mezzanine Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2006 Εχω αυτη την μητρικη αρκετο καιρο και εχω το εξης προβλημα.Η μνημη οταν την βαζω dual channel αν την ανεβασω πανω απο 197 mhz στο prime95 μου βγάζει error. Δοκιμασμενες ξεχωριστα την καθεμια παιζουν ανετα μεχρι 220 2-2-2-5 (εχω κανει Prime95 test αρκετες ωρες). Εχω δοκιμάσει ολους τους συνδιασμους και ολα τα vdimm, οπως και να τα ρυθμισω μολις η μνημη περάσει τα 197mhz αρχιζουν τα κοληματα. Η μνημη ειναι Corsair CMX512-3200C2PRO, τις αγορασα με διαφορα μερικων ημερών αλλα απο οτι θυμάμαι ειναι ίδια version κτλπ.Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει τα ιδια προβλήματα και μπορεί να βοηθήσει ;(εγω προσωπικά εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι η μητρικη ειναι για τα μπάζα)Τελικά αυτη η VIA οτι βγάλει μου φαίνεται οτι είναι σάπιο, όσες φορες είχα VIA chipset πάντα κάτι δεν έπαιζε σωστά.
varelasj Φεβρουάριος 24, 2006 #2 Φεβρουάριος 24, 2006 Μηπως δεν μπορει να τις παιξει σε dual ο imc του cpu σου? Δοκιμασες αλλα μνημες να δεις αν κανει παλι το ιδιο ?
mezzanine Φεβρουάριος 24, 2006 Author #3 Φεβρουάριος 24, 2006 Μηπως δεν μπορει να τις παιξει σε dual ο imc του cpu σου? Δοκιμασες αλλα μνημες να δεις αν κανει παλι το ιδιο ?Δεν εχω δοκιμάσει αλλες μνήμες, αλλα φανταζομαι αν υπαρχει τέτοιο θέμα δεν θα μπορουσε να τις παίξει γενικοτερα dual channel. Ο CPU είναι Venice Core είναι δυνατον να μην μπορεί; Για να καταλαβεις έχουν τώρα 14 ώρες που τρέχουν δοκιμαστικα στα 196mhz dual channel 2-2-2-5 prime95 και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Να μην υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας στα 196 και να εμφανίζεται στα 200 ;Κανένας άλλος με την ιδια μητρικη και προβλήματα ; Εγω πιστευώ οτι ειναι γενικό το πρόβλημα, απλως κανένας δεν τρέχει stability test στην μνημη να δει τι errors θα σκάσουν. Γιατι και εγω αν το αγνοησω το προβλημα θα την βαλω να τρεχει στα 220, το ζήτημα είναι να υπάρχει σταθερότητα στο συστημα.ps: Prime95 με Minimum FFT 2048 και Maximum 4096 και Run FFT's in place. Το Blend Test μπορει να κανει ωρες να εμφανισει το error.Αν μπορει κάποιος ας δοκιμάσει, φοβαμαι οτι θα εχετε απογοητευτικά αποτελέσματα.
mezzanine Φεβρουάριος 24, 2006 Author #6 Φεβρουάριος 24, 2006 εεε και συ τι το ηθελες chipset VIA???Ηταν λάθος, ήθελα να μην αγοράζω και pci-express κάρτα και να κρατήσω την σάπια fx5200 μου. Θα κρατήσω αυτη την σαβούρα μερικούς μήνες ακόμα και μετα θα το σουτάρω να πάρω εναν X2 σε socket AM2 και DDR2-800mhz γιατί αυτο αν και μου στοίχισε λίγα δεν μου έδωσε τελικά και τίποτα σπουδαίο.
mezzanine Φεβρουάριος 24, 2006 Author #7 Φεβρουάριος 24, 2006 Τι rev. είναι οι μνήμες σου?Μόλιος γυρίσω σπίτι θα σου πω. Αν θυμάμαι καλα 2.1Δεν ειμαι σίγουρος.
Cyber_Cookie Φεβρουάριος 25, 2006 #8 Φεβρουάριος 25, 2006 Βαλε το 1017 bios. Με ολα τα προηγουμενα, σε μενα δεν εβλεπε UCCC μνημες. Μπορει και η δικια σου εξετιας μπιος να τα κάνει αυτά. Μηπως είναι οι μνημες προβληματικές? Υ.Γ. Η μητρικη δεν είναι για τα μπαζα. Απλά είναι της ASUS.
outlaw Φεβρουάριος 25, 2006 #9 Φεβρουάριος 25, 2006 rev. 2.1 είναι ΒΗ6....και αυτό το mobo δεν τα πάει καλά καθόλου μ αυτά...ένα ζευγάρι 2x256 bh6 που είχα δοκιμάσει, με 2.9 -> 2.87v πραγματικό πήγαιναν 203mhz...αίσχος απο την στιγμή που το ίδιο ζευγάρι μνημών πήγαινε 212 σε nf2 με 2.8 στο nf7
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.