλεξα display. Μετά τέσταρα το directdraw το οποίο ήταν εντάξει, αλλά μετά τέσταρα το Direct3D και ο κύβος του DirectX είχε τα ίδια ακριβώς χάλια που είχε και το παιχνίδι όπως φαίνεται στο πρώτο συνημμένο. Τι να κάνω;
Braveheart Φεβρουάριος 24, 2006 #10 Φεβρουάριος 24, 2006 μηπως εχει mobo που εχει αυτοματο overclocking οπως η msi (π.χ 1-10%) και το χεις ενεργοποιημενο? Γιατι εγω παλιοτερα το ειχα ενεργοποιησει δεν θυμαμαι σε τι ποσοστο και μου εκανε παρομοιο προβλημα. Κανε καλου κακου ενα clear cmos και ξαναδοκιμασε (ή βγαζοντας την μπαταρια για 5-10sec ή πατωντας ενα ειδικο κουμπακι που εχει). Αν και παλι στο βγαζει τοτε θα ειναι ελατωματικη.
wizard1 Φεβρουάριος 24, 2006 Author #11 Φεβρουάριος 24, 2006 Η mobo είναι Qasar (τρέχα γύρευε) και ούτε το clear cmos έκανε τίποτα, ούτε το update που βρήκα στο site του κατασκευαστή. Φαντάζομαι πλέον πως η κάρτα έχει πρόβλημα.. Να την πάω πίσω στο Πλαίσιο; Την έχω μόνο εδώ και δυο μήνες. Δεν έχω κοιτάξει αν έχει εγγύηση κτλ..
KostasThLB Φεβρουάριος 24, 2006 #13 Φεβρουάριος 24, 2006 σίγουρα πρώτη επιλογή σου είναι να δικιμάσεις αυτό που λέει ο varelasj . Δοκίμασε την κάρτα σε άλλο PC (σκέψου και κάποιον θα βρεις :112: ), για να δεις αν φταίει η κάρτα οπότε την στέλνεις απευθείας για rma.Γιατί αν δε φταίει η κάρτα μπορεί να είναι χίλια δυό άλλα πράγματα. chipset μητρικής, τροφοδοτικό, drivers, λειτουργικό, παιχνίδι, κάποιο άλλο πρόγραμμα που κάνει conflict και πόσα άλλα ακόμη. Οπότε πρώτα απέκλεισε το ελλατωματικό hardware και μετά όοοολα τα άλλα
wizard1 Φεβρουάριος 25, 2006 Author #14 Φεβρουάριος 25, 2006 Επίσης κοίταξα το τροφοδοτικό (μπορεί να είναι κι άσχετο αλλά είναι σημαντικό) και σηκώνει μόνο 280 watt. Φοβάμαι μη μου δημιουργήσει προβλήματα γιατί από 512RAM & Ati Radeon 9200 128MB το πήγα στα 1024RAM με την nVidia που θέλει έξτρα τροφοδοσία αν και δεν πρέπει να θέλει πάνω από 40Watt maximum.
deadlock7 Φεβρουάριος 25, 2006 #15 Φεβρουάριος 25, 2006 Χμμ..280 ειπες?Αν ισχυουν τα watt απο εδω,τοτε εισαι περιπου στα ιδια με πριν.Βεβαια τα 280w για συγχρονο συστημα ειναι υπερβολικα λιγα!Προφανως οταν ζοριζεται η καρτα και τραβαει περισσοτερο ρευμα,το τροφοδοτικο ειναι ανεπαρκες.Δοκιμασε την σε αλλο συστημα να σιγουρευτεις.Παντως να εχεις στα υποψιν αγορα τροφοδοτικου..
The King Φεβρουάριος 25, 2006 #16 Φεβρουάριος 25, 2006 αν δεν σου κανει κοπος, δινεις link για το drivecleaner;
backgroundman Φεβρουάριος 25, 2006 #17 Φεβρουάριος 25, 2006 Η κάρτα γραφικών παίρνει βύσμα τροφοδοσίας απο το τροφοδοτικό (molex) ??Το έχουν βάλει ??Έχεις πρόβλημα σε 2D γραφικά (Windows desktop)??
Necro Φεβρουάριος 25, 2006 #18 Φεβρουάριος 25, 2006 δοκίμασε bios update στην mobo αν και η γνώμη μου είναι ελλατωματική vga
wizard1 Φεβρουάριος 25, 2006 Author #19 Φεβρουάριος 25, 2006 Η κάρτα γραφικών παίρνει βύσμα τροφοδοσίας απο το τροφοδοτικό (molex) ??Το έχουν βάλει ??Έχεις πρόβλημα σε 2D γραφικά (Windows desktop)??Ναι, μόνος μου το είχα βάλει. Δεν έχω πρόβλημα στα 2D. Μάλλον όπου χρειάζεται direct3d υπάρχει πρόβλημα.δοκίμασε bios update στην mobo αν και η γνώμη μου είναι ελλατωματική vgaΤο δοκίμασα κι αυτό αλλά μάλλον η κάρτα είναι για επιστροφή..αν δεν σου κανει κοπος, δινεις link για το drivecleaner;drivercleaner.net
Braveheart Φεβρουάριος 25, 2006 #20 Φεβρουάριος 25, 2006 μισο μισο μαγκες. Ρε συ φιλε για πες απο τι απαρτιζετε το pc σου.Ακουσα για 280 watt και μου πεσαν τα μαλλια ειδικα αν ειναι και κανα μουφα τροφοδοτικο τοτε μαλλον εκει ειναι το προβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.