Jump to content

ο/c σε p3 800mhz

manolis1442169134

Recommended Posts

Οσον αφορά το σύστημα ψύξης....εγώ δέν θα έριχνα λεφτά σε τέτοιο μηχάνημα.

Θα προσάρμοζα ένα καλύτερο ανεμιστήρα (με περισσότερα CFM) στην υπάρχουσα ψύκτρα.

Βέβαια για χαμηλό κόστος...ίσως προτιμούσα την παρακάτω

speeze_eea31b2.gif

http://www.topsystems.gr/pd1031987641.htm?categoryId=13

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply
βασικά εγώ το νομίζω αυτο γιατι μου είπε οτι με παραπανω FSB δεν ανοιγει καν το μηχανημα (εκτος και καταλαβα λαθος).

Εδώ Πάνο,"παίζει" το δεύτερο μυστικό της υπόθεσης...(μετά την VIO τάση).

Οι μητρικές της Asus με το 815 chipset είχαν το λεγόμενο cold boot.

Τι συμβαίνει ?

Οταν κλοκάριζες...και έδινες περισσότερο Vcore στον επεξεργαστή...κάνωντας save & exit...η μητρική έδινε αρχικά την default τάση στον επεξεργαστή....και στην συνέχεια έδινε την αυξημένη τιμή Vcore.

Ενας κλοκαρισμένος επεξεργαστής π.χ. στα 1000 MHZ όμως...δέν μπορεί ο κακομοίρης να κάνει boot με 1,65volt :009: ....θέλει τουλάχιστον 1,8++ volts.

Η λύση εδώ ονομάζεται pin-mod όπου ενώνοντας κάποια συγκεκριμένα pins είτε στον επεξεργαστή είτε στο socket....η μητρική μπουτάρει με την επιθυμητή από εμάς τάση Vcore.

Εδώ Πάνο,"παίζει" το δεύτερο μυστικό της υπόθεσης...(μετά την VIO τάση).

Οι μητρικές της Asus με το 815 chipset είχαν το λεγόμενο cold boot.

pin mod το ήξερα αλλά δεν ήξερα οτι το 815 είχε cold boot αυτό δε το ήξερα (αν και το αντιμετώπησα με τον P4) καθότι ποτέ δεν ειχα 815 με p3, είχα μεινει στο ηρωικό BX και το 133Pro της VIA.

νομίζω ότι ειναι καλή ιδεά αν εχεις καποιο λινκ για το pin mod να το ποσταρεις καθότι ο Μανώλης εχει αρκετή όρεξη... μεχρι και για νερά στο Ρ3 μου έλεγε...

Για να του δώσω το pin-mod πρέπει να μας πεί το stepping του cpu του...ή έστω το s-spec του...π.χ. SL-xxx

Ποιός από τους παρακάτω είναι ?

http://processorfinder.intel.com/scripts/list.asp?ProcFam=25&NoNav=YES&CorSpd=5780&SysBusSpd=5093&MfgTech=4529&step=ALL&cache=5765&PkgType=7067

SL5QD 800.00 MHz 133 MHz 0.18 micron cD0 256 KB 370 pin 1.75 Vcore

SL52P 800.00 MHz 133 MHz 0.18 micron cD0 256 KB 370 pin 1.75 Vcore

SL4MB 800.00 MHz 133 MHz 0.18 micron cC0 256 KB 370 pin 1.70 Vcore

SL3Y2 800.00 MHz 133 MHz 0.18 micron cB0 256 KB 370 pin 1.65 Vcore

Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας.Θα κάνω ότι μου είπατε και θα σας ενημερώσω.Μέχρι στιγμής ότι έχω κάνει είναι μέσα απο το bios μήπως θα έπρεπε να δουλέψω και κανένα πρόγραμμα όμως?

Λοιπόν επειδή η default vcore μου ήταν 1.7v πιστεύω βάση λογικής οτι το stepping του cpu μου είναι SL4MB 800.00 MHz 133 MHz 0.18 micron cC0 256 KB 370 pin 1.70 Vcore.Έχω δίκιο ή να το ψάξω κι άλλο?

Υ.Γ αν μπορούσατε να μου λέγατε συνοπτικά τι σημαίνει κάθε όρος που ρωτάτε(απο τους όρους του o/c μόνο)θα με διευκολίνατε πολύ ή αλλίως αν ξέρετε κάποιο site με επεξήγηση όρων και συντομογραφιών

Αρχίζεις και μπαίνεις στο πνεύμα βλέπω.

Nice :112:

Για το θέμα του stepping έχεις δίκιο....για αυτό επίτηδες έγραψα τις default τάσεις επεξεργαστή (Vcore).

Απλά για επιβεβαίωση 100%...χρησιμοποίησε και κάποιο πρόγραμμα.

π.χ.

Το cpu-z

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-132.zip

Αρχίζεις και μπαίνεις στο πνεύμα βλέπω.

Nice :112:

Για το θέμα του stepping έχεις δίκιο....για αυτό επίτηδες έγραψα τις default τάσεις επεξεργαστή (Vcore).

Απλά για επιβεβαίωση 100%...χρησιμοποίησε και κάποιο πρόγραμμα.

π.χ.

Το cpu-z

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-132.zip

Δηλαδή Τάσο για να πάμε παραπάνω πρέπει να επέμβουμε στην μητρική και να σταματήσουμε αυτό το cold boot αλλιώς δεν πρόκειτε να ανέβουμε ούτε Hertz παραπάνω ε?

Δηλαδή Τάσο για να πάμε παραπάνω πρέπει να επέμβουμε στην μητρική και να σταματήσουμε αυτό το cold boot αλλιώς δεν πρόκειτε να ανέβουμε ούτε Hertz παραπάνω ε?

Ναί έτσι είναι.

Λοιπόν...αφού επιβεβαιώθηκε ότι η cpu σου είναι cc0 stepping.

Θα σου δείξω πώς γίνετε το λεγόμενο vid-pin.

Θα ποστάρω σε λίγο τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Οπωσδήποτε βελτίωσε την ψύξη σου...πρίν το κάνεις.

Α κάτι άλλο που ξέχασα τώρα δουλεύει με xp pro χωρίς sp μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω win 98 se?

Το πιό ελαφρύ & αξιόπιστο Microsoft λειτουργικό είναι τα Win98SE.

Πολύ καλό και σε ενδιάμεση κατανάλωση πόρων τα Win 2000 Pro

Τα πιό βαριά είναι τα WinXP

Ναί έτσι είναι.

Λοιπόν...αφού επιβεβαιώθηκε ότι η cpu σου είναι cc0 stepping.

Θα σου δείξω πώς γίνετε το λεγόμενο vid-pin.

Θα ποστάρω σε λίγο τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Οπωσδήποτε βελτίωσε την ψύξη σου...πρίν το κάνεις.

Έβγαλα από έναν 533 που έχω το ανεμιστηράκι του cpu του και το έβαλα πάνω απο την ψύχτρα του πρώην 800 μου η temp τώρα έπεσε 4-5 βαθμούς

αλλά αυτό για τώρα λέω να πάρω την ψύχτρα που μου πρότεινες http://www.topsystems.gr/pd1031987641.htm?categoryId=13 ή να βάλουμε κάτι more extreme?

p3.zip

Πιστεύω ότι η ψύκτρα που σου πρότεινα...είναι μιά πολύ καλή λύση...όσον αφορά το κόστος,την απόδοση αλλά και το θόρυβο.

Υ.Σ.

Τις φωτογραφίες σου μπορείς να τις κάνεις attached σαν jpg κλπ....δέν χρειάζεται να είναι ζιπαρισμένες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.