Jump to content

Το καινούργιο μου pc κάνει νερά! Helpppp!

kickeras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έστησα το νέο μου pcaki πριν κάνα δυο μέρες αλλα μου κάνει κάτι τρελά και έχω φρικάρει. Δεν ξέρω τι παίζει...ασυμβατότητα, γκαντεμιά, τι να πω.....

Τα προβλήματα είναι τα εξής:

Κατά την επανεκκίνηση καμιά φορά ένας απ'τούς δύο σκληρούς χάνεται (όχι συγκεκριμένος) και πρέπει να κάνω power/off/on για να τον ξαναβρεί.

Στά windows πολλές φορες το σύστημα crasharei με την κλασσική αντιπαθητική μπλε οθονίτσα του θανάτου και το μονο που χω προλάβει να δω πριν κάνει restart είναι το DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL_blahblahblah........

Αρχικά νόμισα ότι έφταιγαν οι μνήμες αλλα έκανα memtest και όλα ok. Βίος και τα λοιπά δεν έχω πειράξει τίποτα ιδιαίτερο εκτος από πραγματάκια απλά (boot sequences, etc.)

Καμιά ιδέα? Helpppppp έχω σκάσει εδώ πέρα....

A τα specs μου είναι:

DFI LanParty NF4 sli-dr (ΒΊΟΣ 06/23/2005 ver 6.00)

Athlon64 X2 4400 Toledo

2x1GB G.Skill DDR ZX PC3200

2x 300GB Maxtor MaxLine III SATA II 16MB chace

Plextor 716 DVDR SATA

Plextor 130 DVD

XFX 7800GT

Enermax Noisetaker 600W

Creative X-FI Extreme Music

Windows XP Pro SP1

Κατά την επανεκκίνηση καμιά φορά ένας απ'τούς δύο σκληρούς χάνεται (όχι συγκεκριμένος) και πρέπει να κάνω power/off/on για να τον ξαναβρεί.

Για αυτό 100% τροφοδοσία... δοκίμασε να δώσεις στους δίσκους από διαφορετικά rails να δεις αν σου κάνει το ίδιο γιατί το psu σου παραείναι ισχυρο για να μην φτάνει η τάση.. Βέβαια πάντα παίζει η φάση να είναι ελατωματικό κομμάτι... Αν έχεις την δυνατότητα μέτρησε και τις τάσεις.

Όταν χάνεται, ο δίσκος πέρνει ρεύμα?

Δεν έχω κοιτάξει αν και θα πρέπε (καλο e?)...πάντως στα forums τις dfi άλλοι λένε για πρόβλημα με τους maxtor και θέλουν firmware, άλλοι για μνήμες, άλλοι για bios, άλλοι για ότι να ναι. Αλλα όσον αφορά το IRQL μήνυμα το ίδιο πράγμα φταίει?

Θα τους allaksw rails μπας και αν και πάλι δεν βρίσκω λόγο να φταίνε αυτά εκτός και αν είμαι τόσο γκαντέμης και το δεύτερος κομμάτι psu που πήρα βγήκε ελαττωματικό.

A μου κάνει και κάτι αλλα κουλά....p.x. γραφει cd πολύ αργά και κατά την εγγραφή κολλάνε πολύ οι συσκευές USB (mouse, keyboard)......

Θα κοιτάξω ότι είπες.....

καταρχην θα σε παρακαλούσα να κάνεις edit το κείμενο σου και να το κάνεις στα Ελληνικά.

Από εκεί και εμπρος πρέπει να αποκλείεις ένα ένα τα ενδεχόμενα μέχρι να καταλήξεις στο πρόβλημα.

Sorry, κεκτημένη ταχύτητα....Θα κοιτάξω αλλά αν υπάρχει κανείς που να του χει τύχει κάτι παρόμοιο plzzz helpppp.

Καταρχην να σε ευχαριστήσω για μετατροπή του κειμένου.

Σχετικά με τα υπόλοιπα προβλήματα θα σου πρότεινα να κατεβάσεις τους νεότερους οδηγούς για τις συσκευές της μητρικής, αν υπάρχουν. Απλά σου τονίζω οτι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας τότε είναι πολύ πιθανό το μηχάνημα να κάνει διάφορα κουλά. οπότε είναι μια καλή ιδέα να αποκλείσεις καταρχήν προβλημα τροφοδοσίας.

Επειτα να δεις τι γίνεται με τους οδηγούς σου.

Περιμένουμε νέα σου.

Φιλικά Χάρης

Λοιπόν κοίταξα στα forums της dfi και λένε ότι πολύ πιθανόν είναι να θέλουν καινούργιο firmware οι maxtor ή το πιο πιθανό να θέλει να ρυθμίσω τα settings τις μνήμης καθώς τα defaults δεν κάνουνε.

Καινούργιους chipset drivers βάζω απλά φοβάμαι μην κάνουν κάνα επιπλέον πρόβλημα καθώς συνήθως μπαίνουν πρώτοι στο σύστημα.

Δεν μπορώ να βρω και το τηλέφωνο τις dfi μπας και έπαιρνα κάποια βοήθεια από κει καθώς αυτοί ξέρουνε. Ωραία μητρική δε λέω αλλα πολύ ιδιότροπη ρε παιδί μου. Που να πάω να το ανεβάσω κιόλας....

P.S. No need το thank, δικό μου λάθος το κάνω συχνά και τρέχω και κάνω edit μετά :D.

Μπορει να φταιει το plextor 716sa γιατι και σε μενα προκαλουσε ασυμβατοτητες στην Ασουσ, μπορει να εχει και στην δικια σου.

Εγώ για άλλη μια φορά θα τα ρίξω στυοπυς Maxtor. Πες μας ποιο firmware έχεις και αν είναι το BANC1B70 πρέπει να επικοινωνήσεις με τη Maxtor για να σου στείλουν μια φόρμα να την συμπληρώσεις κ.τ.λ κ.τ.λ. (Αν είναι όντως αυτό πες μου να σου στείλω κατ' τη φόρμα).

Καλού κακού όμως βάλε και το jumper που περιορίζει τους δίσκους σε 1.5GB/s (πανάκεια το έχω κάνει πια! Α ρε Maxtor πως μας παιδεύεις)

EDIT: Τώρα που ξανακοιτάω το forum της NVidia βλέπω πως αυτό το firmware είναι για τη σειρά DiamondMax 10. Ίσως να μην ισχύει λοιπόν για τους δίσκους σου. Επικοινώνησε πάντως με την εταιρεία.Δεν έχει να χάσεις κάτι.

Μπουταροντας το συστημα βλεπει τους δισκους και διπλα γραφει το fw (ενας κωδικος σαν VA61XXX).Αν μπορεις ποσταρε να δω αν ειναι το προβληματικο fw γιατι ειχα παρομοιο προβλημα και μου εστειλαν νεο και απο τοτε ολα οκ.

Έχω το VΑ111630 και απ'ότι βλέπω είναι το καινούργιο firmware. Άλλαξα τα timings από τα default της dfi σε αυτά που δίνει η g.skill στο site. Ίσως αυτό να έφταιγε. Έτρεξα memtest 8 passes no errors ίσως να είναι ok τώρα. Μακάρι......

Παιδιά υπάρχει πρόβλημα αν βάλω updated chipset drivers? Αυτοί δεν μπαίνουν κλασσικά πρώτοι πρώτοι στα windows? Φοβάμαι μην μου κάνει καμια πατέντα και τρέχω...

EDIT: Μίλησα με έναν τεχνικό της G.Skill και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω τα memory modules στα πορτοκαλί slots της μητρικής! Έλεος. Anyway, το 'φτιαξα και τώρα μου ξανακράσαρε αλλά χωρίς bsod. Κατευθείαν reboot και ο ένας σκληρός έλειπε. Δεν καταλαβαίνω αφού απο firmware είμαι καλά!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.