Jump to content

ο/c σε p3 800mhz

manolis1442169134

Recommended Posts

Μπορεί κάποιος να μου πεί τι χρειάζομαι για ο/c σε p3 στα 800?Ξέρω πως θα έχω μικρά αποτελέσματα αλλά έτσι για την εμπειρία..

Βασικό δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τρελά που έχω δει με κάτι τιμές με πολλά μηδενικά ήρεμα πράματα

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

133αρης ε? Μανωλιό δύσκολα τα πράγματα.

Σε πρώτη φαση χαμήλωσε τους dividers της μνημνης.

στη συνέχεια απλα αυξάνεις το FSB λιγο λίγο (σε τετοια μηχανακια το πήγενα ανα 3MHZ) και τρεξε ενα super pi για να δεις σταθερότητα.

Υπό κανονικές συνθηκες θα πρέπει να μπορεσει ανετα τα 150MHz FSB -> 900ΜHz CPU, χωρίς να αποκλείεται να φτάσεις και πολύ παραπανω.

Έχε υπόψη όμως οτι η μνημη θα υπολειτουργεί οπότε ειναι σχεδόν σίγουρο οτι στα 900MHz με μνημη<133 θα εχεις χειρότερες επίδοσεις από οτι 800 και μνημη=133. Αν και η εμπειρία μου λέει οτι τα περισότερα Dimmakia 133 παιζουν στα 150 εστω και με χειρότερα timings.

133αρης ε? Μανωλιό δύσκολα τα πράγματα.

Σε πρώτη φαση χαμήλωσε τους dividers της μνημνης.

στη συνέχεια απλα αυξάνεις το FSB λιγο λίγο (σε τετοια μηχανακια το πήγενα ανα 3MHZ) και τρεξε ενα super pi για να δεις σταθερότητα.

Υπό κανονικές συνθηκες θα πρέπει να μπορεσει ανετα τα 150MHz FSB -> 900ΜHz CPU, χωρίς να αποκλείεται να φτάσεις και πολύ παραπανω.

Έχε υπόψη όμως οτι η μνημη θα υπολειτουργεί οπότε ειναι σχεδόν σίγουρο οτι στα 900MHz με μνημη<133 θα εχεις χειρότερες επίδοσεις από οτι 800 και μνημη=133. Αν και η εμπειρία μου λέει οτι τα περισότερα Dimmakia 133 παιζουν στα 150 εστω και με χειρότερα timings.

Kαμιά πρόταση για προγράμματα που θα χρειαστώ?Είχα δει ένα post που είχε πληθώρα προγραμμάτων.Τι να κατεβάσω για αρχή?Τώρα που έχω και dsl!

EDIT

Αυτό το post έλεγα

Τhanks panoc.To memtest το έτρεξα προχθές γιατί είχα μια υποψία οτι κάτι τρέχει με τις μνήμες αλλά τελικά δεν ήτανε τίποτα.Άντε να δούμε τι θα κατεφέρουμε πάλι.Τελείωσε τώρα η εξεταστική και πρέπει να έχω κάτι να κάνω να μην βαριέμαι και εφόσον δεν ξέρω τίποτα από o/c θα αφοσιωθώ εκεί

Μητρική Asus CUSL2-C socket 370

Μνήμες 3 DIMM SDRAM 384mb pc133

Η μητρική σου ήταν η καλύτερη (στην εποχή της) όσον αφορά το overclocking και την σταθερότητα.

Τις μνήμες σου...για να πιάσεις το στόχο των 150Mhz fsb...θα τις βάλεις στο bios με setting...Cas 3-3-3-7/9...τουλάχιστον αρχικά.

Ρίξε μιά ματιά ...μπάς και έχουν τιποτε καλά τσιπάκια πάνω (τότε ήταν τα micron,hynix,mushkin,corsair)

To πήγα στα 947mhtz και v core 1,75v!!!Σταθερά 45 βαθμούς με το boinc ανοιχτό για μιση ώρα.

Οσο είσαι κάτω από 50C σε full load...δέν έχεις πρόβλημα.

Καλό θα ήταν βέβαια να τον κρατήσεις περίπου στους 40C.

Προσπάθησε να βελτιώσεις την ψύξη του...έστω με ένα καλύτερο fan ή με βελτίωση του εξαερισμού του κουτιού σου.

Οι μνήμες σου τελικά...με τι settings παίζουν ?

Υπάρχει λύση άν θές να τις κάνεις πιό aggressive.

Επίσης...ο επεξεργαστής σου....μάλλον πάει και άλλο πάνω.

Το λέω αυτό...με την προυπόθεση....να μην σου έχει παρουσιάσει κάποιο re-boot ή σβήσιμο μετά από save & exit στο bios όταν τον κλοκάρεις.

(....θα στο εξηγήσω κάποια άλλη στιγμή το γιατί...).

Οσο είσαι κάτω από 50C σε full load...δέν έχεις πρόβλημα.

Καλό θα ήταν βέβαια να τον κρατήσεις περίπου στους 40C.

Προσπάθησε να βελτιώσεις την ψύξη του...έστω με ένα καλύτερο fan ή με βελτίωση του εξαερισμού του κουτιού σου.

Οι μνήμες σου τελικά...με τι settings παίζουν ?

Υπάρχει λύση άν θές να τις κάνεις πιό aggressive.

Επίσης...ο επεξεργαστής σου....μάλλον πάει και άλλο πάνω.

Το λέω αυτό...με την προυπόθεση....να μην σου έχει παρουσιάσει κάποιο re-boot ή σβήσιμο μετά από save & exit στο bios όταν τον κλοκάρεις.

(....θα στο εξηγήσω κάποια άλλη στιγμή το γιατί...).

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Τα timings δεν ξέρω πώς να τα δώ.Από το bios φαίνονται?Απο bios βλέπω ότι με αφήνει να πάει μέχρι 2gtz αλλά φυσικά μετά δεν bootάρει.Ψύχτρα δεν βλέπω να βρίσκω γιατί είναι πολύ αρχαίο socket αλλά θα βάλω κανένα ανεμιστήρι να γουστάρω>Αφού έκανα επιτέλους την αρχή ......δεν θα υπάρξει τέλος!!!

Ψύκτρα μπορείς να βάλεις από AMD Socket A....ίδιες είναι.

Να προτιμήσεις κάποια χάλκινη ή έστω με χάλκινη βάση.

Να θυμάσαι 2 πολύ βασικά πράγματα....που σχετίζονται με τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του συστήματος σου....τώρα που κάνεις overclocking.

Μάξιμουμ τιμές για pci & agp αντίστοιχα είναι τα 42 και 84 MHZ.

Πώς προκύπτουν αυτές οι τιμές ?

Είναι συνάρτηση του FSB(front side bus)...και κοινώς ονομάζονται διαιρέτες.

PCI=1/4 του FSB

AGP=1/2 του FSB

Οταν λοιπόν το σύστημα σου έχει 133,33MHZ FSB (P3 800=6X133,33)...τότε το PCI=33,33 και το AGP=66,66 (αυτές είναι οι στάνταρντ συχνότητες λειτουργίας).

Οταν εσύ έχεις κάνει overclocking στα 950 MHZ (6X158)...τότε ήδη το PCI=158x1/4=39,50 MHZ....και το AGP=158x1/2=79 MHZ.

Αν πλησιάσεις ή υπερβείς τις παραπάνω τιμές (42 & 84)...μπορεί να έχεις σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας....όπως :

1)Βλάβη σκληρού δίσκου ή data corruption

2)Προβληματική απεικόνηση γραφικών ή δυσλειτουργία της VGA σου γενικά

3)Απώλεια ήχου

Διάβασε οπωσδήποτε το παρακάτω λίνκ...για να "μάθεις" τη μητρική σου...αλλά και να βοηθηθείς από τις φωτογραφίες σε περίπτωση που δέν έχεις το manual της Asus....(έχει και φωτό από bios settings).

http://www.firingsquad.com/hardware/cusl2-c/default.asp

Καλή επιτυχία.

Όπως σου ειπα και στο MSN σε κοβουν οι μνημες, εαν χαμηλώσεις το διαιρέτη σίγουρα θα πας πιο πάνω.

με 1:1 που έχεις τώρα σε κόβουν.

ΕDIT

μία πολύ καλή και δοκιμασμένη από μενα (since 1998 αν θυμαμαι καλα) λύση για ψύχτρα σε s370 (και όχι μόνο) είναι η Volcano7+.

OMFG....να κουφαθεί το παιδί :016: ? Την σκέτη 7 ΟΚ αλλά την (+) έκανα πάρτι όταν την ξεφορτώθηκα :006:

η αλλαγή του ανεμηστήρα επιβάλεται και κσέχασα να το αναφέρω....

EDIT

Αν νομίζει ότι έχει πρόβλημα με τις μνήμες....

.

βασικά εγώ το νομίζω αυτο γιατι μου είπε οτι με παραπανω FSB δεν ανοιγει καν το μηχανημα (εκτος και καταλαβα λαθος).

αλωστε πιστεύω οτι πρώτα πρεπει να βρει τα όρια του επεξεργαστη και στη συνεχεια παίζει με τις μνημες ώστε να μη του κόβουν πολύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.