Jump to content

χ1800ΧΤ θερμοκρασια?

malmsteenjl

Recommended Posts

Ρε παιδια πρωτη φορα ειπα να παρω ΑΤΙ και συγκεκριμενα την Χ1800ΧΤ 512ΜΒ

και μαλλον θα μου βγει ξυνη.

Γενικα δουλευει καλα με τους τελευταιους catalyst drivers.

το θεμα ειναι με την θερμοκρασια.

σε idle ειναι στους 51-53 αρα οκ.

αλλα οταν παιζω παιχνιδια πχ. serius sam 2 σε 1024χ768 αναλυση με φουλ ολα τα γραφικα φτανει τους 70 βαθμους και αρχιζει κατι μικρα κολληματακια.

τι να κανω? απο οτι ειδα δεν εχει βγει καμια ειδικη ψυκτρα για Χ1800 .. και μετα

οι θερμοκρασιες ειναι κανονικες οταν παιζει?

Κανονικοτατες ειναι οι θερμοκρασιες αυτες . Και εμενα ακριβως στα ιδια παιζει .

Κολληματακια , ομως δεν εχω εγω . Δοκιμασε να αυξησεις τις στροφες του ανεμιστηρα απο το atitool .

Ρε παιδια πρωτη φορα ειπα να παρω ΑΤΙ και συγκεκριμενα την Χ1800ΧΤ 512ΜΒ

και μαλλον θα μου βγει ξυνη.

Γενικα δουλευει καλα με τους τελευταιους catalyst drivers.

το θεμα ειναι με την θερμοκρασια.

σε idle ειναι στους 51-53 αρα οκ.

αλλα οταν παιζω παιχνιδια πχ. serius sam 2 σε 1024χ768 αναλυση με φουλ ολα τα γραφικα φτανει τους 70 βαθμους και αρχιζει κατι μικρα κολληματακια.

τι να κανω? απο οτι ειδα δεν εχει βγει καμια ειδικη ψυκτρα για Χ1800 .. και μετα

οι θερμοκρασιες ειναι κανονικες οταν παιζει?

Αμα έφτανε και η δικιά μου 70 θα ήμουν τέλεια.

Εμένα φτάνει τους 89, οι 70 φαντάζουν σαν δροσιά στην δικιά μου.

Σε idle πέφτει στους 45-48 περίπου.

Άρα από πλευράς θερμοκρασίας ακούγεσαι εντάξει, τώρα όσον αφορά τα ψιλοκολληματάκια δεν ξέρω τη μπορεί να φταίει.

Συμβουλή μου για να δεις αν φταίει η κάρτα.

Τρέξε 2-3 διαφορετικά 3dmarks (πχ 2003-2005-2006)

Στο καθε ένα βάλε τουλάχιστον 7 φορές να κάνει τα tests.

Aν δεν υπάρχει κόλλημα ή artifacts είσαι καλά με την κάρτα.

Καλό θα ήταν να βάλεις και το demo ToyShop και να το αφήσεις να κανένα 2ωρο. Παράλληλα έχε το rivatuner να σου λέει τις θερμοκρασίες της κάρτας.

Εναλλακτικά βάλε το διασημο HDR τεστ (που ποτε δε θα μάθω πως το λένε) και έχε και το rivatuner ανοιχτό για θερμοκρασίες και αστο κανένα 3ωρο.

Τα έχω κάνει τα παραπάνω για να καταλάβω αν έφταιγε η κάρτα μου η τίποτα άλλο, σε κάτι προβλήματα που είχα.

@Stelara τελικά ποια κάρτα έχεις στο συστημά σου. Γιατί είχες αναφέρει ότι αγορασες 1900xt (τουλάχιστων έτσι θυμάμαι) και στην υπογραφή σου έχεις ακόμα την 1800xl

οκ παιδια ευχαριστω .

μονο αν θελει καποιος να μου πει απο που θα τα κατεβασω αυτα τα τεστ?

Tα 3dmarks από τη εταιρεία που τα βγάζει www.futuremark.com ή γραψε στο google και θα τα βρεις.

To Toy Shop demo απ'το site της ΑTi.

Το αλλό δε θυμάμαι το όνομά του. Όταν πάω σπίτι θα στο στείλω αν δεν το χει απαντήσει άλλως μέχρι τότε.

η δικη μου κάρτα leitourei στα 55 idle και 80 φουλ χωρίς κανέναν πρόβλημα !!!!όταν εννοείς προβληματάκια τι εννοείς ακριβώς γιατί μου φαίνεται οι μνήμες σου μάλλον δεν "κουλλαρονται" αρκετά και όχι το GPU

η δικη μου κάρτα leitourei στα 55 idle και 80 φουλ χωρίς κανέναν πρόβλημα !!!!όταν εννοείς προβληματάκια τι εννοείς ακριβώς γιατί μου φαίνεται οι μνήμες σου μάλλον δεν "κουλλαρονται" αρκετά και όχι το GPU

Πες στο παιδί ρε το όνομα του HDR τεστ με την νεκροκεφαλή. Δε το θυμάμαι όπως πάντα :p

αυτό το προγραμματάκι είναι καλο για θερμοκρασία αλλα μαζί με αυτό θέλει να έχεις και τον "εποεχεργαστη" σου στο full για "προσομοειωση" χρήσης παιχνιδιού:)

άρα "ακτεβασε" το 7zip και "τρεχτο" σε benahcmakr με όση μνήμη θες και με multithread αν έχεις multicore

http://www.7-zip.org/

και η νεκροκεφαλή εδώ(αν και το atitool έχει την max θερμοκρασία)

http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/

και αυτό από έλληνες για έλληνες:) (εκπληκτικά τα παιδιά:059: )

http://www.scene.org/file.php?file=/parties/2005/assembly05/demo/iconoclast_by_andromeda_software_development.zip

Βασικα για μενα το καλυτερο κριτιριο για ενδειξη σταθεροτητας ηταν το 2ο τεστ στο 3δμαρκ05 οπου παντα εκει κολλαγε.βαλε μονο αυτο και αστο να λουπαρει.αν στο κανει δεκα φορες εισαι κομπλε.

για την ιστορια η δικια μου αρχικα εβγαζε 104 βαθμους με artctic silver πηγε 78-80 και με ενα 12αρη να την φυσαει εχω 68-70.

Παιδια καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερων σας.

ειπα σε εναν φιλο μου που εχει ΑΔΣΛ να μου κατεβασει τα τεστ οποτε απο αυριο θα ξερουμε.

Κατι αναφερθηκε για τις μνημες .

Δεν πιστευω εχω τις XMS corsair pro led 512Mb .

αλλα ολα ειναι πιθανα.

Οταν λεω κολληματα. πχ Στο serius sam 2 οταν προχορας στην πιστα και σκωτονεις και κανα εχθρο ειναι ολα οκ, αλλα οταν ερχεται η ωρα που σου την πεφτουν στις πιστες αρενα αρχιζει κατι μικρα κοληματακια.

το συστημα ειναι:

4200+dual core (me zalman 9500)

A8N32_sLI

X1800XT 512mb

2 X 512 Xms corsair pro led

Τροφοδοτικο 500watt blue storm fotron.

δεν νομιζω να φταιει το συστημα μην τρελαθουμε.

παντως ευχαριστω για την βοηθεια .

και θα σας ενημερωσω για νεοτερα.

κατι τελευταιο . Πως ανεβαζω τις στροφες του ανεμηστηρα της καρτας απο το ατι τοολ.?

Το ανοίγεις και πατάς κάτω δεξιά ένα κουμπί που λέει preferences/settings (δε θυμάμαι) και σου ανοίγει άλλο menu και εκεί στο πάνω μέρος του επιλέγεις fan settings.

Den brika kati tetoio

Το ATi Tool εννοείς ή το ATi TRAY Tools γιατί είναι διαφορετικά.

Στο ATi Tool πάντως κάτω δεξιά είναι ένα κουμπί που λέει settings και ισχύει αυτό που σου είπα, στο άλλο δεν θυμάμαι που είναι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.