ggeorge Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2006 Καλησπέρα και πάλι . Επειδή οι αποριες είναι πολλών ειδών δε βρηκα να το βάλω κάπου πιο σχετικα Ετοιμάζομαι επιτέλους για την αγορά του νέου μου υπολογιστή. O υπολογιστής προορίζεται για επεξεργασία video αρκετά βαριά.Δεν θα λυπηθω τα χρήματα στην φάση αυτή. 1500 ευρω χωρις οθόνη, DVD, και λοιπα( πληκτρολόγια ποντίκια και λοιπες χαζομάρες) 1) Διάβασα για διάταξη σκλήρων RAID 0. Δεν θέλω να μάθω λεπτομέρειες απλα ποσους σκληρους πρεπει να εχω και τι ειδους. 2 σκληρους (διάβασμα γράψιμο) ; Το λειτουργικό και τα προγράμματα που μπαίνουν ; Σε τρίτο; Πρέπει να είναι ιδιας ταχύτητας και λοιπων στοιχείων; 2) Πηγα σε δύο καταστήματα .Το ένα μου είπε για επεξεργαστή 3,5 ΜH και το δεύτερο 3 ΜH διπλού πυρήνα. Τι να προτιμήσω ;Παίζει μεγάλο ρόλο ο διπλός πυρήνας; AMD ή ΙΝΤΕΛ; Διάβασα σε κάποιο post για κάτι ασυμβατότητες με premiere 2 σε ΑΜD. Δεν το χρησιμοποιώ αλλα ποιος ξέρει; 3) Απο μητρική ποτέ δεν είχα ιδεα και εξακολουθω! Μου είπαν απλα οτι είναι συμβατοι με τον επεξεργαστή. Η μία εχει και θυρα firewire που ετσι και αλλιώς έχω στην κάρτα ηχου (sound blaster) και δε με πολυνοιάζει. Να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο να έχει; 4) Κάρτα γραφικών. Βοηθάει και στην επεξεργασία ή το αποτέλεσμα είναι μόνο οπτικό; Γιατί αν είναι μόνο οπτικό να πάρω τη φτηνότερη (οπτικό εννοώ το τι βλέπω στην οθόνη και όχι το τι αποθηκεύεται στο σκληρο-ποιότητα) 5) Προαιρετικό; Κάρτα βίντεο; Υπάρχει κάτι που να βοηθάει τον επεξεργαστή και μονο αυτό; δεν θελω εισοδους εξοδους κλπ. Να το χρησιμοποιώ με after effects pinnacle studio encore DVD. Τιμή 200-300 ευρω . Εχει νόημα ή να τα ρίξω σε πιο δυνατο επεξεργαστή και μνήμη; Αυτές οι απορίες προς το παρρον . Οσον αφορά τη μνήμη το έχω μάθει . Οσο μεγάλυτερη τοσο καλύτερη Λεω για 2G για αρχή
knight_771442169141 Φεβρουάριος 15, 2006 #2 Φεβρουάριος 15, 2006 Aπο τη στιγμη που θα ασχοληθεις με video encoding, προτιμησε δυπυρινο επεξεργαστη,μπολικη ram(οπως λες και εσυ),τουλαχιστον 2γιγα,και οσο για τη μητρικη καλο ειναι να εχει firewire για να μπορεις να συνδεσεις εξωτερικες συσκευες,οπως βιντεοκαμερες,βιντεο κ.τ.λ. Για μεγιστη αποδοση και ταχυτητα προτιμησε τουλαχιστον 2 HDD SataII NCQ 200GB εκαστος (αν οχι μεγαλυτερους) σε συστοιχια RAID 0.Aπο μαρκα επελεξε μεταξυ Western Digital και Seagate με τους δευτερους να εχουν 5ετη εγγυηση σε σχεση με τους πρωτους που εχουν 3ετη.
ironraven Φεβρουάριος 15, 2006 #5 Φεβρουάριος 15, 2006 μια μικρή παρένθεση , σε εργαστήριο video μοντάζ είδα να χρησιμοποιούν εξολοκλήρου μονο μηλαράκια. Πάντως αν ξέρεις τι θες από software και θες να δουλέψεις σε windows , επαγγελματικά θα σου πρωτινά SCSI δίσκο και μια επιλογή AMD σε cpu . Σε συζήτηση με rippers coders video στο IRC όλοι χρησιμοποιούν εξολοκλήρου AMD και σε bench για video editiing είδα τα διπύρηνα τις AMD μπροστά.
Vadergr Φεβρουάριος 15, 2006 #6 Φεβρουάριος 15, 2006 Για την δουλεια του παιδιου, ενας D930 ειναι οτι πρεπει.mobo επωνυμη με 945 και ανω2gb ram450-500w psu2χ200 sata2vga 7800gtdvd+dvdrκαι οτι αλλο θελει...Ενναλακτικα amd X2 4400+ με μητρικη nf4... (asus ειναι οτι πρεπει)
Zakkorn Φεβρουάριος 15, 2006 #7 Φεβρουάριος 15, 2006 Καλησπέρα και πάλι . Επειδή οι αποριες είναι πολλών ειδών δε βρηκα να το βάλω κάπου πιο σχετικα Ετοιμάζομαι επιτέλους για την αγορά του νέου μου υπολογιστή. O υπολογιστής προορίζεται για επεξεργασία video αρκετά βαριά.Δεν θα λυπηθω τα χρήματα στην φάση αυτή. 1500 ευρω χωρις οθόνη, DVD, και λοιπα( πληκτρολόγια ποντίκια και λοιπες χαζομάρες) 1) Διάβασα για διάταξη σκλήρων RAID 0. Δεν θέλω να μάθω λεπτομέρειες απλα ποσους σκληρους πρεπει να εχω και τι ειδους. 2 σκληρους (διάβασμα γράψιμο) ; Το λειτουργικό και τα προγράμματα που μπαίνουν ; Σε τρίτο; Πρέπει να είναι ιδιας ταχύτητας και λοιπων στοιχείων; 2) Πηγα σε δύο καταστήματα .Το ένα μου είπε για επεξεργαστή 3,5 ΜH και το δεύτερο 3 ΜH διπλού πυρήνα. Τι να προτιμήσω ;Παίζει μεγάλο ρόλο ο διπλός πυρήνας; AMD ή ΙΝΤΕΛ; Διάβασα σε κάποιο post για κάτι ασυμβατότητες με premiere 2 σε ΑΜD. Δεν το χρησιμοποιώ αλλα ποιος ξέρει; 3) Απο μητρική ποτέ δεν είχα ιδεα και εξακολουθω! Μου είπαν απλα οτι είναι συμβατοι με τον επεξεργαστή. Η μία εχει και θυρα firewire που ετσι και αλλιώς έχω στην κάρτα ηχου (sound blaster) και δε με πολυνοιάζει. Να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο να έχει; 4) Κάρτα γραφικών. Βοηθάει και στην επεξεργασία ή το αποτέλεσμα είναι μόνο οπτικό; Γιατί αν είναι μόνο οπτικό να πάρω τη φτηνότερη (οπτικό εννοώ το τι βλέπω στην οθόνη και όχι το τι αποθηκεύεται στο σκληρο-ποιότητα) 5) Προαιρετικό; Κάρτα βίντεο; Υπάρχει κάτι που να βοηθάει τον επεξεργαστή και μονο αυτό; δεν θελω εισοδους εξοδους κλπ. Να το χρησιμοποιώ με after effects pinnacle studio encore DVD. Τιμή 200-300 ευρω . Εχει νόημα ή να τα ρίξω σε πιο δυνατο επεξεργαστή και μνήμη; Αυτές οι απορίες προς το παρρον . Οσον αφορά τη μνήμη το έχω μάθει . Οσο μεγάλυτερη τοσο καλύτερη Λεω για 2G για αρχή1) Για RAID 0 που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για επεξεργασία video προτίνω 2xWD Raptors (αναλόγως με τα λεφτά σου παίρνεις και την ανάλωγη χωριτικότητα 36GB, 74GB, 150GB)Αυτούς θα τους χρησιμοποιείς μόνο για την επεξεργασία video, τα windows και τα υπόλοιπα προγράμματα βάλτα σε έναν άλλον. Εκεί πάρε ότι θες φτάνει να είναι γρήγορος και με μεγάλη χωριτηκότητα.2)Απο πλευράς επεξεργαστή προτίνω ανεπιφύλακτα AMD Dual Core. Έχει πολλή μεγάλη διαφορά ταχύτητας από Intel Dual Core. Κατα προτίμηση 4200+ και πάνω. 4400+ θα είναι καλός λόγω μεγαλύτερης cache.H αλλιώς Opteron 170 ή 175, όπου και οι δύο έχουν μεγάλη cache και είναι στα 2000ΜΗz και 2200MHz αντίστοιχα. Απλά πιο δυσεύρετοι.3) Μητρική οποιασήποτε και να πάρεις αφου δε σε ενδιαφέρει to overclocking καλή θα είναι που λέει ο λόγος. NForce 4 να είναι τουλάχιστον.4) Η κάρτα γραφικών δε βοηθάει σε τίποτα. Οπότε πάρε μια μέτρια αν δε σε νοιάζει η χρήση σε games.5) Όσο για κάρτες video με 200-300 δεν υπαρχουν καλές που να σε βοηθήσουν. Συνήθως κάνουν πάνω απο 500 ευρώ και δε έχω στο νου μου καμία. Κοίταξε για Pinnacle ή Miro (υπάρχει ακόμα?)6) Μνήμη θα βάλεις σίγουρα 2x1GB.Αυτα προς το παρόν.
knight_771442169141 Φεβρουάριος 15, 2006 #8 Φεβρουάριος 15, 2006 1) Για RAID 0 που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για επεξεργασία video προτίνω 2xWD Raptors (αναλόγως με τα λεφτά σου παίρνεις και την ανάλωγη χωριτικότητα 36GB, 74GB, 150GB)Αυτούς θα τους χρησιμοποιείς μόνο για την επεξεργασία video, τα windows και τα υπόλοιπα προγράμματα βάλτα σε έναν άλλον. Εκεί πάρε ότι θες φτάνει να είναι γρήγορος και με μεγάλη χωριτηκότητα.2)Απο πλευράς επεξεργαστή προτίνω ανεπιφύλακτα AMD Dual Core. Έχει πολλή μεγάλη διαφορά ταχύτητας από Intel Dual Core. Κατα προτίμηση 4200+ και πάνω. 4400+ θα είναι καλός λόγω μεγαλύτερης cache.H αλλιώς Opteron 170 ή 175, όπου και οι δύο έχουν μεγάλη cache και είναι στα 2000ΜΗz και 2200MHz αντίστοιχα. Απλά πιο δυσεύρετοι.3) Μητρική οποιασήποτε και να πάρεις αφου δε σε ενδιαφέρει to overclocking καλή θα είναι που λέει ο λόγος. NForce 4 να είναι τουλάχιστον.4) Η κάρτα γραφικών δε βοηθάει σε τίποτα. Οπότε πάρε μια μέτρια αν δε σε νοιάζει η χρήση σε games.5) Όσο για κάρτες video με 200-300 δεν υπαρχουν καλές που να σε βοηθήσουν. Συνήθως κάνουν πάνω απο 500 ευρώ και δε έχω στο νου μου καμία. Κοίταξε για Pinnacle ή Miro (υπάρχει ακόμα?)6) Μνήμη θα βάλεις σίγουρα 2x1GB.Αυτα προς το παρόν.Συμφωνω απολυτως.Για τη καρτα γραφικων μια καλη λυση ειναι η 6800GSμε αξιοπρεπεστατες επιδοσεις στα games και χωρις να ειναι πανακριβη.Τουλαχιστον αν θελει να παιξει και κανα παιχνιδακι να μπορει :002:
ggeorge Φεβρουάριος 15, 2006 Author #9 Φεβρουάριος 15, 2006 Μπράβο παιδια με σώζετε απο βλακείες που θα έκανα:055: :055: :055: :055: :055: :055: :055: :055: :055:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.