Jump to content

1900ΧΤΧ κολλήματα σε παιχνίδια

Zakkorn

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Mιλαμε για τις ballistix??Δεν ειχες προβλημα σε ενα αλλο thread? Τις αλλαξες? Τα timings που εχεις ειναι αρκετα χαλαρα. Αν εχεις uccc δεν ξερω ακριβως τι παιζει με τα timings αλλα αποκλειεται να θελουν χαλαροτερα απο αυτα που εχεις.

Κανε μια δοκιμη να βαλεις ετσι απο χαβαλε 2Τ (command rate disable) και να τρεξεις και το dos memtest.

Παντως σε χαλασμενες μνημες πρεπει να παιζει απαραιτητα και καμμια μπλε οθονουλα. Αν δεν εχεις δει ακομα τοτε δυσκολα να φταινε μνημες.

Σορρυ αν το εχεις ξαναφερει, αλλα τι ειδους κολληματα τρως στο cod? freeze? σε πεταει desktop?

Σολωνα να σου πω δυο πραγματα που μου ειπε ο φιλος .

Εχει δοκιμασει με χαμηλο multi και δε βγαζουν λαθη οι μνημες στο memtest+ . Το αφησε να τρεχει για πολλες ωρες ολα τα τεστ . Αρα να υποθεσουμε οτι οι μνημες ειναι ΟΚ λογικα . Ετσι ?

Το prime95 ομως εχει τελειως διαφορετικη αποψη . Αρα ???

Θα μας τα πει και αυριο ο ιδιος γιατι την ωρα που μιλουσαμε στο τηλεφωνο ημουν σε δουλεια και δε συγκρατησα ολα οσα μου ειπε.

ρε παιδιά η δικια μου εμπειρία είναι η εξής το prime95 όσο και το ΣΥΜ κολλάνε και βγάζουν error (τουλάχιστον το πρώτο στο πρώτο λεπτό ) και δε υπάρχει κανένα πρόβλημα σε καμια εφαρμογή !!!!άρα αυτά τα προγράμματα δεν τα εμπιστεύομαι καν

Βλέπω αρκετά posts. Δυστυχώς τις ώρες που τα γράφατε εγώ κοιμόμουνα.

Λοιπόν να αναφέρω κάποια πράγματα που έχω κάνει, ο Stelaras τα άκουσε τηλεφωνικώς.

Λοιπόν,

memtest86+ έχουν βγάλει οι μνήμες στα 278ΜΗz χωρίς κανένα error, για 13ώρες.

Στα 2780 ο 175 έβγαλε χωρίς πρόβλημα 2πλό superpi 32M, 2πλό prime95 αλλά το cpu test (πάνω απο 13 ώρες). Στο blend ακόμα και μονό κολλούσε μετά από ώρα.

RightMark κάτι τεστάκια τά έβγαλε κανονικά.

Τον κατέβασα στα 2750 και 275τις μνήμες.

Πέρασε ταυτόχρονα 2πλό superpi 32M και Rightmatk (ενα memory τεστ που κάνει 62 pass)

Μέχρι τώρα είχα μία δανεική x800XL με silencer του Utrion.

Σε αυτή κολλούσε το FEAR (και μόνο αυτο). Το CoD2 ακόμα δεν το είχα δοκιμάσει γιατί το αφηνα για όταν πάρω την δικιά μου κάρτα.

Ούτε 3Dmark είχα κάνει με αυτη.

Μπαίνουμε στη φάση που πλέον βάζω την x1900xtx.

Ολα καλά, o Utrion παρώντας στην αλλαγή και στα πρώτα τεστς.

3D mark 06 και 05 δεν κολλάνε επίσης ούτε κανένα απτα demo της ATi.

Απτην άλλη μέρα χωρίς να αλλάξω τίποτα παρατηρώ ότι το 3Dmark κολάει. (τελείως κουφό, λες και όσο ήταν εκεί ο Utrion όλα δουλευαν και την άλλη μέρα αρχίσαν να κολλάνε, λέτε να φταιει αυτός :042: )

Και το CoD2 βλέπω για πρώτη φορά οτι κολάει αλλά μετα από 45λεπτα.

(θυμίζω, 2750 και 275 μνήμες)

Κολλούσε και το Toyshop.

Αλλάζω τους multipliers απο φόβο μήπως η μνήμη ευθύνεται και το κάνω 250 x11 = 2750 οπότε η μνήμη πάει στα 250.

Tα 3Dmark δεν κολλάνε, αλλά το Toyshop συνεχίζει να κολάει.

Τελικά αυτή τη στιγμή είμαι στα 246x11 =2706 και 246 οι μνήμες.

Το ToyShop δεν κολάει πλέον.

Η κάρτα είναι overclockαρισμένη στα μέγιστα που επιτρέπει το overdrive της ATi (690/800) και πουθενά δεν έχει πρόβλημα.

Το CoD 2 ακόμα κολλάει. Μετά από 20-40 λεπτά.

Θυμίζω ότι στα Black and White 2 , Battlefield2, NFS: MW, Serious Sam 2 δεν κολλάνε

Πρέπει να το ψάξω λίγο ανάποδα όπως μου πρότεινε και o Stelaras χθες.

Θα κατευάσω πολύ τον επεξεργαστη και θα ανεβάσω τις μνήμες για να δω αν φταίνε αυτές.

Πάντως πόσο βαρύ είναι το CoD2 ώστε να είναι σχεδόν το μόνο που κολλάει, όταν ακόμα και βαριές σκηνές στο 3ds max δεν έχουν κανένα πρόβλημα (χώρια πόσα προγράμματα και παιχνίδια). :108:

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στα timings των μνημών?

To πινακάκι το πως είναι τώρα οι μνήμες το βλεπετε που το έχω βάλει πιο πανω.

:090:

http://img512.imageshack.us/my.php?image=270260v4gf.jpg

Εγω με αυτα "ζουσα" που ειναι πιο σφιχτα απο τα δικα σου. Δεν φανταζομαι να εισαι χαλαρος και να κολλαει και μετα να σφιξεις και να ειναι ΟΚ ολα. Αν θες ριξε μια δοκιμη.

Παντως τα read preamble κλπ εχουνε μια εξαρτηση απο την expert την οποια εγω δεν εχω και μπορει να μην τα γουσταρει τα ιδια με την δικη μου (λεω εγω τωρα)

Ευχαριστώ για τα timings.

Πιο χαλαρά και σίγουρα timings να υποθέσω δεν έχεις.

Το λέω αυτό σε περίπτωση που μπορώ να χαλαρώσω λίγο ακόμα τα δικά μου, μπας και...λέω μήπως.... θα μπορούσε... :047:

Το vcore το κατέβασα στο 1.54

μπορεις να μου πεις σε παρακαλω με τι multi εισαι εκει,με τι διαιρετη,και αν εχεις πειραξει αλλη εντολη μεσα απο το bios?ευχαριστω

μπορεις να μου πεις σε παρακαλω με τι multi εισαι εκει,με τι διαιρετη,και αν εχεις πειραξει αλλη εντολη μεσα απο το bios?ευχαριστω

Δεν ισχύει πλεόν.

Δεν έχει βρεθεί σταθερό setting ακόμα.

Αν θυμάμαι πάντως με 1.54 είχα 246x11 MHz και οι μνήμες παντα 1/1 (3,4,4,8,1Τ)

@Zakkorn εχεις δοκιμασει το ati tray tools αν ειναι συμβατο με την Χ1900?Μετα απο σημερινη δοκιμη φαινεται οτι δεν δουλευει με αυτην ουτε το att αλλα ουτε και το ati tool δεν μπορει να διαβασει τα ρολογια.

Επισης μολις κυκλοφορησαν και οι νεοι omega 6.2.Click me!

Απο οτι καταλαβατε απο σημερα ειμαι ευτυχης κατοχος μιας τετοιας καρτουλας :040:

Το ati tool για να δουλεψει καταργει το "switch" των volt μεταξύ 2D/3D.

Οπότε πρέπει εσύ manualy να βάλεις τα volt και μόνιμα θα είναι σε 3D mode.

To ati tray tools για να δουλέψει πρέπει να καταργήσεις το overclocking στο atitray.ini

@Jimmy Από σύμπτωση η προυγούμενη ήταν μία x800XL δανεική από έναν φίλο μου (τον Utrion συγκεκριμένα) και μου κολλούσε και εκείνη στο CoD2 και στο FEAR.

ή κάτι παίζει με τους drivers, ή με κάτι στο setup σου...αυτο με την Χ800 πολύ κουλό μου ακούγεται, να έχει το ίδιο πρόβλημα, άλλαξε drivers χρησιμοποιώντας driver cleaner pro....και εν τέλει φορματ...

ή κάτι παίζει με τους drivers, ή με κάτι στο setup σου...αυτο με την Χ800 πολύ κουλό μου ακούγεται, να έχει το ίδιο πρόβλημα, άλλαξε drivers χρησιμοποιώντας driver cleaner pro....και εν τέλει φορματ...

Τελικά βρέθηκε τι φταίει.

Το εγραψα σε άλλο thread http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=20332&page=2

Ευτυχώς όχι η κάρτα γραφικών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.