Jump to content

X800GTO2 LIMITED EDITION

amdnikos

Recommended Posts

σημερα εβαλα την SAPPHIRE X800GTO2 LIMITED EDITION στο PC και εχει ενεργα και τα 16 pipes απο e-shop. 187 EUROS

ξερει κανενας τι πρεπει να κανω για να την κανω x850xt?

Την παράγγειλες ως LE ή το ανακάλυψες αφού την παρέλαβες;

Πάντως προσωπικά θεωρώ την 7600gt από XFX (xxx edition )ως καλύτερη αγορά

(παίρνω πίσω αυτά που έγραψα σε άλλο thread) ακόμα και αν η LE χρονιστεί ως x850xt PE

΄

Αν έχει κανείς αποδείξεις για το αντίθετο παρακαλώ να απαντήσει

Πάντως προσωπικά θεωρώ την 7600gt από XFX (xxx edition )ως καλύτερη αγορά

(παίρνω πίσω αυτά που έγραψα σε άλλο thread) ακόμα και αν η LE χρονιστεί ως x850xt PE

΄

Αυτό φίλε μου το στηρίζεις σε μετρήσεις που έχεις κάνει ή έχεις διαβάσει σε κάποιο forum? Επειδή αρκετοί υποστηρίζουν το αντίθετο...

Την θεωρώ καλύτερη αγορά γιατί:

1ον: Με τα ίδια λεφτά πάνω κάτω παίρνεις μια κάρτα που διαθέτει πιο σύγχρονα features( π.χ. SM 3.0) και δεν χρειάζεται να ψάχνω στα μαγαζιά αν η x800gto2 είναι LE ή όχι (διαφορά το VIVO στην LE)

2ον: Αμφιβάλλω αν η σχέση τιμής/απόδοσης είναι καλύτερος στην x800gto2. Και εξεπλάγην την στιγμή που είδα σε συγκριτικό περιοδικού μια υλοποίηση της 6800gt από την MSI να ξεπερνά κατά σημαντικό βαθμό την απόδοση μιας Sapphire x850XT PE. (Pc Technology, τεύχος δεν θυμάμαι).

Μοναδική αμφιβολία είναι κατά πόσον καλύτερη θα είναι η εικόνα (Οθόνη: NEC 72VM TFT 17") σε μια ATI που ακούω πως είναι καλύτερη και κάτι τέτοιο σπάνια αναφέρεται σε συγκριτικά, μόνο τα fps. Γι' αυτό και αναμένω επίσης την Gecube x1800gto VIVO edition, που είναι καλύτερη αλλά η τιμή της παραμένει μυστήριο.

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω παρακαλώ να με ενημερώσει

Υ.Γ.( προς Kokos_13): όταν λες αν έχω κάνει μετρήσεις εννοείς αν έχω δοκιμάσει ο ίδιος τις κάρτες; Αν αυτό εννοείς η απάντηση είναι όχι. Κανένας γνωστός μου δεν έχει κάρτα ATI x800gto2 ούτε και 7600gt

Ρε παιδια ας με βγάλει καποιος απο το διλημμα.

Λεω να αναβαθμισω σε pci-express και δεν ξερω τι καρτα να βαλω. Ειδα την GTO2 και ενθουσιαστικα, οταν εμαθα οτι δεν εχει SM3.0 καταλαβα οτι σε οποιο καινουργιο παιχνιδι βγει θα σερνεται, μετα είδα την 6800GS ΧΧΧ edition και σχεδον κατέληξα, μετα επεσα πανω στην 7600GT που υποτιθεται οτι ειναι πιο γρήγορη, αλλα εχω τις αμφιβολιες μου λόγω 128-Bit mem και αυτο με οδήγησε στην Χ1800GTO με 256-bit που αναμένεται σύντομα.

Μήπως το πιο λογικό είναι να δωσω 60-70 euro παραπάνω και να χτυπήσω την 7800GT?

Η αλήθεια ειναι οτι εχω ελάχιστο χρονο και θα παιζω 1-2 ωρες την εβδομαδα, αλλα αν παρω κατί θελω να κρατησει και 2-3 χρονια.

η x1800gto δεν αξιζει ουτε με σφαιρες.Ελαχιστα φθηνοτερη της 7800 και με σαφεστατα χειροτερες επιδοσεις.Τι σε νοιαζει μωρε αν εχει 128bit διαυλο στις μνημες?Εσυ τις τελικες επιδοσεις να κοιτας.Εκει η 7600 απλα δεν παιζεται.Εγω και την 6800gs xxx edition θα προτιμουσα σε σχεση με την gto2.

review δες εδω μεταξυ 6800gs και gto2. http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/powercolor-x800gto16.html

Σκεψου κιολας οτι η 7600 ειναι γρηγοροτερη και εχεις την τελικη επιλογη σου (7600)

Μήπως το πιο λογικό είναι να δωσω 60-70 euro παραπάνω και να χτυπήσω την 7800GT?

ποιο λόγικό ειναι μία 7900GT

Η αλήθεια ειναι οτι εχω ελάχιστο χρονο και θα παιζω 1-2 ωρες την εβδομαδα, αλλα αν παρω κατί θελω να κρατησει και 2-3 χρονια.

για 3 δε ξέρω αλλά για 2, η 7900GT είναι σχεδόν μονόδρομος...

Η x1800gto γιατί δεν αξίζει ούτε με σφαίρες; Σήμερα ρώτησα στο πλαίσιο και μου είπανε ότι έρχεται τέλη του Μάρτη με αρχές Απρίλη στα 260 ευρώ. Δεν βλέπω το ''ελάχιστα φθηνότερη της 7800'' και λαμβάνω υπόψη το γεγονός ότι η φουρνιά των 7600gt που έρχεται θα κοστίζει από 200(Albatron) και 220(Asus,eVGA). Πολλοί ίσως να μην μπορούν να δώσουν τα 70 παραπάνω για μια 7800gt. Στο τελευταίο μου post μίλαγα για σχέση απόδοσης/τιμής. Aν η x1800gto ήταν πάνω από 270 θα ήταν χαμένη υπόθεση. Η 7600gt υπερτερεί της x1800gto μόνο στα Doom 3 και Quake 4, που ''ταιριάζουν'' καλύτερα σε nVidia, και στα παραπάνω παιχνίδια αλλά χωρίς AntiAliasing / Anisotropic. Πόσοι πρόκειται να δώσουν τουλάχιστον 200 ευρώ για μια κάρτα και να μην κοιτάξουν τα AA/AF; Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι η x1800gto έχει τον πυρήνα της x1800xl και απλώς με άνοιγμα των +4 pipelines απογειώνεται, σχετικά κοντά στην 7800. Γενικά, παίρνεις με ελάχιστα περισσότερα χρήματα μια καλύτερη κάρτα, που εξαργυρώνει με το παραπάνω την διαφορά. Οπότε φίλε mezzanine πάρτην x1800gto και δεν θα το μετανιώσεις. Ήμουν κι εγώ στο ίδιο δίλημμα και πολλές φορές άλλαξα γνώμη.

Το μονο κακό είναι οτι οσο περισσότερο το ψάχνω τοσο περισσότερα σκεφτομαι να δώσω. Aποφασισα λοιπόν να περιμένω μερικές μέρες να δώ σε τι τίμες θα έρθουν και η 7600GT και η X1800GTO και μετα θα αποφασισω. Πάντως απο πλευρα απόδοσης/τιμης η 7800GT είναι σίγουρα η καλύτερη, τα 300 όμως πολλα.

Η X1800GTO πάντως αν σηκώνει overclocking (σε κανενα τεστ δεν είδα καν να το αναφέρουν που με κάνει να πιστευω οτι η nvidia τα έχει χώσει χοντρά), θα την κάνει σούπα την 7600GT, για να δούμε.

Mα ετσι ειναι.Η θα πας στα 200 και θα εχεις την κορυφαια (κατα την αποψη μου) καρτα σε τιμη/αποδοση ή θα πας στα 300 για επιδοσεις 1-2 κλικ παραπανω.Να δωσεις 270ε για μια καρτα που ειναι απλα λιγο καλυτερη απο αυτην που εχει 200 μου φαινεται λιγο χαζο.Εκτος βεβαια αν καποιος ειναι ΑΤΙ fan οποτε εκει κανει του κεφαλιου του.216 ειχε η 7600 xfx o/clocked που ειναι ετσι και αλλιως ακριβες.Αν σκεφτειτε οτι τοσο τις εχει και το multirama που δεν ειναι και πολυ φθηνο σε αυτα,τοτε ευκολα θα δουμε 7600gt καρτες με 190-200ευρω απο μικροτερες εταιρειες.Σε αυτην την τιμη δεν θα υπαρχει τιποτα καλυτερο.Αν η x1800gto παιξει στα 220ε κατι γινεται.Αν παιξει στα 260-270 τοτε δυσκολα τα πραγματα ακομα και αν ξεκλειδωνει...

Το ο/c της XFX ήταν μηδαμινό και δεν ήταν καν EXTREME EDITION για όσους μπήκαν στον κόπο να δουν χρονισμούς και κώδικα προϊόντος. Η πρώτη 7600gt που έρχεται τώρα είναι απ'τη Gainward σε λίγες μέρες. Πάντως εξακριβώθηκε ότι και η Asus 7600gt θα κάνει 200 ευρώ. Προσωπικά δεν είμαι ATI fan, ως τώρα είχα 2 nvidia που με έβγαλαν ασπροπρόσωπο (tnt2, fx5200).

Προς Vadergr: 290 ευρώ για μια 7800gt καινούργια ή μεταχειρισμένη;

Απλά να σας ενημερώσω ότι στον υπόλοιπο κόσμο εκτός από το Ελλάντα οι Ati Radeon X1800 XT 256 ΜΒ έχουν πέσει στα 279,2 ευρώ (ήδη τσίμπησα 1 τεμάχιο) και οι Χ1800 XL στα 236,8 ευρώ (οι τιμές είναι με ακρίβεια γιατι προέρχονται από συγκεκριμένο e-shop και αφού έχει γίνει μετατροπή από αγγλική ;-) στερλίνα με τιμή ισοτιμίας 1,4405). Οπότε χλωμό το κόβω στην παγκόσμια αγορά (και δεν εννοώ τις εξευτελιστικές τιμές του newegg) να έρθει η X1800gto με 250$, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Άλλωστε έχουν καιρό κυκλοφορήσει στην πιάτσα οι φήμες για 200$ τιμή εισόδου (ή μετά από 1 μήνα). Αυτά βέβαια επαναλαμβάνω δεν νομίζω να ισχύσουν στην Ελλάδα.

Στο MGManager υπάρχει 7800gt στα 290e από Club3d....

Πάντως επειδή το thread εδώ είναι για την x800gto2 Limited Edition δεν προχωρώ το θέμα σ'αυτό το thread. Και τελικά παράγγειλα την XFX 7600gt ΧΧΧ edition (590/1600) για 235ε. Θα στείλω εντυπώσεις μεθαύριο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.