SLN Φεβρουάριος 20, 2006 #21 Φεβρουάριος 20, 2006 Για αξιόπιστο έλεγχο σταθερότητας μνημών (κλοκαρισμένων) 2x1GB τι προτείνεις εσύ;Δεν καταλαβες, μαλλον. Δεν καλυπτει 2 Γιγα απο ενα μονο instance. Απλα τρεχεις 2 τετοια και οριζεις στο καθενα ποση μνημη θελεις να ελεγχει.Προσωπικα εγω δουλευω μονο snm...
Γιάννης_84 Φεβρουάριος 20, 2006 #22 Φεβρουάριος 20, 2006 ΟΚ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κι εγώ μόνο s&m εμπιστεύομαι (το bootable memtest πέφτει έξω πολλά MHz) αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποια πιο εγγυημένη μέθοδος.
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #23 Φεβρουάριος 21, 2006 Κοντευω να τρελαθώ. :088: Ενώ μου κολάει σε 2 πράγματα και όταν κατευάσω τις μνήμες διορθώνεται.Δεν μπορει κανένα τεστ μνήμης να τις κάνει να βγάλουν errors.Σημείωση οι μνήμες είναι πάντα στα default timings 3,4,4,8Π.χ. Αν cpu είναι 11x250 = 2750 και οι μνήμες 250 το Toy Shop κολλάει όπως και το Stormreach.Αν πάω το cpu 9x250 = 2250 και τις μνήμες τις αφήσω 250 πάλι κολλάνε.Αν πάω το cpu 2200 και τις μνήμες 200 δεν κολλάει τίποτα.Aν πάω το cpu 2750 και τις μνήμες με διαιρέτη 5/6 στα 200 περίπου δεν κολλάει τίποτα (αν και το Stormreach κάνει κάτι κουφά)Εντωμεταξύ στα διάφορα τεστ δεν βγάζει κανένα πρόβλημα. Το μόνο error που έχω δει είναι στο winmemtest χθες το βράδυ. Ήταν 300χ9=2700 και οι μνήμες 2/3 = 200. Εκεί μου έβγαλε ένα error και μετά από κανένα 5λεπτο κόλλησε το σύστημα. Υποθέτω ότι φταίει ο διαιρέτης γιατί αλλιώς δεν κατάλαβα το γιατί.Ερώτηση: Τι προβλήματα/σημάδια θα είχα ώστε να δείχνει οτι μπορεί να φταίει το Motherboard?
knight_771442169141 Φεβρουάριος 21, 2006 #24 Φεβρουάριος 21, 2006 Μηπως,λεω μηπως,φταιει ο memory controller του cpu?
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #25 Φεβρουάριος 21, 2006 Μηπως,λεω μηπως,φταιει ο memory controller του cpu?Φταίει? Εδώ σε θέλω.Πως να το καταλάβω?
SLN Φεβρουάριος 21, 2006 #26 Φεβρουάριος 21, 2006 Εσενα σε ενδιαφερει ΜΟΝΟ το 250 3-4-4-8 στα 2.8V. Μονο με αυτες τις συχνοτητες δοκιμαζε...Αυτα ειναι τα default... αυτα σε αφορουν.Στρεσσαρε μνημες.Δοκιμαζε και κανα διαφορετικο dram (data) drive strength, αν και αφου δουλευαν μια χαρα πριν και τωρα παρουσιασαν προβλημα, μαλλον ειναι απιθανο (οχι παντως αδυνατο) να χαλασε ξαφνικα ο imc. Για να δεις βλαβη στον imc, δοκιμαζεις αλλες μνημες τσιτωμενες κι αυτες (κανας φιλος με uccc δεν υπαρχει?) κανα utt σε 2-2-2-5?. Σημαντικο επισης, αν δουλευουν σε 2Τ δεν δικαιουσαι rma... Νομιζω δεν εγγυαται 1Τ η crucial.
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #27 Φεβρουάριος 21, 2006 Εσενα σε ενδιαφερει ΜΟΝΟ το 250 3-4-4-8 στα 2.8V. Μονο με αυτες τις συχνοτητες δοκιμαζε...Αυτα ειναι τα default... αυτα σε αφορουν. Στρεσσαρε μνημες. Δοκιμαζε και κανα διαφορετικο dram (data) drive strength, αν και αφου δουλευαν μια χαρα πριν και τωρα παρουσιασαν προβλημα, μαλλον ειναι απιθανο (οχι παντως αδυνατο) να χαλασε ξαφνικα ο imc. Για να δεις βλαβη στον imc, δοκιμαζεις αλλες μνημες τσιτωμενες κι αυτες (κανας φιλος με uccc δεν υπαρχει?) κανα utt σε 2-2-2-5?. Σημαντικο επισης, αν δουλευουν σε 2Τ δεν δικαιουσαι rma... Νομιζω δεν εγγυαται 1Τ η crucial. Πάλι τα ιδια λεμε. Οι μνήμες τρέχουν ΠΑΝΤΑ στα defaults (3,4,4,8). ΣΤΑ ΤΕΣΤΣ ΔΕN ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. και 260 να τις βάλω δεν βγάζουν error. Τα μόνα που βγάζουν (βαρέθηκα να τα λέω ) είναι 3Dmark στα 250+, ToyShop στα 210+ και Stormreach στα 210+ επίσης. Στο CoD2 μέχρι και 220+ έβγαζε. Μετά βαρέθηκα να το χρησιμοποιώ για τεστ γιατί θέλει να παίζω πάνω από 20 λεπτά για να κολλήσει και με σιγουριά να περάσω το 2ωρο. Αφου κολάει το Stormreach στα πρώτα 1-3 λεπτά το χρησιμοποιώ αυτό σαν τεστ. Συμπληρώνω, την Κυριακή με διαιρέτη ήταν στα 200 και το cpu στα 2750 και έπαιξα πάνω από 4 ώρες Stormreach. Την άλλη μέρα πήγα να μπω με τα ίδια settings και κόλλησαν τα Windows με το που μπήκα στο desktop. Μετα έριξα τα settings στα 2700 και τις μνήμες ελλάχιστα κάτω από 200 και κόλλησε στην αρχή με το που μπήκα guild wars. Κάτι δεν πάει καλά. Motherboard? Μνημες? CPU? Όλα? Συνδυασμός? Παρακαλώ διαβάζετε τι γράφω (χωρίς καμιά παρεξήγηση) γιατί επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. Αν δεν ήθελα την βοήθειά σας δε θα έγραφα σε αυτό το forum. Αν σας φαίνεται ότι σας μιλάω/γράφω απότομα παρακαλώ συγχωρέστε με γιατι τα έχω παίξει με την κατάσταση. :086: Σας ευχαριστώ.
SLN Φεβρουάριος 21, 2006 #28 Φεβρουάριος 21, 2006 Μα καταλαβε τι σου γραφω... 250!!!!! ενταξει το 3-4-4 το καταλαβα οτι το εχεις! Ασε σταθερο ΚΑΙ το 250 και κανε ολες τις δοκιμες σου... και στειλε ενα mail @crucial με αυτα που δεν σου παιζουνε!Ξαναλεω να βαλέις 2Τ...Το αν φταιει ο imc δεν μπορεις να το δεις με ενα σετ μνημες πρεπει να δοκιμασεις κι αλλες. Δοκιμασε 1-1 στικ να δεις αν εχεις την ιδια συμπεριφορα.
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #29 Φεβρουάριος 21, 2006 Μα καταλαβε τι σου γραφω... 250!!!!! ενταξει το 3-4-4 το καταλαβα οτι το εχεις! Ασε σταθερο ΚΑΙ το 250 και κανε ολες τις δοκιμες σου... και στειλε ενα mail @crucial με αυτα που δεν σου παιζουνε!Ξαναλεω να βαλέις 2Τ...Το αν φταιει ο imc δεν μπορεις να το δεις με ενα σετ μνημες πρεπει να δοκιμασεις κι αλλες. Δοκιμασε 1-1 στικ να δεις αν εχεις την ιδια συμπεριφορα.Μα τα ίδια λέμε.Σε κανένα memory dedicated τεστ δεν έχω πρόβλημα όταν είναι 250 (ακόμα και 260+)Στα 250 έχει πρόβλημα σε 3 πράγματα ως τώρα (ToyShop demo, Stormreach, CoD2). Στα οποία αν πέσουν στα 200 διορθώνονται. Αν και πάλι υπάρχει αστάθεια λόγω ?διαιρέτη?Αν είμαι 200 με 1/1 (και 2200 cpu) δεν έχω πρόβλημα πουθενά.To μόνο που δεν έχω κάνει είναι να βάλω 2Τ και να τρέξω αυτά που κολλάνε στα 250.Αλλά και πάλι γιατί κανένα memory test δεν βγάζει error ενώ σε κάποια παιχνίδια/demo κολλάει?Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί (9+ ώρες) είχα το συστημα 250x9 =2250 και τις μνήμες 250 (3,4,4,8, T1) να τρέχουν το 8ο τεστ του memtest86+ (94 passes) και δεν έβγαλαν κανένα error.
Indiana Φεβρουάριος 21, 2006 #30 Φεβρουάριος 21, 2006 και επαναλαμβάνω ο κακομοίρης εγώ ξανά....θέλουμε (ή θέλω, πάρτο όπως το θες)στα 9*250 2πλο 1μ και 2πλο 32μ super piαν δεν σου τα βγάζει προσπάθησε με τις ρυθμίσεις σου, βάλτα όλα auto στα 250, και ξανακάνε....αν σου τα βγάλει 2 φορές συνεχόμενες, οι μνήμες δεν έχουν πρόβλημα....οπότε αν δεις από αυτά που λέω οτι βγαίνει το super pi, μάλλον δεν είσαι σταθερός στην cpu.....prime βγάζεις στα 2750?με το memtest του dos, δεν καταλαβαίνεις τίποτα..
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #31 Φεβρουάριος 21, 2006 και επαναλαμβάνω ο κακομοίρης εγώ ξανά....θέλουμε (ή θέλω, πάρτο όπως το θες)στα 9*250 2πλο 1μ και 2πλο 32μ super piαν δεν σου τα βγάζει προσπάθησε με τις ρυθμίσεις σου, βάλτα όλα auto στα 250, και ξανακάνε....αν σου τα βγάλει 2 φορές συνεχόμενες, οι μνήμες δεν έχουν πρόβλημα....οπότε αν δεις από αυτά που λέω οτι βγαίνει το super pi, μάλλον δεν είσαι σταθερός στην cpu.....prime βγάζεις στα 2750?με το memtest του dos, δεν καταλαβαίνεις τίποτα..Το superpi 32M το βγάζει διπλό ακόμα και στα 2750 και 275 οι μνήμες. Οπότε είναι πλέον αναξιόπιστο για να καταλάβω. Την τελευταία φορά που το τέσταρα ήταν πριν καμιά 15αριά μέρες. Οπότε δεν ξέρω αν αρχίσαν την κατηφόρα οι μνήμες από τότε οπότε τώρα να μην μπορούν να το βγάλουν ούτε και στα 250.
Indiana Φεβρουάριος 21, 2006 #32 Φεβρουάριος 21, 2006 Το superpi 32M το βγάζει διπλό ακόμα και στα 2750 και 275 οι μνήμες. Οπότε είναι πλέον αναξιόπιστο για να καταλάβω. Την τελευταία φορά που το τέσταρα ήταν πριν καμιά 15αριά μέρες. Οπότε δεν ξέρω αν αρχίσαν την κατηφόρα οι μνήμες από τότε οπότε τώρα να μην μπορούν να το βγάλουν ούτε και στα 250.ξανακάνε ρε αδελφέ.........πριν από 15 μέρες...απάντηση είναι αυτή?
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #33 Φεβρουάριος 21, 2006 Όλα τα άλλα δηλαδή δε λένε τίποτα?Το ότι έχω να κάνω 15 μέρες superpi είναι το πρόβλημα?Αν είχαν πάρει την κατηφόρα οι μνήμες θα έπρεπε σίγουρα κάποιο error να βγαίνει σε κάποιο τεστ.Την έχω ξαναπάθει με ballistix στο παρελθόν και εκει το memtest έβγαζε errors.
Indiana Φεβρουάριος 21, 2006 #34 Φεβρουάριος 21, 2006 Όλα τα άλλα δηλαδή δε λένε τίποτα?Το ότι έχω να κάνω 15 μέρες superpi είναι το πρόβλημα?Αν είχαν πάρει την κατηφόρα οι μνήμες θα έπρεπε σίγουρα κάποιο error να βγαίνει σε κάποιο τεστ.Την έχω ξαναπάθει με ballistix στο παρελθόν και εκει το memtest έβγαζε errors.υπάρχει μεγάλη διαφορά από το Memtest του dos με τα windows......μπορεί να βγάζεις αυτό, μπορεί να βγάζεις και super pi αλλά να μην παίζεις παιχνίδια.......δηλαδή είναι κακό να κάνεις το τεστ, 30 λεπτά θα πάρει.?εμένα στα 2900, βγάζει super pi, memtest, 3dmark αλλά fightaids δεν βγάζει.......εγώ απλώς προσπαθώ να σε βοηθήσω..... προσωπικά αν δεν μου πεις τώρα αν βγάζεις super pi, δεν ξέρω τι φταίει...προσπαθώ να δώ αν οι μνήμες σου έχουν πρόβλημα...και συ μου λες άλλα....ξέχνα το memtest, μπορείς? σου λέμε να κάνεις κάποια τεστ, και μου απαντάς ότι τα έκανες 15 μέρες πριν...τι να καταλάβω εγώ τώρα?πιστεύεις ότι θέλω να σου το χαλάσω ή να σε ταλαιπωρήσω..? αν είναι δυνατόν...εσύ δεν θα λύσεις το πρόβλημα σου στο τέλος....
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #35 Φεβρουάριος 21, 2006 υπάρχει μεγάλη διαφορά από το Memtest του dos με τα windows......μπορεί να βγάζεις αυτό, μπορεί να βγάζεις και super pi αλλά να μην παίζεις παιχνίδια.......δηλαδή είναι κακό να κάνεις το τεστ, 30 λεπτά θα πάρει.?εμένα στα 2900, βγάζει super pi, memtest, 3dmark αλλά fightaids δεν βγάζει.......εγώ απλώς προσπαθώ να σε βοηθήσω..... προσωπικά αν δεν μου πεις τώρα αν βγάζεις super pi, δεν ξέρω τι φταίει...προσπαθώ να δώ αν οι μνήμες σου έχουν πρόβλημα...και συ μου λες άλλα....ξέχνα το memtest, μπορείς? σου λέμε να κάνεις κάποια τεστ, και μου απαντάς ότι τα έκανες 15 μέρες πριν...τι να καταλάβω εγώ τώρα?πιστεύεις ότι θέλω να σου το χαλάσω ή να σε ταλαιπωρήσω..? αν είναι δυνατόν...εσύ δεν θα λύσεις το πρόβλημα σου στο τέλος....Συγγνώμη αν σου φάνηκα επιθετικός προς εσε.Αλλα τον τελευταίο μήνα όλο κάνω τεστς.Δεν έχω βασικά ησηχάσει από τότε που τον πήρα.Απλώς το κουλό είναι ότι τώρα δεν μου παίζει κάποια πράγματα που τότε δεν τα είχα για να τα δοκιμάσω. Αλλά όμως το κοινό που είχα τότε είναι το CoD2 που και τότε κολλούσε.Οπότε από τότε παράτησα το superpi 32M γιατί από τότε ήδη δεν είχε πρόβλημα.Το πρόβλημα εμφανίστηκε στα άλλα δυο προγράμματα που τότε δεν τα είχα, (Toyshop, Stormreach) που αναφέρω. Και με βάση αυτά προσπαθώ να το λύσω, μόνο και μόνο επειδή διαρκούν λίγο.Δυστυχώς επαναλαμβάνω πολλές φορές τα ίδια πράγματα επειδή η κατάσταση είναι περίεργη.Δηλαδή εδώ και ένα μήνα βρίσκω κάποιο setting που νομίζω ότι δουλεύει μέχρι που κολάει και τα αλλάζω. Και κολάει εκεί που άλλες φορές δεν κολλούσε.Δηλαδή πως το βλέπετε, την μία μέρα να δουλευω σε ένα setting για ώρες και να παίζω παιχνίδια που και είναι βαριά και κολλούσανε με άλλο setting και την άλλη με το που μπαίνω στα windows με το ίδιο setting να κολλάνε?Στέκει?ΥΓ Το superpi θα το ξανακάνω μόλις γυρίσω σπίτι. Δηλαδή μετά τις 6.
Indiana Φεβρουάριος 21, 2006 #36 Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγνώμη αν σου φάνηκα επιθετικός προς εσε.Αλλα τον τελευταίο μήνα όλο κάνω τεστς.Δεν έχω βασικά ησηχάσει από τότε που τον πήρα.Απλώς το κουλό είναι ότι τώρα δεν μου παίζει κάποια πράγματα που τότε δεν τα είχα για να τα δοκιμάσω. Αλλά όμως το κοινό που είχα τότε είναι το CoD2 που και τότε κολλούσε.Οπότε από τότε παράτησα το superpi 32M γιατί από τότε ήδη δεν είχε πρόβλημα.Το πρόβλημα εμφανίστηκε στα άλλα δυο προγράμματα που τότε δεν τα είχα, (Toyshop, Stormreach) που αναφέρω. Και με βάση αυτά προσπαθώ να το λύσω, μόνο και μόνο επειδή διαρκούν λίγο.Δυστυχώς επαναλαμβάνω πολλές φορές τα ίδια πράγματα επειδή η κατάσταση είναι περίεργη.Δηλαδή εδώ και ένα μήνα βρίσκω κάποιο setting που νομίζω ότι δουλεύει μέχρι που κολάει και τα αλλάζω. Και κολάει εκεί που άλλες φορές δεν κολλούσε.Δηλαδή πως το βλέπετε, την μία μέρα να δουλευω σε ένα setting για ώρες και να παίζω παιχνίδια που και είναι βαριά και κολλούσανε με άλλο setting και την άλλη με το που μπαίνω στα windows με το ίδιο setting να κολλάνε?Στέκει?ΥΓ Το superpi θα το ξανακάνω μόλις γυρίσω σπίτι. Δηλαδή μετά τις 6.δεν είσαι επιθετικός, αλλά και μεις έχουμε κάποια υπομονή....όσο για τα setting, μπορεί και χρειαστεί και κανένα μήνα να βρεις το σωστό....μπορεί για τα προγράμματα να φταίει η cpu σου, να χτυπάει κόκκινο σε θερμοκρασίες, αλλά δεν μπορώ να σου το πω με σιγουριά αν δεν π.χ ελέγξεις τις μνήμες, ελέγξεις την cpu....και σου φέρνω πάλι το παράδειγμά μου.....οι μνήμες μου είναι σταθερές με το setting στα 2900, super pi, games... από όλα, σε fightaids που χρησιμοποιεί cpu, μετά από 10 λεπτά, λόγω θερμοκρασίας κολάει, όπως και στο prime.....αλλά όπως βλέπεις, πρέπει να αποκλείσουμε κάποια πράγματα, ότι δεν φταίνε, γιατί βλέπεις έχουμε χάσει την μπάλα.......αλλά γενικά πιστεύω ότι φταίνε οι μνήμες σου....αποκλειστικά....
Zakkorn Φεβρουάριος 21, 2006 Author #37 Φεβρουάριος 21, 2006 Ωραία αυτά που λες, δε διαφωνώ.Γιατί σε κανένα memory τεστ (memtest86+, winmemtest, superpi32M, rightmark, s&m) δεν βγάζει error ούτε σε 250+ και στα 3 άλλα (CoD2, ToyShop, Stormreach) βγάζει ακόμα στα 210 (εκτός απτο ToyShop που στα 246 σταματάει)?Δηλαδή αν έβγαζε έστω και σε ένα memory τεστ θα είχε τελειώσει η υπόθεση, θα τα έκανα rma.Με λίγα λόγια δεν είναι 100% σίγουρο ότι φταίνε οι μνήμες ακόμα.
Zakkorn Φεβρουάριος 22, 2006 Author #38 Φεβρουάριος 22, 2006 Λοιπόν... Γυρνάω χθες σπίτι, και ανοίγω την οθόνη. Τον είχα βάλει να κάνει winmemtest απτο πρωί. Τα settings ήταν 250x11=2750 και 250 (3,4,4,8,Τ1). ανοίγει η οθόνη και βλέπω (1ον δεν είχε κολλήσει) ότι δεν έχει κανένα error σε κανένα απτα 2 memtest. Είχε κάνει 3740% στο καθένα, δηλαδή 37 passes/loops. To μόνο παράξενο ήταν ότι είχε εμφανιστεί ένα παραθυράκι που έχει σχέση με το UPS και έλεγε ότι στη 1:00:09 "communication failure" και 1:00:21 "communication succeed" Αυτό κανονικά βγαίνει σε διακοπή ρευματος. Αλλά όπως είδα στα Logs του UPS δεν υπήρχε διακοπή. Οπότε μάλλον έχασε όντως την επαφη με τον PC λόγω σφάλματος της USB. Που σημαίνει μάλλον κάτι με την μνήμη την ώρα του test. :017: Συνεχίζω... Μετά από αυτό κάνω αυτό που μου πρότεινε ο Indiana. Βάζω διπλό superpi32M και το βγάζει. Μετα το έβαλα άλλες δυο φορές. Πάλι κανένα πρόβλημα. Στο καπάκι βάζω 3Dmark06 μετά 05 και μετά 03. Σε όλα ήταν τσεκαρισμένο το 3 φορες κάθε τεστ και τα cpu τεστς. Πάλι κανένα πρόβλημα. Ώσπου λέω να βάλω το demo Toy Shop της ATi. Περιττο να σας πω ότι κόλλησε στο πρώτο loop. Άρα ούτε το winmemtest εντόπισε πρόβλημα, ούτε το superpi, oύτε και τα 3Dmarks. Μέχρι που λέω για να κάνω αυτό που μου είπε ο SLN, επιτέλους. Τ2... Βάζω Τ2 και κρατάω τα ίδια settings (250x11=2750 και 250 μνημη) Βάζω ToyShop... κανει καμιά 6 loops, το σταματάω. Βάζω Stormreach (αυτό κολάει στα πρώτα 1-2 λεπτά) το αφήνω για κανένα 10 λεπτο, δεν κόλλησε. Βάζω ένα 3D mark έτσι για το μαμώτο, τίποτα και αυτό. Αλλαγή στα settings, 278x10 =2780 και 278 μνήμη. Πάλι ToyShop κανένα πρόβλημα με 5-6 Loops. Stormreach επίσης κανένα πρόβλημα μέσα σε 10 λεπτά περίπου. Κάνω 3Dmark06 (αυτό κολλούσε με πάνω από 250+ και Τ1) κανένα πρόβλημα. Βάζω να παίξω και το CoD2 (την αρχή του κακού) και μετά από κανένα 2ωρο κόλλησε. :092: Τι να πω αυτό κάνει τις μνήμες καραευαίσθητες. Τέλοσπαντον δεν είχα πλεον άλλο χρόνο γι άλλες δοκιμές. Την επόμενη φορα θα τις πάω 250 Τ2 και θα τεστάρω το CoD2. Μάλλον την πατησα με τις Ballistix. Δουλεύουν μόνο με Τ2 με σιγουρια και την πατάνε σε Τ1 σε μερικά προγραμματάκια. Πάντως ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος. 100% θα είμαι μόνο αν αντέξει το CoD2 χωρίς να κολλήσει για 4ώρες τουλαχιστον και εφόσον εγώ το σταματήσω κι όχι αυτό με κόλλημα. Ευχαριστώ όλους σας για τις ιδέες σας και για την υπομονή σας και άμα έχετε τίποτα άλλο να προτείνετε, ελευθερα. Κάτι θα βγει από κει, απτο να μην κάνω τίποτα.
nicksoti1442169068 Φεβρουάριος 28, 2006 #39 Φεβρουάριος 28, 2006 Για τρέξε και κάνα Blend prime, εμένα είναι πιο ευαίσθητο από memtest για dos.Αν δεις και στο task manager, το blend θα σου "ρουφάει" τουλάχιστο 1.5 γίγα από τα 2 όταν τρέχει. Επίσης και το 3dmark01 να τρέχει το βράδι λούπες είναι καλός έλεγχος για μνήμες, εμένα συνήθως όταν βαράει blend βαράει και 3dmark01, έστω και μετά από ώρες.Για το Τ2 που λές, παίζει ρόλο και η μητρική. Τις uccc που έχω τις έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικά chipsets, sis760, nf3 και nf4. Στο 1ο παίζουν με καλά timmings (3-3-3-8) και 1Τ, έως και τα 250 που τερματίζει. Στο 2ο πήγαν 285 με 4άρια, και στα 250 3-4-3 με 2Τ, 1Τ σήκωνε μέχρι τα 240. Στο nforce4-4X που δοκιμάζω τώρα, (που έστρωσα επιτέλους σε default την Albatron), με 1Τ δεν πάνε βήμα, ούτε 230, Αν και φτάνουν 280 με 4άρια.Γενικά με τους Athlon, δεν βρίσκεις εύκολα άκρη, τά ξέρεται. Αλλα και αυτό είναι μέρος του όλου χαβαλέ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.