Jump to content

Μικρη αναβαθμιση

Viper-kt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτη την στιγμη εχω ενα Athlon XP 2.4+, 2x512 RAM και μια 9700 Pro.

Ελεγα να κανω μια μικρη αναβαθμιση και να παω σε Athlon XP 3000-3200 και να αγορασω και μια καρτα 6600GT ή 6800 (μεταχειρισμενες). Ολα αυτα μεχρι τον Σεπτεμβριο που θα κοιταξω για ολικη αγορα νεου υπολογιστη.

Πως σας φαινεται? Για να παιζω κανα παιχνιδακι. Οχι πως δεν παιζω τωρα, αλλα ειδικα η 9700 pro τα εχει φαει τα ψωμια της.

Και κατι αλλο: Εχω 350W Heroichi τροφοδοτικο αγορασμενο πριν 2,5 χρονια περιπου. Το κουτι ειναι φουλαρισμενο (4 δισκοι, 1 DVD-RW, 1 DVD-ROM).

Θα αντεξει με την 6600GT ή καποια 6800?

Αν έχεις 9700pro θα σου έλεγα να μην προτιμήσεις 6600GT εκτός κι αν τη βρεις πολύ φθηνά ή/και παίζεις παιχνίδια OpenGL (Riddick, Doom3 κλπ...)

Καλές επιλογές θα ήταν κάποια 6800 (όχι LE) ή κάποια Χ800 (όχι GT).

Αντί να δώσεις λεφτά να πάρεις κάποιον AthlonXP πάλι, σου προτείνω να υπερχρονίσεις τον 2400+ (2000ΜΗζ) όσο αντέχει. Ένας άλλος AthlonXP δεν θα σου δώσει ιδιαίτερα σημαντική ώθηση (τουλάχιστον όχι τόση που να αξίζει τα χρήματα που θα δώσεις).

Τέλος, το 350W μάλλον θα ζοριστεί με την καινούρια κάρτα γραφικών. Τίμιο τροφοδοτικό αλλά τα Watt που απαιτούν οι σύγχρονες δυνατές κάρτες γραφικών μάλλον θα το γονατίσουν.

Ευχαριστω για την απαντηση αν και με εβαλες σε διλημμα.:040:

Εχω βρει τον 3000 περιπου 80-90 ευρω. Θα δοκιμασω να κανω O/C τον 2,4 αν και πρεπει να αλλαξω τον ανεμιστηρα της ψυκτρας γιατι υπολειτουργει.

Οσο για την καρτα, ειχα διαβασει οτι με την 6600GT δεν θα δω τρομερες διαφορες απο την 9700 pro κατι που μου το επιβεβαιωσες και εσυ. Εχουμε και το θεμα του τροφοδοτικου οπου αν χρειαστει αλλαγη, θα ανεβει πολυ το ποσο της αναβαθμισης.

Θα αρχισω με o/c τον 2,4 και την 9700 pro και βελπουμε.

Ευχαριστω για την απαντηση αν και με εβαλες σε διλημμα.:040:

Εχω βρει τον 3000 περιπου 80-90 ευρω. Θα δοκιμασω να κανω O/C τον 2,4 αν και πρεπει να αλλαξω τον ανεμιστηρα της ψυκτρας γιατι υπολειτουργει.

Οσο για την καρτα, ειχα διαβασει οτι με την 6600GT δεν θα δω τρομερες διαφορες απο την 9700 pro κατι που μου το επιβεβαιωσες και εσυ. Εχουμε και το θεμα του τροφοδοτικου οπου αν χρειαστει αλλαγη, θα ανεβει πολυ το ποσο της αναβαθμισης.

Θα αρχισω με o/c τον 2,4 και την 9700 pro και βελπουμε.

Πολύ ακριβός ο 3000+. Δεν τα αξίζει με τίποτα. Καλύτερα να δώσεις €20 να πάρεις μια καλύτερη ψύκτρα και να κλοκάρεις τον 2400+.

Πάντως αν χρειαστείς τροφοδοτικό, μην λυπηθείς τα χρήματα. Κοίτα για ένα 500+W και με όλα τα σύγχρονα βύσματα (SATA, PCI-e κλπ).

Πάντως αν χρειαστείς τροφοδοτικό, μην λυπηθείς τα χρήματα. Κοίτα για ένα 500+W και με όλα τα σύγχρονα βύσματα (SATA, PCI-e κλπ).

Μην ξεχνάς οτι το τροφωδοτικό θα είναι μαζί σου για μερικά χρόνια, καλύτερα να τα στάξεις τώρα και να πάρεις κάτι πολύ καλό, γιατί θα το χρειαστείς για το μηχάνημα που σκοπεύεις να κάνεις λίγο αργότερα.

Έγώ αυτό το μήνα αλλάζω τροφοδοτικό μετά από 5 χρόνια, όταν το πήρα όλοι οι γνωστοί με έλεγαν ζώο που είχα πληρώσει τότε τόσα λεφτά, αλλά με έβγαλε για τόσα χρόνια ενώ εκείνοι αλλάξαν 2-3 psu.

Εννοειτε οτι θα τα σκασω αφοβα για τροφοδοτικο απλως δεν θελω να τα σκασω τωρα. Προτιμω να τα παρω ολα μαζι μια και καλη οταν θα ερθει η ωρα.

Εχω αρχισει ηδη το ψαξιμο για ψυκτρα (αν εχετε να προτεινετε κατι καλο και φτηνο για socket A, ευχαριστως να σας ακουσω). Ποσο περιπου παει ο 2,4? Στο περιπου, για να εχω ενα μετρο συγκρισης.

Εννοειτε οτι θα τα σκασω αφοβα για τροφοδοτικο απλως δεν θελω να τα σκασω τωρα. Προτιμω να τα παρω ολα μαζι μια και καλη οταν θα ερθει η ωρα.

Εχω αρχισει ηδη το ψαξιμο για ψυκτρα (αν εχετε να προτεινετε κατι καλο και φτηνο για socket A, ευχαριστως να σας ακουσω). Ποσο περιπου παει ο 2,4? Στο περιπου, για να εχω ενα μετρο συγκρισης.

Είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος με την ThermalRight ALX-800 όταν είχα AthlonXP.

O 2400+ είναι αρκετά δυνατός. Ένα 10% πιστεύω οτι το έχει εύκολα (+200ΜΗζ). Από 'κει και μετά, θα πρέπει να έχεις πολύ καλό κομμάτι. Τα 2200ΜΗζ ήταν το "όριο" για πολλούς XP.

Ένα hint ακόμα. Να προτιμήσεις μεγάλη ψύκτρα με βάση χαλκού και μεγάλο ανεμιστήρα για να τον δουλεύεις σε χαμηλές στροφές (λόγω θορύβου).

Προτείνω ανεπιφύλακτα και έναν ξεχωριστό ρυθμιστή στροφών για να μπορείς να ρυθμίζεις τις σροφές των ανεμιστήρων του κουτιού σου. Το ρυθμιστή αυτόν δεσ'τον σαν επένδυση αφού μπορείς να τον χρησιμοποιείς και στα καινούρια PC που θα αποκτήσεις.

Κατ'αρχην, σε ευχαριστω για την βοηθεια και τις συμβουλες.

Τωρα εχω αυτην την ψυκτρα την Coolemaster HHC-L61. Το ανεμηστηρακι εχει ψιλοχαλασει (γυρναει σε χαμηλες στροφες) και η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι γυρω στους 60 βαθμους (σε καλω για μπαρμπεκιου!). Τι ανεμηστηρακι να βαλω και που μπορω να βρω κατι τετοιο?

Αυτη που προτεινεις, ειναι πιο καλη απο αυτην που εχω?

PS: Δεν αλλαζεις και τον τιτλο του thread? Ή μπορω να το κανω και εγω?

Έχεις καλή ψύκτρα. Αμα δε δουλεύει ο ανεμιστήρας μπορείς να πάρεις έναν άλλο αντί να αγοράσεις άλλη ψύκτρα. Μια βόλτα στην Στουρνάρη θα βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο ανεμιστήρι.

Πάντως μην εμπιστέυεσαι πάντα τις μετρήσεις της μητρικής για θερμοκρασίες. Εϊναι γνωστό οτι πολλές ASUS και Gigabyte δήλωναν θερμοκρασίες αρκετά υψηλότερες από τις πραγματικές. Για να δεις την θερμοκρασία, άγγιξε την ψύκτρα με το χέρι σου. Επίσης, κάθε λίγους μήνες, καλό είναι να ανανεώσνεις την θερμοαγώγιμη πάστα ανάμεσα στην ψύκτρα και τον πυρήνα (προσωπικά προτιμώ την AS Ceramique).

Και μην ξεχνάς τον χρυσό κανόνα. Όσο κι αν ζεστένεται, αμα δουλεύει καλά μην το φοβάσαι.

Οι πυρήνες αυτοί σήκωναν αρκετά ψηλές θερμοκρασίες αλλά τις άντεχαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.