Jump to content

σκληρος?ποιος?

r1ddl3r_1

Recommended Posts

θελω ν'αγορασω ενα σκληρο(>160GB) κ θα θελα γνωμες.κοιταω για sata γτ απ'οτι διαβασα η μητρικη της υπογραφης μου υποστηριζει sata.εχω 2Χ80 IDE.θα δουλευει σωστα το συστημα με 2 ide κ 1 sata?

βασικα βρηκα εναν αλλα ειναι sata 2.θα τον υποστηριζει η μητρικη μου?εχω 2θυρες sata.ποια η διαφορα του sata με sata2?

Η διαφορά ανάμεσα σε SATA και SATAII είναι η ονομαστική ταχύτητα του διαύλου. Οι δίσκοι σε SATA έχουν (ονομαστική) δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων 150ΜB/s ενώ οι SATAII 300ΜB/s. Στην πράξη παρ΄όλα αυτά δεν υπάρχει διαφορά καθώς ένα δίσκος σημερινής τεχνολογιας στις 7200RPM δεν έχει δυνατότητα να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητες μεγαλύτερες των 70MB/s (σε non-raid καταστάσεις). Οπότε δεν υπάρχει αντιληπτή διαφορά. Τέλος και για να απαντήσω στην πρώτη σου ερώτηση οι δίσκοι SATAII είναι πλήρως συμβατοί προς τα πίσω δηλαδή με υποδοχές SATA.

(Όσον αφορά τις ταχύτητες όλο και κάποιο λαθάκι θα έχω κάνει οπότε ας το διορθώσουν οι εμπειρότεροι. Παντως πιστεύω πως να βγάζεις νόημα.)

μαλιστα..οποτε ουσιαστικα αμα βαλεις εναν sata II σε sata το top που θα πιανει θα'ναι 150mb/s αντι για 300 mb/s που θα πιανε με αλλη μητρικη.οκ.ευχαριστω πολυ.ριξτε κ μια ματια σ'αυτον που βαλα στο ματι εδω να μου πειτε γνωμες.

μαλιστα..οποτε ουσιαστικα αμα βαλεις εναν sata II σε sata το top που θα πιανει θα'ναι 150mb/s αντι για 300 mb/s που θα πιανε με αλλη μητρικη

Μάλλον δεν το εξήγησα καλά τελικά. Με καμία μητρική δεν θα έπιανε ούτε 150 ούτε 300. Οι σημερινοί δίσκοι στις 7200 στροφές πιάνουν (σαν single drives) το πολύ 70MB/s. Έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα... Όσο για τον δίσκο που ανέφερες εμένα μου φαίνεται μια χαρά.

Μάλλον δεν το εξήγησα καλά τελικά. Με καμία μητρική δεν θα έπιανε ούτε 150 ούτε 300. Οι σημερινοί δίσκοι στις 7200 στροφές πιάνουν (σαν single drives) το πολύ 70MB/s. Έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα... Όσο για τον δίσκο που ανέφερες εμένα μου φαίνεται μια χαρά.

σε καταλαβα μην ανησυχεις...μιλουσα καθαρα θεωρητικα,με αριθμους μονο...δηλ.αν τυχον πιανανε τετοιες ταχυτητες ο 300 θα επιανε μεχρι 150 σε μια 150 σλοτ.

τελικα αγορασα αυτον

πως θα γινει τα windows να μου τον αναγνωριζουν ως sata κ οχι ως ide που τον βλεπουν τωρα?

Πολύ καλή επιλογή. Τον αγόρασε και ένας φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος (ο δίσκος του πέρασε και απο τα χέρια μου για μερικές μέρες για λίγο testing!).

πάντως βλέπω πολύ κόσμο να τους τρέχουν τα σάλια για το NCQ (Native COmmand Queuing. Με μια μικρή αναζήτηση στο δίκτυο θα δείτε ότι το NCQ δεν κάνει τόση μεγάλη διαφορά. Η όποια διαφορά εμφανίστηκε ήταν σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές και αφορούσε το access time και όχι την ταχύτητα διαμεταγωγής των αρχείων (Transfer Rate) η οποία παρέμενε σχεδόν αμετάβλητη.Επίσης για να λειτουργήσει σωστά το NCQ θα πρέπει να το υποστιρίζει και ο ελεγκτής με τον οποίο θα συνδέσουμε τον σκληρό δίσκο. Ενα άλλο μειονέκτημα είναι ότι σε τέστ που γίνανε με δίσκους με NCQ, βρέθηκε ότι απασχολούσαν λίγο περισσότερο την CPU σε σχέση με δίσκους χωρίς NCQ.

Μη με πυροβολήσετε αν διαφωνείτε!!! :018::094: :071:

υπάρχει και στο forum ανάλογο Post:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=12896&highlight=NAtive+Command+Queuing

ρε παιδιά ποιος λέει ότι οι seagate είναι αθόρυβοι ?

γρήγοροι ίσως αθόρυβοι όμως όχι..

έχω τον barracuda τον 200 και όταν δουλεύει σε full rate κάνει τρελό θόρυβο ...

Εχεις κι εσυ το γνωστο διαρκες/συνεχες "ρεψιμο" που κανει στο seek κι οι 160αρηδες ολου του κοσμου?

Εχεις κι εσυ το γνωστο διαρκες/συνεχες "ρεψιμο" που κανει στο seek κι οι 160αρηδες ολου του κοσμου?

και οι 80αρηδες και οι 80αρηδες....

σε εμενα ο 160αρης μου και ο 80αρης μου συγκρίνονται καλλιστα σε θορυβο με τους ραπτορες μου....

ναι και είναι εντελώς εκνευριστικό ..νομίζω ότι οι western digital εν συγκρίσει με τους seagate είναι τελειως αθόρυβοι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.