Jump to content

6800gs από e-shop και πρόβλημα.

nicksoti1442169068

Recommended Posts

Παίδες τη βοήθειά σας.

Πριν καμιά 10αριά μέρες πήρα από e-shop μια Leadtek 6800gs pcie. Τη δοκίμασα χτες 1η φορά διότι έλειψα επαρχία. Το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα βγάζει artifacts στο 3dmark01 και 03, τα οποία στην αρχή είναι ελάχιστα, αλλά αυξάνονται με την ώρα. Αν τρέχω 3d πάνω από μισή ώρα - 40 λεπτά, αυξάνουν δραματικά. Και στο COD2 που παίζω στο μισάωρο κολάει, αν και artifacts δεν βγάζει.

Επειδή ταυτόχρονα άλλαξα και μητρική, έχω φρέσκια εγκατάσταση windows, με τα πάντα στις default ρυθμίσεις. Αυτά που δοκίμασα μέχρι στιγμής είναι τα παρακάτω, χωρίς αποτέλεσμα:

-Αλλαγή forcewave στον τελευταίο.

- Αλλαγή τροφοδοσίας του enermax, από το δικό του 8πινο που έχει, με τον αντάπτορα 2molex->8pin της κάρτας.

-Αλλαγή pcie θύρας της μητρικής (είναι sli).

- Αλλαγή της τιμής " pcie payload size" από το bios

- Άλλο τροφοδοτικό.

- Να αποσυνδέσω όλες τις κάρτες από τη μητρική (TV tuner, usb κάρτα), το 1 dimm μνήμης, το DVDR και τον 300άρη σκληρό.

- Να bootάρω με δανική μνήμη άλλης μάρκας.

Επίσης δοκίμασα άλλη κάρτα 6800Gt και δούλευε άψογα. Κουτί έχω το chiefteck full tower με 1 12άρη πίσω και 2 9άρηδες μπροστά, και τον ανεμιστήρα του enermax στο full, άσε που τα κάνει και με ανοικτό κουτί, αν και καθυστερεί λίγο περισσότερο να τα βγάλει.

Επεμβάσεις στην ψύξη της κάρτας δεν θέλω να κάνω, με default συχνότητες θα έπρεπε να δουλεύει σωστά (425-1000). Προφανώς η κάρτα έχει πρόβλημα.

Να σημειώσω ότι όταν πήρα την κάρτα, η συσκευασία της έμοιαζε να είναι ανοιγμένη (ήταν τσακισμένη η "γλώσσα" που ασφαλίζει το καπάκι του κουτιού), και ο -ευγενέστατος να ομολογίσω- υπάλληλος μου είπε ότι έτσι έρχονται όλες, και αν έχει πρόβλημα θα μου την αλλάξει.

Το θέμα είναι ότι βαριέμαι αφάνταστα το rma, άσε που το συγκεκριμένο κατάστημα δεν με "πάει" γενικά, ότι παίρνω ή λάθος μοντέλο θα είναι ή χαλασμένο, και δεν έχουν την άμεση εξυπηρέτηση που έχει πχ το Πλαίσιο, αν και τελικά εως τώρα είναι πάντα συνεπείς, γι αυτό και τους προτιμώ. Αλήθεια, εντός 15 ημερών δικαιούμαι άμεσο έλεγχο-αντικατάσταση ή κάνω λάθος; Μην τρέχω από Καλλιθέα Ψυχικό 2 φορές, άσε που δεν έχω και άλλη pcie κάρτα να χρησιμοποιώ στο ενδιάμεσο.

Οπότε αν έχει κανείς σας καμιά ιδέα ας την πει, να είμαι σίγουρος. Επίσης, αν κάποιος έχει πάρει την ίδια κάρτα από το e-shop ας πει αν έχει προβλήματα, μην ξαναπάρω την ίδια και ξανατρέχω.

Μωρέ έτσι φαίνεται, απλά επειδή τα μάτια μου έχουν δει πολλά κουφά, έτσι λέω μήπως μου ξέφυγε κάτι. Ολοκαίνουργια κάρτα 200+ ευρώ να μην δουλεύει σωστά, έλεος! Ποιοτικός έλεγχος 0.

Και με ένα search στο γούγλη, πολλοί εμφανίζονται με προβλήματα στις σύγχρονες κάρτες. Μου φαίνεται οι εταιρίες τσαπατσουλιές κάνουν να ρίξουν το κόστος. Η Leadtek πανομοιότυπη είναι με το reference design, και στο χρώμα και σε όλα, μόνο το αυτοκόλλητο αλλάζει. Μου φαίνεται κανας κινέζος φασόν τις βγάζει όλες και τις διανέμει για συσκευασία στις εταιρίες.

Ολοκαίνουργια κάρτα 200+ ευρώ να μην δουλεύει σωστά, έλεος! Ποιοτικός έλεγχος 0.

:046:

Εδώ 700+ παίρνεις και είναι προβληματικές (και μάλιστα έχουν πιο πολλές πιθανότητες για προβλήματα).

Ναι μωρέ απλά 1η φορά παίρνω καλούτσικη κάρτα, διότι games δεν παίζω συχνά, συνήθως αγόραζα μεταχειρισμένες προηγούμενης γενιάς (ΤΙ4200, 9550 κλπ), τις ακριβές κάρτες τις θεωρούσα ασύμφορες αγορές.

Αλλά αυτό το COD2 μας έκανε ζημιά :-). Με DX7 δεν βλέπεις μέσα από τις καπνόμπομπες που ρίχνει ο σατανικός Akisdim με την 7800GtX, άσε που πήγα και σπίτι του και το είδα με full γραφικά στην 21' ΕΙΖΟ και έπαθα πλάκα, λέω δεν γ....ται πάω να τσιμπήσω μια αξιοπρεπή καρτούλα, και τσίμπησα κάτι άλλο.......

Σόρυ για το ψιλό-off topic αλλά τα έχω πάρει στο κρανίο.

Βλέπω ρε παιδιά οι Leadtek δεν υπάρχουν πλέον στο e-shop, έχει φέρει άλλες μάρκες, για προτείνετε καμία καλή σε 6800gs.

Την msi την έχω σε πιό υπόλυψη σαν μάρκα, είναι βέβαια λίγο ακριβότερη, αλλά με αυτά που διάβασα για τις 6800LE MSI πάλι του e-shop, διστάζω. Και να σκευτείτε τη Leadtek για καλή εταιρία την προτίμησα. Και δεν θέλω να ανέβω σε τιμή πολύ, διότι τότε πλησιάζω την 7800GT. Για την XFX τι λέτε; Άγνωστη σε μένα μάρκα αλλά μοιάζει προσεγμένη, τουλάχιστο έκαναν τον κόπο και άλλαξαν χρώμα στη reference πλακέτα....

Για πείτε καμιά γνώμη, από e-shop πάντα. Μην ζητάω τώρα επιστροφές χρημάτων, ας μου την αλλάξουν να τελειώνουμε.

Όλες οι μάρκες πάνω κάτω ίδιες είναι.

Απλώς οι διαφορές είναι στο τι έχουν για περελκόμενα (software, games, καλώδια κλπ.) και το πόσο overclockαρισμένες είναι, αν είναι.

H XFX είναι απ΄τις εταιρίες που κυνηγάνε το overclocking, οπότε οι περισσότερες κάρτες της (αν όχι όλες) είναι overclocked και αντέχουν κι άλλο.

Η Leadtek όπως και η Gainward υποτίθεται ότι είναι και καλής ποιότητας, αλλά δεν τα πιστεύω αυτά πλέον.

Βλέπεις πέρυσι είχα πάρει μια 6800ultra Gainward και μετά από 4 μήνες τα τίναξε.

Οπότε από τότε άλλαξα γνώμη γενικά για τις κάρτες.

Παίδες επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία από artifacts, παραθέτω 2 μικρά αποσπάσματα απο 3dmark03 και 05 να μου πείτε τη γνώμη σας. Κάτι μαύρα τρίγωνα που εμφανίζονται στους "γορίλες" που παίζουν ντάμα, και κάτι μικρά στο βουνό πάνω αριστερά στο 05 με το αερόστατο. Βέβαια με το fraps να τρέχει φαίνεται "ξεζορίζεται" λίγο η κάρτα, βάλλε και τη συμπίεση σε divx, αλλά κάτι φαίνεται.

http://rapidshare.de/files/13794078/3dmark03artifacts.avi.html

http://rapidshare.de/files/13794432/3dmark05artifacts.avi.html

Άντε και αύριο πρωί-πρωί πάω να την αλλάξω, δεν είχα χρόνο σήμερα από δουλειά. Και ελπίζω να μου την αλλάξουν άμεσα όπως μου υποσχέθηκαν αν είχε πρόβλημα, διότι άντε να πεις του τεχνικού να τρέξει 3dmark 10 λούπες η COD2 μισή ώρα, χώρια που θα μείνω χωρίς PC.

Άμα θές να την ψάξεις πρωτού την στείλεις για απιστροφή, βάλε και ένα riva και τσέκαρε θερμοκρασίες. Στα βιντεάκια σου, είδα artifacts που προέρχονται συνήθως απ το πυρήνα. Αν και μπελάς λίγο, εγώ μια αλλάγή πάστας θα την επιχειρούσα. Αφού θα φύγει που θα φύγει, δε χάνεις και τπτ :)

Θερμοκρασίες έβλεπα από το panel της nvidia. Μάλιστα, επειδή δουλεύω σε dual view, στο 1 monitor έτρεχα 3dmark και στο άλλο έβλεπα realtime τις θερμοκρασίες. Με κλειστό κουτί χτύπαγε 65 βαθμούς max, και αυτό μετά από πολύ ώρα, συνήθως 60-62 είναι full και κάπου 42 -43 idle. Παρατήρησα ότι μετά τους 60 άρχισαν τα artifacts να φαίνονται έντονα. Δοκίμασα και χωρίς dual-view μήπως έφταιγε αυτό, τα ίδια.

Πάντως από search που έκανα οι θερμοκρασίες φαίνονται normal. Εδώ οι περισσότεροι τις πουσάρουν στα 550 και πάλι δεν έχουν προβλήματα.

Απόψε θα δοκιμαστεί σε pc γνωστού και αν κάνει τα ίδια αύριο πρωί θα τη στήσω έξω από e-shop....

Anyway ευχαριστώ πάντως, το έψαξα λίγο παραπάνω, διότι θέλω να είμαι σίγουρος και δίκαιος πριν απαιτήσω από το κατάστημα άμεση αντικατάσταση.

Αλήθεια με την ευκαιρία για προτείνετε καμιά κάρτα στα χρήματα που έδωσα (218 ευρώ). Έχει σε 6800gs MSI 240€, Gainward 269€, Saphire GTO2 187€, και 2-3 Gto (His, Asus κα) κάπου στα 200+.

Πάντως από search που έκανα οι θερμοκρασίες φαίνονται normal. Εδώ οι περισσότεροι τις πουσάρουν στα 550 και πάλι δεν έχουν προβλήματα.

Απόψε θα δοκιμαστεί σε pc γνωστού και αν κάνει τα ίδια αύριο πρωί θα τη στήσω έξω από e-shop....

Anyway ευχαριστώ πάντως, το έψαξα λίγο παραπάνω, διότι θέλω να είμαι σίγουρος και δίκαιος πριν απαιτήσω από το κατάστημα άμεση αντικατάσταση.

Αλήθεια με την ευκαιρία για προτείνετε καμιά κάρτα στα χρήματα που έδωσα (218 ευρώ). Έχει σε 6800gs MSI 240€, Gainward 269€, Saphire GTO2 187€, και 2-3 Gto (His, Asus κα) κάπου στα 200+.

Όντως οι θερμοκρασίες σου είναι normal.

Είσαι κάτι παραπάνω απο σωστός και δικαιούσαι και με το παραπάνω αντικατάσταση-πίστωση-επιστροφή χρημάτων.

Γνώμη μου, μην δώσεις φράγκο για gs πάλι (εφόσον έδωσες 218 θα σου ζητήσουν τη διαφορά για κάποιας άλλης εταιρίας υλοποίηση)...δες αν έχουνε την ίδια αλλιώς πάρε τα χρήματά σου πίσω και αγόρασε μια gs στα ίδια χρήματα απο αλλού. Η gto^2 λέει, αλλά θες και ένα flashάρισμα για τα 16 pipes :045: . Απλές gto δε λένε.

Nicksoti προτείνω απο εδω και στο εξής να αφιερωθεις στην συγγραφή μιας τεραστιας database που να δίνει συμβουλες σε οτι μπορεί να πάει στραβά. Θα σε ευγνωμονούν χιλιάδες χρήστες. Με την εμπειρία σου βλέπω να περνας τους 10 τόμους. Καλο κουράγιο, ξεμπέρδευε να στήσουμε κανα ματσακι πάλι αν και πάλι μεσα απο τους καπνούς θα στην πέσω.

Αυτή τη στιγμή είμαι με μια S3 με 256 χρώματα, ρίξεις δεν ρίξεις καπνούς......

Τρελή αναβάθμιση έκανα πάλι ο μάγκας....

Στο θέμα μου τώρα, αφιέρωσα 3 ώρες (1.5 αναμονή, 1.5 πήγαινε - έλα), έλειψα από την εργασία μου, πλήρωσα 5.4 ευρώ διόδια Αττικής οδού +βενζίνες, για να πάρω την απάντηση ότι η κάρτα δεν έχει κανένα πρόβλημα...

Αρνήθηκα να τη παραλάβω, και δέχτηκαν να την ξαναελέγξουν.

Έχε χάρη που εκείνη την ώρα ήταν δίπλα μου κατά σύμπτωση σε αναμονή ο μέγας Πύρρος Δήμας, και δεν μου πήγαινε να κάνω φασαρία μπροστά στον 4 φορές ολυμπιονίκη για μια κάρτα γραφικών. Τσίμπησα και το αυτόγραφό μου, και τώρα περιμένω.

Απορώ πάντως τι ελένξανε οι τεχνικοί. Ελπίζω να μην μου πασάρουν καμιά άλλη μεταχειρισμένη για τη δικιά μου, ευτυχώς έχω κρατήσει και το serial number της κάρτας.

Να πω ρε παιδιά ότι ήθελα να πάρω πίσω χρήματα, να το καταλάβω, να το ψάξουν. Αλλαγή της κάρτας ήθελα, γιατί να πουλήσω παραμύθι και να ταλαιπωρηθώ; Η απάντηση του -ευγενέστατου να ομολογήσω - πωλητή, ήταν ότι εφ' όσον ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να ελεγθεί. Μα έλα που η συσκευασία ήταν ανοιγμένη και όταν την πήρα! Θα μου πείτε κακώς την πήρες, δεκτόν.

Έχω εκνευριστεί αφάνταστα, αν μου τη δώσουν πάλι πίσω έτσι, την προσφέρω για review στο site, μαζί με την ενυπόγραφη διάγνωση των τεχνικών του e-shop, και ας κληρωθεί στην επόμενη ομαδική, αν ρίξεις αρκετά τα ρολόγια δουλεύει μια χαρά. Δεν θέλω να την ξαναδώ.

Ελπίζω όντως να την ελένξουν διεξοδικότερα, και να λήξει η ταλαιπωρία μου. Εγώ θα φταίω μετά να πάρω τα ωραία μου λεφτά πίσω, και να μην ξαναπατήσω στο κατάστημα;

Κοίταξε Vadergr, ο πωλητής μου είπε ότι έτρεξαν 3dmark. Τώρα πιο 3dmark, πόσες λούπες και σε ποιές συνθήκες, άγνωστο. Μπορεί ο χώρος τους να έχει 15 βαθμούς κελσίου, να την έβαλαν σε ανοικτό κουτί, και σε κάνα celeron που να "φρενάριζε" το benchmark. Και τα artifacts δεν είναι πολύ έντονα, και δεν εμφανίζονται σε όλα τα test. Το περίμενα ότι δεν θα το έβλεπαν. Αν και τους ήμουν σαφής στην περιγραφή (μετά από ώρα, στα τάδε test).

Δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν δόλο, απλά ξέρεις πως δουλεύει το e-shop, πες το στον πωλητή, περίμενε 1 ώρα, ο τεχνικός μου είπε αυτό, πες του εκείνο, χαλασμένο τηλέφωνο, και σπασμένα νεύρα δικά μου που προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Και το "κακό" είναι ότι οι πωλητές είναι ευγενικοί και "προβλεπόμενοι", δεν σου πάει εύκολα να αρχίσεις τις φωνές, κάθεσαι σαν το βλάκα 2 ώρες και περιμένεις την απόφαση από πάνω... Δεν τη παλεύω άλλο με δαύτους, την άλλη φορά μου έδωσαν λάθος monitor, το διαπίστωσα επί τόπου και περίμενα μιάμιση ώρα μέχρι να δρομολογηθεί η "άμεση" αντικατάσταση.

Άλλη φορά στον μπαρμπα - τάδε της γειτονιάς, τσακ μπαμ ρίχνεις και έναν καυγά επί τόπου και διατηρείς την ψυχική σου ισορροπία.

η πρόταση μου , αφού δεν έχουν περάσει οι 15 μέρες, είναι να τους τα ψάλλεις κανονικά μέχρι να ''βρουν'' το πρόβλημα και να μην ανεχθείς να τη στείλουν σε αντιπρoσωπεία...εγώ από τον σεπτέμβριο περιμένω κάτι ακουστικά απο rma...

σου είπαν σε τι μηχάνημα τεστάρουν το hardware?έχει κάποιο μέρος όπως στο πλαίσιο της μεταμόρφωσης που βλέπεις ο ίδιος την δοκιμή και βλέπεις το μηχάνημα που το τεστάρουν αν εχει πρόβλημα η όχι για να ξέρεις τι γινεται?

μην το αφησεις πάντως έτσι. κανείς δεν σου χάρισε 200 ευρώ και γιατί να τους τα χαρίσεις όταν η κάρτα είναι ολοκαίνουρια.

Bασικα αν κατα τη διαρκεια που τρεχεις το μαρκ εχεις μονο 65 βαθμους τοτε κατι αλλο ειναι που φταιει.Δυσκολο με 65 να εχεις artifacts ειναι ψιλοχαμηλη θερμοκρασια.Πηγαινε την καρτα σε αλλο pc και κανε δοκιμες με διαφορα benchmarks.

Η κάρτα δοκιμάστηκε και σε άλλο pc πριν πάει πίσω.

Τέσπα, υπήρξε εκ νέου επικοινωνία, με τον υπεύθυνο του καταστήματος Χαλανδρίου, γραπτώς και τηλεφωνικώς. Περιμένω αύριο εξέλιξη, θετική όπως με προιδέασε, και σας γράψω λεπτομέρειες με την όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Άψογος ο τύπος, παρά το νεαρό της ηλικίας.

Μάλλον θα έχω τελικά:

μεγάλη ταλαιπωρία + αναμονή

VS

καλής τελικής έκβασης + ευγενικής συμπεριφοράς από τις πωλήσεις.

Κάκιστο το πρώτο, καλοδεχούμενο το δεύτερο.

Απόψε θα σπάσω λίγο το κεφάλι μου για την αγορά. Απο e-shop ως "ανταπόδοση", και αν ναι τι; Μου φαίνεται θα σπάσω και τον κουμπαρά μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.