readme Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Γεια σας, έχω (ή νομίζω ότι έχω) μία συστοιχία raid_0 αποτελούμενη από δύο δισκους sata 36GB. Από τα windows όμως όταν τσεκάρω τον δίσκο μου δείχνει ότι έχει χωρητικότητα 36GB και είναι σχεδον γεμάτος, δεν θα έπρεπε να μου δείχνει χωρητικότητα 2χ36GB. Επίσης αν επιλέξω όλους του υποφακέλους του C: (O "C:" είναι η συστοιχία) και κάνω δεξί κλικ ιδιότητες για να δώ το το μέγεθός τους βλέπώ πως είναι γύρω στα 30GB. Με τέτοιο μέγεθος δεν θα έπρεπε να είναι περίπου στο 50%. Τι γίνεται κάτι δεν πάει καλά? ή είναι φυσιολογικό να δείχνει σαν χωρητικότητα, την χωρητικότητα του ενός από τους δύο δίσκους?Βοήθεια παρακαλώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 18, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 Συμφωνα με αυτα που μας γραφεις , μαλλον δεν εχεις ρυθμισμενο το raid σωστα.Γραψε μας τι μητρικη εχεις , καθως και πως εχει ρυθμισει το raid (Τις ρυθμισεις στον controller δηλαδη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 18, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 H μητρική μου είναι η MSI 915P NEO2-54G και οι δίσκοι 2 36GB WD RAPTOR. To μηχάνημα το έχω στήσει από τον Οκτώβριο και δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα κάνει, θυμάμαι μόνο ότι με είχε παιδέψει αρκετά. Μέχρι σήμερα ήμουν σίγουρος ότι είχα RAID_0 (κυρίως λόγο της τεράστιας διαφοράς στην ταχύτητα του δίσκου σε σχέση με το παλαιότερο 6χρονο μηχάνημά μου) και δεν με ανησυχούσε που τα windows έδειχναν χωρητικότητα 36 αντί 2χ36GB, πίστευα πως ήταν απλώς μία λάθος ένδειξη και ότι η πραγματική χωρητικότητά θα ήταν η διπλή. Σήμερα όμως τα windows έβγαλαν ένδειξη ότι ο δίσκος γέμισε στα 36GB και μου πρότειναν να κάνω εκκαθάριση οπότε δεν είμαι τόσο σίγουρος πια. Θα το ψάξω και θα σας πω σε λίγο τι controler έχω και τι ακριβώς ρυθμίσεις έχω κάνει, στο bios θα τα βρω αυτά σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 18, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 Eπειδή μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις... Εκανα επανεκκίνηση μπήκα στο bios έβγαλα μερικές φωτό από τις ρυθμίσεις, μετά μπήκα στα windows έβγαλα φωτό από το Intel Aplication Accelerator (το οποίο πρέπει να έχει κάποια σχέση με τον raid controler?) ξαναέκανα επανεκκίνηση έβγαλα φωτό από την οθόνη του Intel Application Accelerator πριν να μπει στα windows. Βλέπετε κάποια λάθος ρύθμιση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 19, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Ολα δειχνουν σωστα . Μηπως δεν εχεις κανει σωστα το format του partition ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 19, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό; Πιανού partition; Ξέρεις πως θα μπορούσα να το τσεκάρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 19, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Πήγαινε start-->run και γράψε diskmgmt.mscΠάτησε OK, θα σου ανοίξει το disk management.Κλίκαρε πάνω στο disk 0 βλέπεις να έχει unallocated space? Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 19, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Οκ πήγα στη διαχείρηση δίσκων και όντος ο δίσκος μηδέν αποτελείται από δύο μέρη, στο ένα λέει: 34,46GB Σε καλή κατάσταση (System) και το άλλο 34,49GB Δεν έχει εκχωρηθεί.Αρα είχα ξεχάσει να φορμάρω τον δεύτερο δίσκο;Τώρα τι κάνω; Αμα φορμάρω και το δεύτερο μέρος μετά θα μου δημιουργηθεί κι΄άλλος δίσκος; Πως θα γίνει να τους έχω και τους δύο σε έναν Raid_0; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 19, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Σε raid0 είναι, απλά η μισή χωρητικότητα δεν έχει γίνει format.Αν την κάνεις format, θα έχεις 2 partitions. Με το partition magic μπορείς να ενώσεις τα 2 αυτά partitions σε 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Φεβρουάριος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 flex θα σε παρακαλόυσα να αλλάξεις το μέγεθος των φωτογραφιών σου.. Το μέγιστο επιτρεπόμενο στο φορουμ είναι 600χ600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 19, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος έκτος από το partition magic το οποίο δεν έχω; Από windows δεν γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος έκτος από το partition magic το οποίο δεν έχω; Από windows δεν γίνεται;Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, γιατί δεν το έχω κάνει σε boot partition.Κάνεις τον δίσκο dynamic και μετά extend volume. Αυτή να είναι η τελευταία σου λύση, ψάξε για κάποιο free utility που να ενώνει partitions. Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 flex θα σε παρακαλόυσα να αλλάξεις το μέγεθος των φωτογραφιών σου.. Το μέγιστο επιτρεπόμενο στο φορουμ είναι 600χ600Θα είχα κάνει απο την αρχή attach τις φωτογραφίες αλλά δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα edit στα παλαιότερα μυνήματα;Το κακό είναι ότι δεν έχω εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας και αυτή τη στιγμή προσπαθώ να κάνω resize από την δυνατότητα crop που μου δίνει το Adobe photoshop album starter edition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 19, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Eκανα crop και attach τις φωτο που έχω και παραπάνω επειδή παρατήρησα προβλήματα στην εμφάνισή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 19, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, τώρα πρέπει να φύγω για τη δουλειά. Θα το ψάξω το βράδυ ή αύριο το πρωί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Δυστυχως μονο με καποιο προγραμμα μπορει να γινει η αλλαγη του partition . Υπαρχουν προγραμματα οπως το partition magic , το acronis partitio manager νομιζω , καθως και αρκετα αλλα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 20, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Tώρα έτσι όπως είναι εκμεταλεύομαι τις δυνατότητες του Raid_0 ή λειτουργεί μόνο ο ένας δίσκος ενώ ο άλλος έιναι τελείως άδειος;Αν δημιουργήσω νέο partition και δεν το ενώσω με το παλιό θα εκμεταλεύομαι τις δυνατότητες του raid_0 ή θα είναι σαν να έχω δύο ξεχωριστούς, ανεξάρτητους, δίσκους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 20, 2006 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Tώρα έτσι όπως είναι εκμεταλεύομαι τις δυνατότητες του Raid_0 ή λειτουργεί μόνο ο ένας δίσκος ενώ ο άλλος έιναι τελείως άδειος;Αν δημιουργήσω νέο partition και δεν το ενώσω με το παλιό θα εκμεταλεύομαι τις δυνατότητες του raid_0 ή θα είναι σαν να έχω δύο ξεχωριστούς, ανεξάρτητους, δίσκους;Εχεις raid0 κανονικοτατα συμφωνα με τις εικονες που μας εχεις δωσει.Τρεξε καποιο μετρητικο , οπως το hdtach . Δωσε μας τα αποτελεσματα και θα κρινουμε αν λειτουργει σωστα.Οσο για το 2ο ερωτημα σου , μπορεις να φτιαξεις οσα partition θελεις χωρις προβλημα πανω στο raid0. Raid0 θα παραμεινει , αφου ετσι ειναι δηλωμενοι οι δισκοι (raid) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
readme Φεβρουάριος 21, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Η προηγούμενη απορία μου βασιζόταν στο ότι το μέγεθος του μη εκχωρημένου χώρου, το οποίο ήταν ίσο με το μέγεθος ενός από τους δύο σκληρούς, αντιστοιχούσε ολόκληρο σε έναν σκληρό και άρα ο ένας από τους δύο σκληρούς δεν χρησιμοποιούταν. Σας μπέρδεψα; Απ΄ότι κατάλαβα όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται από την στιγμή που οι δίσκοι βρίσκονται σε raid_0 και λειτουργούνε και οι δύο σαν ένας. Σωστά; Τότε όμως πως τα κατάφερα και αφησα τον μισό χώρο αχρησιμοποίητο; Πάντως δημιούργησα το νέο partition στον μη εκχωρημένο χώρο και κατέβασα το hdtach, παρακάτω έχω επισυνάψει και τα αποτελέσματα τα οποία νομίζω πως είναι ικανοποιητικά, ίσως όμως να ήταν και καλύτερα αν ήταν ανασυγκροτημένος ο δίσκος. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 21, 2006 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Απ΄ότι κατάλαβα όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται από την στιγμή που οι δίσκοι βρίσκονται σε raid_0 και λειτουργούνε και οι δύο σαν ένας. Σωστά;Σωστα το καταλαβες Τα αποτελεσματα σου ειναι αψογα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.