Jump to content

Προβλημα με κλεισιμο υπολογιστη

nikostheater

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια.

Εδω και αρκετο καιρο εχω το εξης προβλημα με τον υπολογιστη:οταν βαζω cd στο drive κλεινει μονος του!

Δεν το κανει παντα,το κανει random.Μηπως εχει κανεις ιδεα γιατι μπορει να το κανει αυτο;

το συστημα μου ειναι:

amd64 3000+

1024mb ram (2*512)

Gigabyte motherboard

NForce 2 chipset

χαχαχ.δεν παιζει αυτο...μηπως εχεις βραχυκυκλωσει τιποτα καλωδια απο το τροφοδοτικο μεσα?

αλλαξε motherboard...αυτη θα φταιει κατα πασα πιθανοτητα...

εγώ θα έλεγα να δανειστείς πρώτα από κάποιον ένα drive, να δοκιμάσεις να δεις πως συμπεριφέρεται...

μετά θα μπορούσες να αλλάξεις καλώδιο.....

(ελπίζω να εννοείς ότι έχεις nforce3 ή nforce4)

χμμμ..να αλλαξω μητρικη;

δραστικη λυση..

εχω 2 οδηγους και το κανει και με τους 2...

Ε βέβαια, αυτό έλειπε να αλλάξεις ολόκληρη μητρική χωρίς πριν να αποκλείσεις όλα τα άλλα. Να πρότείνω κάποιες ιδέες

Γιά δοκίμασε μήπως είναι πρόβλημα τροφοδοτικού.

Έχεις βάλει μήπως και καμιά κάρτα AGP στο ίδιο καλώδιο τροφοδοσίας;

Έκανες πρόσφατα καμιά αναβάθμιση;

Αποσύνδεσε πρώτα το ένα και μετά το άλλο drive να δεις τι παίζει.

Δοκίμασε και κάποια νέα εγκατάσταση μήπως υπάρχει πρόβλημα με τo λειτουργικό

Τσέκαρε μήπως έχεις εγκατεστημένο το StarForce http://www.glop.org/starforce/

Και φυσικά δοκίμασε τα drives σε άλλο PC. (αν και νομίζω ότι είναι κάπως δύσκολο να είναι και τα δύο χαλασμένα)

Υποπτευομαι οτι ειναι προβλημα τροφοδοσιας,οποτε εκει θα στραφω για αρχη..

Το προβλημα υφισταται και σε παραθυρα και σε πιγκουινο οποτε δεν ειναι θεμα λογισμικου.

Για να δεις αν είναι πρόβλημα τροφοδοσίας, βγάλε το ένα drive και κανά παραπανίσιο περιφερειακό και δοκίμασε να διαβάσεις κάποιο δισκάκι.

Καλο θα ηταν να μας γραψεις και τα υπολοιπα εξαρτηματα που εχει ο υπολογιστης σου π.χ καρτα γραφικων,δισκους,τροφοδοτικο(watt,εταιρια κατασκευης).Παιχνιδια μπορεις να παιξεις?

ΟΙ δισκοι ειναι 2 seagate ο ενας pata και ο αλλος sata me silicon image controller.Η καρτα γραφικων ειναι ati radeon 9600XT.το τροφοδοτικο δεν ξερω...

Παιχνιδια δεν παιζω.Εξαλλου σε Windows δεν μπαινω σχεδον καθολου..

Αγορασε τοτε ενα τροφοδοτικο,οχι οτι βρεις μπροστα σου αλλα κατι ποιοτικο(enermax,fortron,tagan e.t.c)βαλτο επανω και δες τι κανει.Φυσικα οσο μεγαλητερο σε watt αντεχει η τσεπη σου τοσο το καλυτερο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.