Jump to content

Δεύτερος SATA1 Δίσκος στο PC μου. Πως μπαίνει;;;;;;;

Green Dragon

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Πρόκειται να εγκαταστήσω δεύτερο SATA1 δίσκο στο pc μου και έχω αγχωθεί πολύ. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Ο πρώτος δίσκος είναι SATA1, έχει τo λειτουργικό (WinXP) και θα κάνει boot από αυτόν.

Όταν εγκαταστήσω τον δεύτερο, θα τον δει αμέσως ή χρειάζεται να έχω κάνει πρώτα κάποιες ρυθμίσεις στο bios setup;

Επίσης θα χρειαστεί format και partitioning. Πως θα τα κάνω;

Αυτά για αρχή. Ελπίζω να μου απαντήσετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ

Το mobo είναι αυτό: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=612

εαν αυτό βοηθάει σε κάτι.

Πρώτον μην αγχώνεσαι.

Δεύτερον με το σύστημα εκτός ρεύματος συνέδεσε τo δεύτερο δίσκο σε μια SATA υποδοχή και φυσικά την τροφοδοσία. Βάλε το σύστημα στο ρεύμα. Ανοιξέ το και μπες στο BIOS. Σιγουρέψου ότι η υποδοχή SATA στην οποία έβαλες τρο δίσκο είναι ενεργοποιημένη (enabled) και πως το raid είναι απενεργοποιημένο (disabled). Αφού κάνεις επανεκκίνηση και φορτώσουν τα windows κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") και επέλεξε την επιλογη "Διαχείριση" ("Management"). Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει και στον κατάλογο στα αριστερά επέλεξε "Διαχείριση Δίσκων" (δεν το θυμάμαι στα αγγλικά). Εκεί θα δείς κάποιες μπάρες. Μια από αυτές θα αντιπροσωπεύει το νέο δίσκο σου και θα λέει πιθανότα unallocated space (δεν το θυμάμαι στα ελληνικά. χεχε!!). Κάνε δεξί κλίκ πάνω έκει και επέλεξε "Διαμόρφωση" ("Format"). Μόλις τελειώσει επανεκκίνησε το σύστημα και τα windows θα πρέπει να βλέπουν κανονικα τον δίσκο σου. Άντε καλορίζικος!!!

Αφου είναι δεύτερος δίσκος, και κατα συνέπεια μάλλον για αποθηκευτικός χώρος προορίζεται, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να του κάνεις παρτιτιονς. Αλλά εσυ ξέρεις καλύτερα.

Αφου είναι δεύτερος δίσκος, και κατα συνέπεια μάλλον για αποθηκευτικός χώρος προορίζεται, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να του κάνεις παρτιτιονς. Αλλά εσυ ξέρεις καλύτερα.

σκεφτόμουνα να τον κάνω 2 partitions για να εγκαταστήσω στο ένα από αυτά linux. Αυτός είναι ο μόνος λόγος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.