Jump to content

LightScribe vs LabelFlash media έτσι για να μας τη σπανε

Iannis

Recommended Posts

1-Εισαγωγη

Πηρα ενα δευτερο NEC 4551A αυτη τη φορα original (Το πρωτο εχει προκυψει απο ενα 4550 με μαιμού firmware) (δουλευουν αψογα και τα 2 και ειναι ταχυτατα)

Το Plextor 740A παει σε άλλο pc.

2- Το μονο media που βρηκα με επιφανεια εγραφης ηταν ενα TDK CD απο Πλαισιο που εγραφε πάνω κατι LightScribe.

3- Το βαζω στο NEC πόρταααααααααα

Το εν λόγω drive δεν υποστηρίζει LightScribe αλλα μόνο LabelFlash τεχνολογια

Ετσι μια ζωη να μας σπανε τα νευρα οι να μη πω μια με τα + και - μια με τα blur ray και HDDVD μια με τα SuperAudioDVD και τα DVD-audio

για περισσότερα στου Θωμα:

http://www.tomshardware.com/2006/02/14/labelflash_vs_lightscribe_dvd/

Labelflash vs LightScribe DVD/CD Labeling

Siggy Moersch

14 Feb 2006 11:43

Καλησπερα :)

Νομιζω οτι εχεις αδικο να παρομοιαζεις τη περιπτωση LF - LC με αυτη των 2 media formats. Προκειται για 2 διαφορετικες τεχνολογιες - απλα επρεπε πιθανοτατα να εχεις αποσαφηνισει λιγο τους ορους προτου προμηθευτεις τα αναλογα μεσα.

Em φυσικό δεν ήταν,αφού είναι LC δισκάκι πως να το έγραφε το drive που υποστηρίζει LF.Βάζεις εσύ σε αμάξι που παίρνει πετρέλαιο βενζίνα? :p Παρόμοιες καταστάσεις είναι.Εγώ πάντως ως τώρα έχω φτιάξει 2 αλλα από την κάτω πλευρά που δε χρειάζεται ειδικό δισκάκι :)

Εγώ πάντως ως τώρα έχω φτιάξει 2 αλλα από την κάτω πλευρά που δε χρειάζεται ειδικό δισκάκι :)
Aυτό μπορείς να το κάνεις χωρίς να αλλοιωθούν τα δεδομένα; Και αν ναι, πότε πρέπει να γίνει πρίν ή μετά την εγγραφή των δεδομένων;

Λοιπών μου φαίνεται μπερδευτήκαμε λίγο,αν θυμάμαι καλά το labelflash και το DiscT@2 είναι 2 ξεχωριστά κολπάκια,όταν γραφεις από το κάτω μέρος (data) χρησιμοποιείτε το DiscT@2. Otan γράψεις από το επάνω μέρος (σε ειδικό δισκάκι) τότε χρησιμοποιείτε το labelflash.Το lightscribe δεν γραφει από το data μέρος μονο από το επάνω.Αυτά γνωρίζω εγώ τουλάχιστον,με επιφύλαξη ως προς το LS. :)

Ισως το απογονος να σε μπερδεψε λιγο, keep in mind οτι απο πισω ειναι ετσι κι αλλιως η Yamaha.

Κατα τα αλλα οπως τα λες ειναι, το LS δε γραφει ακριβως στην επανω επιφανεια, but that is a technicality :)

Η παρουσιαση στο Toms ειναι οκ, αν εχετε χρονο διαβαστε τη για περισσοτερες λεπτομερειες / εικονες.

ωραία :) Τώρα το μονο που μένει είναι να δούμε εκτυπώσεις και από τα 2 αλλα ζωντανές γιατί στις photos δυστυχώς χάνουν παρα πολύ.Και δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι καλύτερο.Αν και όλοι προτιμούν το LF.

Είναι ασημένιο το δισκάκι η κάνω λάθος?Επίσης δεν έχεις χρησιμοποιήσει label flash έτσι αλλα το T@2 από την κάτω πλευρά του δίσκου σωστά?Πάντως για να δεις κάποια διαφορα θες σκούρα δισκάκια τα μώβ.

Σκούρο δισκάκι μωβ είναι...στο scanner και σε grayscale το εμφανίζει σαν ασημί αλλά ήταν το μοναδικό capturing στο οποίο φαίνεται περίπου τι έχει τυπωσει....που να το δεις απο κοντά....αηδία :(

ξέρεις τι γίνετε?Πρέπει να παίζεις με το contrast για να πετύχεις ένα καλο αποτέλεσμα όσο γίνετε δηλαδή μια και είναι ουσιαστικά μονόχρωμο.Πάντως το πιο καλο αποτέλεσμα θα το έχεις στα δισκάκια ritek που είναι πολύ σκούρο μωβ,αν έχω κανένα εδώ θα δοκιμάσω :)

• 2 months later...

Μπορει να μου πει καποιος τι παιζει με το Nec 4571?

Ξερω οτι εχει labelflash και η απορια μου εχει να κανει με τα δισκακια αυτου του τυπου.Ρωτησα στο eshop απο τηλεφωνο τι δισκακια εχει που τυπωνονται και μου ειπε 1 μαρκα που δεν ειναι απο τις γνωστες μου.Το θεμα ειναι η τιμη και το που τυπωνει.

Μου ειπε οτι τα 5 δισκακια κανουν κοντα 9 ευρω!!!:093: :093:

Βρε παιδια πανακριβα ειναι.Ολες οι μαρκες τοσο κοστιζουν?Και αν ειναι να τυπωνουν μονο στο μερος που δεν εχεις γραψει, τοτε δεν αξιζει.Η τυπωνουν στο πανω μερος του DVD που δε σε νοιαζει??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.