Jump to content

Arctic ή zalman ?

superduke

Recommended Posts

Και οι 2 είναι T0P!Βασικές διαφορές...Το πλεονέκτημα της arctic είναι ότι βγάζει τον ζεστό αέρα έξω από το case ενώ η zalman όχι..Ενώ το πλεονέκτημα της zalman είναι ότι έχει συμβατότητα με πάρα πολλές κάρτες γραφικών ενώ η arctic σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.Κατα τ'αλλα κάνουν και οι 2 την ίδια δουλειά

Η Zalman έχει ξεχωριστή ψύξη για τις μνήμες και έτσι δε μεταφέρεται η θερμότητα από τον πυρήνα σε όλη την κάρτα ;)

Και οι 2 είναι T0P!Βασικές διαφορές...Το πλεονέκτημα της arctic είναι ότι βγάζει τον ζεστό αέρα έξω από το case ενώ η zalman όχι.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα ρωτησω εδω.Προσφατα πηρα την arctic για μια 7800gt και παρατηρησα οτι οταν βαζω το χερι μου πισω απο τον πυργο δεν βγαζει καθολου αερα.Αντιθετως ολος ο αερας απο το ανεμηστηρι της βγαινει μεσα στον πυργο.Οι θερμοκρασιες ειναι αψογες 38-42 idle αλλα εγω προβληματιζομαι κατα ποσο δουλευει σωστα.Μηπως εχει παρατηρησει και καποιος αλλος το ιδιο?

Το καλωδιακι τροφοδοσιας εχει μπει σωστα.

Καποιος που να ξερει τι παιζει???

Ευχαριστω.

Παιδια εγω εβαλα τη zalman στην 1900ΧΤ και σε σχεση με τη μαμισια ψυκτρα ειδα -13 βαθμους σε full load και παραπανω σε idle.Οι μνημες δε, αεριζονται πολυ καλυτερα και ειναι και αθορυβη.Την προτεινω με κλειστα ματια.

Και εγω θα σου προτεινα την zalman κυριως για το λογω οτι εχει ξεχωριστα ψυκτρακια για τις μνημες και κατα δευτερον γιατι ειναι περισσοτερο συμβατη και με αλλα μοντελα

• 3 weeks later...

H Zalman έχει αρκετά καλύτερη απόδοση σύμφονα με αρκετα reviews, ειδικά αν το κουτί σου έχει κάποιον ανεμιστήρα στο πίσω μέρος για να βγάζει έξω τον αέρα.

Και η thermalright V1 θεωρείται πολύ καλή. Εγώ τουλάχιστο είμαι ικανοποιημένος. Και η μόνη που χρειάζεται μόνο 1 slot, για να λειτουργήσει σωστά, εαν η θύρα είναι πάνω-πάνω στη μητρική. Βέβαια, δεν βγάζει τον αέρα έξω όπως η Arctic, αλλά σου μένει σε μια αναβάθμιση κάρτας, όπως και η zalman.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.