Alarm1442169065 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2006 καλησπέρα σας. έχω ένα μικρό πρόβλημα με το dvd , και σίγουρα είναι κάτι στο οποιο δεν νομίζω να βρείτε λύση. αν και το ελπίζω.Το πρόβλημα έχει ως εξής.Ένα φιλαράκι μου έφερε ένα dvd (ταινία) και ενώ τα αρχεία μπορούσα να τα δω μπαίνοντας στο dvd μέσα, δεν γινόταν αναπαραγωγή αυτού με το power dvd καθώς και με κανένα άλλο dvd player software. Αυτό που γινόταν ήταν να καθυστερεί αφάνταστα έως ότου να μην ανταποκρίνεται το software. Το μονο που μπορούσε να τα διαβάσει χωρίς πρόβλημα ήταν το Windows Media Player. Στην αρχή φαντάστηκα πως θα ήταν το disk, αλλα τότε γιατί το διάβαζε το WMP. Μετά από αυτό αφού ξεχάστηκε το θέμα. Αντέγραψα ο ίδιος 3 dvd με το νερό 6.x . Και ξαφνικά είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα όπως με το disk του φίλου μου. Δηλαδή να μην παίζουν ούτε σε κάποιο κανονικό deck dvd player αλλα ούτε και στο δικό μου dvd player (στο pc). Το πρόβλημα με τα software ήταν πάλι το ίδιο. Δηλαδή κανένα πρόγραμμα εκτος του WMP δεν έπαιζε τα dvd. Καθώς είχα σκοπό να κάνω ένα recover τα windows, το είδα σαν ένα ακόμα λόγο. Αφού έγινε λοιπόν η επανεγκατάσταση των windows, δεν είδα να αλλάζει τίποτα.Για να ακούσω τώρα μερικές ιδέες του τι θα μπορούσε να είναι.Δικά μου ερωτήματα.1) Αν είναι το disk κατεστραμμένο η όχι καλά γραμμένο , τότε πως μπορεί το WMP να τα διαβάζει αλλα και να μπορώ να δω τα αρχεία μέσω του explorer . Να προσθέσω πως ούτε players μέσα από linux κατάφεραν να τα παίξουν.2) αν είναι το drive , τότε πως είναι δυνατόν να μην έχω πρόβλημα με παλαιότερες ταινίες η τις αυθεντικές τις οποιες διαβάζει χωρίς πρόβλημαNα προσθέσω ότι το drive μου είναι ένα nec 3500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Φεβρουάριος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Οπως τα παραθετεις ειναι πολυ λογικες οι αποριες σου. Wild guess ... καποιο DRM ισως? Δεν υπαρχει λογος να διαβαζονται απο το WMP και οχι απο τα αλλα που να ειναι σχετικος με το drive. Το drive η τα διαβαζει ή οχι. Αφου τα διαβαζει με το WMP δεν εχει προβλημα το drive. Δοκιμασες τελευταιες εκδοσεις PDVD etc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarm1442169065 Μάρτιος 1, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Ναι και το νεο PDVD εχω δοκιμασει καθως και το WinDVD αλλα δεν ανταποκρινονται. Το DRM τι ακριβως ειναι ? Περιπλοκο και περιεργο προβλημα ετσι ? Απο θεμα software δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ειναι καθως ειχα κανει και format στον δισκο και το πρωτο που εγκατεστησα ηταν να περασω καποιον player ωστε να δοκιμασω το DVD Player . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Μάρτιος 1, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Εννοω καποιο issue related με digital rights. Δε γνωριζω τη φυση των αρχειων που θελεις να αναπαραγεις. Αν συμβαινει μονο με συγκεκριμενα, και οχι με παλαιοτερα ή και με αλλα καινουρια τοτε μπορει να ισχυει μονο για τα συγκεκριμενα.Σε αλλο συστημα εχεις δοκιμασει να δεις αν ανοιγουν με το PDVD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVD_GR Μάρτιος 1, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 DRM : digital rights management...αν ηταν wmv θα σου συστηνα τον οδηγο της υπογραφης μου για να κανεις μια μικρη παρακαμψη.αν ειναι mpeg-2 video και το εχει γραψει απο καπου ο φιλος σου αποκλειεται να μπορεσε να αντιγραψει dummy sectors.οποτε αν εχουμε τετοια περιπτωση,τα αντεγραψε λαθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.