Jump to content

Πρόβλημα με παλιό υπολογιστή...

vgiozo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με έναν παλιό υπολογιστή που έχουμε εδώ στο σπίτι...

Η σύνθεση του μηχανήματος είναι η εξής

Athlon XP 1700+ Palomino 256L2 A5 stepping

MSI 6378 KLE133 Via VT8361 - VT82C686B

256Mb RAM PC-133

onboard vga Trident CyberBlade-i7 8mb ram

onboard sound via ALC101 audio

usb hub

Netgear fast ethernet

pci modem

Toshiba SD-R1202 DVD+CDRW combo

Seagate ST340810A 40GB UATA hdd

WindowsXP SP1

directx9.0b

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι όταν βάλω να δώ ένα βιντεάκι το μηχάνημα μετά απο κάποια ώρα (άλλες φορές μετά απο μερικά λεπτά, άλλες φορές, μετά απο 1 ώρα) κάνει επανεκκίνηση...

Με τη κάρτα γραφικών που έχει επάνω δεν είναι να απορεί κανείς, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε λογικά να τα βγάλει πέρα με τη προβολή σε ένα CRT monitor 1024x768...

Ο λόγος που νομίζω ότι μπορεί να φταίει και κάτι άλλο είναι ότι και το τροφοδοτικό είναι της πλάκας 350άρι και ο σκληρός δίσκος είναι στα τελευταία του...

Το hddlife pro μου τον βγάζει στα 38-44% (ίσως να μην είναι και τόσο αξιόπιστο)...

Δεν έχει και SP2...

Τέλος πάντων πολλά μπορεί να φταίνε...εν προκειμένω ωστόσο, την τελευταία φορά που το έπαθα μου έβγαλε το εξής μήνυμα...

The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x000000d1 (0x7b7a7a86, 0x00000010, 0x00000000, 0xbacc9f21). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini021706-01.dmp.

event id 1001

Γνωρίζει κανείς που οφείλεται το συγκεκριμένο; Βρήκα πολλά στο δίκτυο αλλά δεν φαινόταν να ταιριάζουν στην περίπτωση...

Ειδικά υπάρχουν πολλές αναφορές για πρόβλημα με τον δίαυλο USb και τυχαίνει αυτή τη στιγμή (κι όταν το έπαθε) να είχα συνδεδεμένο επάνω δίσκο σε usb, αλλά δεν το παθαίνει παρα μόνο όταν ανοίγω βιντεάκια...

Βοηθάτε χωριανοι...το μηχάνημα δεν λεέι και πολλά, στο τομέα βίντεο οπωσδήποτε, αλλά για χρήση γραφείου δεν νομίζω ότι έχει πεί ακόμη την τελευταία του κουβέντα...παίρνει πανω μέχρι και 2600+ Athlon...

Επειδή υπάρχουν χρήσιμα δεδομένα στον δίσκο παρήγγειλα νέο Seagate 7200.9 ATA 100 80gb δίσκο καθώς και ένα heroichi 385W τροφοδοτικό...αυτές είναι οι κινήσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση του μηχανήματος...

Ειδικά υπάρχουν πολλές αναφορές για πρόβλημα με τον δίαυλο USb και τυχαίνει αυτή τη στιγμή (κι όταν το έπαθε) να είχα συνδεδεμένο επάνω δίσκο σε usb, αλλά δεν το παθαίνει παρα μόνο όταν ανοίγω βιντεάκια...

Tα βιντεακια που ανοιγες ηταν στον usb δισκο?

αν ναι, τοτε νομιζω αυτο τα λεει ολα.

Αν οχι, τοτε τρεχα γυρευε...

Για πες πρωτα αυτο.

όχι, στον εσωτερικό δίσκο ήταν...έχω τη μουσική μου όμως στον εξωτερικό και διαβάζει/παίζει χωρίς πρόβλημα με τον wm player

δεν το έχω δοκιμάσει να πώ την αλήθεια...οι μόνες εργασίες που έχω κάνει εδώ είναι συγγραφή κειμένων, σκανάρισμα κειμένων και απο ψυχαγωγία ακρόαση μουσικής...

Μερικές φορε΄ς την έχει βγάλει καθαρή και με ταινία...

Ειναι υπολογιστής μάπα που είχαν πουλήσει στην αδερφή μου όταν ήταν στην Αγγλία...πανάκριβα τον είχε αγοράσει...

έχει και λίγη μνήμη (256) και δεν σκέφτηκα ποτέ να το ζορίσω...αλλά τώρα που το λες θα δοκιμάσω να δώ αν και πως ανταποκρίνεται...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.