Jump to content

Καταστροφή partition + ανάκτηση

outlaw

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Την πάτησα άσχημα που λένε. Πήγα να κάνω merge 2 partitions σ έναν 160άρη και εκεί που δούλευε το PMagic πετάει ένα error, σταματάει και μ αφήνει στα κρύα του λουτρού. Backup σε 70+55G data δεν γινότανε διότι δεν έχω πουθενά τόσο χώρο και ίσα ίσα ήθελα να εκμεταλευτώ τον άδειο χώρο (μου την φόρεσε το partiotin span)....τώρα δεν μπαίνει καν win (απο άλλο hdd) και μου κολλάει στο chkdsk όπου βρίσκει φυσικά μύρια λάθη....είμαι σίγουρος οτι με το που θα βγάλω τον 160άρη θα μπει κανονικά.....πάω αύριο και αγοράζω 2ο 160άρη....υπάρχει περίπτωση να διασώσω τπτ με κάποιο raw read thing απο τον 1 στον άλλο?

Κάνε boot απο το cd των windows

οταν θα σε ρωτησει αμα θες να διορθωσεις την υπαρχουσα εγγατασταση των windows πατα r

σε βαζει σε περιβαλλων dos πληκτολογησε

fixboot

άμα δεν γινει κατι βρες το active undelete και κάνε ανακτηση των αρχειων σου απο εκει

Με την εντολή fixboot υπάρχει περίπτωση να επανέρθει ο σκληρός σου στην κατάσταση που ήταν πριν τον πειράξεις με το partion magic

εγω το easy recovery pro ξερω , αλλα δουλευει απο win , οποτε αν δεν μπαινεις win πως να δουλεψει ...

ΟΜΩΣ, ειχε επιλογη format recovery και raw data recovery.

Στην πρωτη πρεπει να του πεις τι file system ειχες πριν. Στην αλλη λεει δε χρειαζεται file system

Αν δε βρεις αλλη λυση (πχ κατι που να δουλευει σε DOS) κανε delete τα partition ωστε να μη σε εμποδιζει να μπεις win, και μπες και δουλεψε το easy recovery pro (αν χρειαστει κανε ολο το δισκο ενα partition)

PMagic απο win ή απο DOS δουλευες?

εγω το easy recovery pro ξερω , αλλα δουλευει απο win , οποτε αν δεν μπαινεις win πως να δουλεψει ...

ΟΜΩΣ, ειχε επιλογη format recovery και raw data recovery.

Στην πρωτη πρεπει να του πεις τι file system ειχες πριν. Στην αλλη λεει δε χρειαζεται file system

Αν δε βρεις αλλη λυση (πχ κατι που να δουλευει σε DOS) κανε delete τα partition ωστε να μη σε εμποδιζει να μπεις win, και μπες και δουλεψε το easy recovery pro (αν χρειαστει κανε ολο το δισκο ενα partition)

PMagic απο win ή απο DOS δουλευες?

Τα προγράμματα της active undelete λειτουργούν σε περιβάλλον δος για αυτό το λόγω τα πρότεινα

http://www.active-undelete.com/products.htm

PMagic απο DOS....το chckdsk μου τα κανε ***** και απο win εμφανήστηκε ένα partition με ένα κάρο αρχεία και φακέλους chk :(.....τώρα βρήκα ένα της prosoft και κάνει per sector-cylender-head scan.....σε κάποια φάση που του έκανα pause και πήγα στον browser (δικός του...dosάδικο είναι) είδα μερικά αρχεία μου και ψιλοχάρηκα....δεν ξέρω αφού τα δει (αν) όλα τι μπορεί να κάνει, φαντάζομαι θα χρειαστώ τον 2ο 160άρη να τα μεταφέρω....

το easy recovery pro στα επαναφέρει ως είχαν στο σκληρό ή απλά σου δίνει την δυνατότητα να τα μεταφέρεις (άρα ανάγκη 2ου ισομεγέθη σκληρού aka $)? Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες :)

τα μεταφερεις.

Αλλα και με ολα τα προγραμματα ετσι νομιζω ειναι.

Και σιγουρα καλυτερα να μην πειραξεις/γραψεις τιποτα πανω στον δισκο. Μονο διαβασε οτι βρεις και γραψε το σε αλλον δισκο.

Αν δεν εχεις χωρο δανεισου ή αγορασε αλλον, οχι απαραιτητα ιδιο, παρε 250GB που συμφερει καλυτερα.

ΥΓ το merge ειναι το πιο προβληματικο παντα. και μενα μου κολλησε καναδυο φορες που δοκιμασα, αλλα το ειχα υποψιν μου και ηταν σε δισκο που δεν με ενοιαζε αν χαλασει και τον ξαναχωρισω

Τώρα τρέχω το active undelete....οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένω μέχρι αύριο να πάρω ένα hdd.....ποιός κοιμάτε με τέτοια κοσμογονία :(

πωπω και πανω που ημουν ετοιμος να ανοιξω thread.. πηγα και γω να κανω merge 2 partitions με το partitionMagic απ τα windows, μου πεταξε σφαλμα και δεν εγινε τελικα το merge.. τωρα το δευτερο partition που ειχα μεσα 80gb data μου δειχνει οτι δεν εχει τιποτα μεσα.. απο τις ιδιοτητες ομως λεει οτι 47gb ειναι γεματα... μπορω λετε να κανω τιποτα?? αυτη τη στιγμη καθομαι σε αναμμενα καρβουνα :095:

Αν θες στείλε μου το εμαιλ σου με πμ

public είναι για το msn :)

louis_gas....join the club...και τι club ε?

με το προγραμμα "GetDataBack for NTFS" τωρα αντιγραφω κατι αρχεια σε εναν αλλον δισκο αλλα δυστυχως ως τωρα κανενα δε δουλευε.. τα ονοματα ειναι σωστα αλλα δε τα ανοιγει.. ειναι κατεστραμμενα.. πωπω παω να τρελαθω

Εδώ να δεις....αμα δε παίξει recovery δεν έχει νόημα η ύπαρξη όλου του μηχανήματος....θα βγεί στις πωλήσεις :(

δοκίμασε τα πάντα αλλά πρόσεξε μην γράψεις στο κατεστραμμένο drive. Με το ψάξιμο θα την βρεις την λύση, αλλά αν γράψεις επάνω του την πάτησες

File scavenger saved the day :025: ....tnx to Aquasonic n Iron Mike Δαιμονίδης....90% επιτυχίας....κι αυτό το 10% απώλειας δεν είναι "φυσική" απώλεια αλλά ας όψετε το ριμάδι το chkdsk του Βασίλη που τα κανε ***** και τώρα μερικά αρχεία βρέθηκαν εκτώς του φακέλου τους και απλά ο φάκελος δεν επανασυναρμολογείτε στο 100% (άντε βρες τώρα το χψζ.ini απο που είναι).

File scavenger saved the day :025: ....tnx to Aquasonic n Iron Mike Δαιμονίδης....90% επιτυχίας....κι αυτό το 10% απώλειας δεν είναι "φυσική" απώλεια αλλά ας όψετε το ριμάδι το chkdsk του Βασίλη που τα κανε ***** και τώρα μερικά αρχεία βρέθηκαν εκτώς του φακέλου τους και απλά ο φάκελος δεν επανασυναρμολογείτε στο 100% (άντε βρες τώρα το χψζ.ini απο που είναι).

:):):):) Δοξα τον θεο! ;) Οποτε τελος καλο ολα σχεδον καλα... Τωρα για τα 10% ειναι φακελοι των windows και τετοια? Αν ναι καλα εισαι... αν οχι... life is life :045:

To file scavenger ειναι πολυ μπροστά πριν καμια βδομάδα εσώσα κανα 150GB απο τον βυθουλα που λες και συ...

Pierro σορρυ που δεν απαντησα για το getdataback αλλά ειχα δουλεια...τελικα τι εκανες?

εγω παλι δε καταφερα και πολα πραγματα... με το scavenger εσωσα καμια 25gb (απ τα 80) μονο.. θελουν βεβαια τακτοποιηση γιατι ειναι αλλα χυμα, αλλα μεσα σε φακελους ασχετους.. τωρα κατι παω να κανω με το "recover my files".. πολυ καλο προγραμμα.. ως τωρα εχει βρει κατι λιγα αρχεια (ταινιες κυριως) που το file scarvenger δε βρηκε... για να δουμε.. :090:

Δοκίμασε το εξής που μου είπε ο Aquasonic και δούλεψε....σβήσε το partition εντελώς....φτιάξε ένα ntfs ενοιαίο όλο το σκληρό....κάνε long search με το scavenger και όταν τελειώσει (εμένα μου πήρε ώρα+) πάτα treelist view :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.