Jump to content

1900ΧΤΧ κολλήματα σε παιχνίδια

Zakkorn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καιρός να γράψω για κανένα καινούργιο πρόβλημα. :p

Βασικά μόλις την προυγούμενη Πέμπτη παρέλαβα την νέα μου κάρτα που δεν είναι άλλη απτην αναφερόμενη στον τίτλο και στην υπογραφή μου.

Το πρόβλημα είναι ότι στο Call of Duty 2 κολάει, όπως και στο FEAR μετά από 40 λεπτα παιχνιδιού.

Είχα καταλήξει ότι μάλλον δεν φταιει αυτή αλλά μάλλον οι μνήμες ή η cpu του συστήματός μου. Οπότε κατέβασα τα o/c settings από 2780 και 278ram σε 2750 και 250ram με 1/1 διαιρέτη.

Έκανα κάποια τεστς στα 3Dmark 2003-2005-2006 και έχοντας ενεργοποιημένα και τα cpu tests. Και στα 3 3Dmarks είχα βάλει 5 φορές να περάσουν τα tests και στα 3 τελείωσε κανονικα.

Μετά έκανα overclocking την κάρτα και το ToyShop (demo της ATi) κολάει.

Κατέβασα στα defaults τα o/c settings της κάρτας.

Το ξαναέτρεξα και κολάει πάλι.

Ξετσέκαρα το Adaptive AA απτους drivers της κάρτας.

Το έτρεξα και δεν κόλησε.

Ανέβασα λίγο το o/c το ξαναέτρεξα, πάλι δεν κόλλησε.

Πήγα στο τέρμα το o/c (όπου τα 3Dmark05 και 06 τρέξαν 3 φορές χωρίς πρόβλημα) και ξανακόλλησε.

Ξανακατέβασα τo o/c στο προυγούμενο στάδιο που δεν είχε κολλήσει, και αλλά κόλλησε. :108:

Έβγαλα τελείως το o/c και πάλι κόλλησε. Άρα το Adaptive AA δεν βοήθησε που το έβγαλα. :mad:

Μετά από αυτό το τελείως κουλό, έβαλα το 3Dmark06 να κάνει σε 1600x1200 με 4x AA και 16xAF (χωρίς τα cpu tests) 20 φορές το κάθε τεστ, (διάρκεια 2ώρες και 2λεπτά) και τα τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το CoD2 ακόμα κολάει.

Στο BF2 και στο Black and White 2 δεν μου έχει κολλήσει ακόμα.

Κανένας με καμιά ιδέα?

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Τις θερμοκρασίες τις τσέκαρες? Πρόσφατα διάβαζα σε ξένα fora οτι ζεσταίνονται πολύ αυτές οι κάρτες και είναι χρονισμένες πολύ κοντά στα όριά τους.

Επίσης, η προηγούμενη κάρτα σου ήταν ATi? Αν όχι, ελπίζω να φρόντισες να απεγκατέστησες πλήρως τους παλιούς drivers και να ξαναπέρασες τα DX9.

Υποθέτω οτι όσον αφορά το λοιπό software (λειτουργικό κλπ) είναι εν τάξει.

Θερμοκρασιες καρτας ??? Βαλε στο 100% τον ανεμιστηρα της (Το ξερω οτι ειναι ανυποφορος ο θορυβος ) , μηπως και φταιει αυτο.

Ελπίζω να διάβασες ότι έτρεχα 3Dmark χωρίς πρόβλημα.

Και μάλιστα 20 φορές το κάθε τεστ του 2006.

Επίσης ελπίζω να πρόσεξες ότι κολάει και στα defaults settings.

Συγγνώμη που τα λέω αυτά αλλά μου δίνεις την εντύπωση ότι το διάβασες βιαστικά. :102:

Η θερμοκρασία παιδιά δεν φταίει καθόλου.

Πως γίνεται να κάνει 2 ωρες 3D mark overclocked χωρίς πρόβλημα και ξάφνου στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του ToyShop στα defaults να κολάει?

Και μετά απο restart κιόλας.

Πως γίνεται την μία να το περνάει κανονικά και τις άλλες να κολλάει?

Πως γίνεται να κολλάνε τα FEAR και CoD2 ενώ στα BF2 και Black&White 2 να μην έχει πρόβλημα?

@Jimmy Από σύμπτωση η προυγούμενη ήταν μία x800XL δανεική από έναν φίλο μου (τον Utrion συγκεκριμένα) και μου κολλούσε και εκείνη στο CoD2 και στο FEAR.

Εγω με X1800 και X1900 που εχω δοκιμασει , δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε στο cod2 , ουτε στο fear .

Κατι φταιει στο setup σου τοτε.

Κανε format!

Για πιο λόγο? Πολλή βαρή ακούγεται.

Το σύστημα είναι καινούργιο και η προυγούμενη κάρτα ήταν για ένα μήνα μέσα.

Εγω με X1800 και X1900 που εχω δοκιμασει , δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε στο cod2 , ουτε στο fear .

Κατι φταιει στο setup σου τοτε.

Καταρχήν μπορεί να φταίει η κάρτα γραφικών με όσα διαβάσατε?

(Ξαναθυμίζω, κολληματα στο FEAR, CoD2, που έκανε και η προυγούμενη κάρτα, αλλά επιπλέων κολλήματα στο ToyShop, που καμια φορά δεν κάνει κιόλας)

Καταδεύτερον, εδώ σε θέλω ρε Στελάρα, τι μπορεί να φταίει? :085:

Η θερμοκρασία παιδιά δεν φταίει καθόλου.

Πως γίνεται να κάνει 2 ωρες 3D mark overclocked χωρίς πρόβλημα και ξάφνου στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του ToyShop στα defaults να κολάει?

Και μετά απο restart κιόλας.

Πως γίνεται την μία να το περνάει κανονικά και τις άλλες να κολλάει?

Πως γίνεται να κολλάνε τα FEAR και CoD2 ενώ στα BF2 και Black&White 2 να μην έχει πρόβλημα?

@Jimmy Από σύμπτωση η προυγούμενη ήταν μία x800XL δανεική από έναν φίλο μου (τον Utrion συγκεκριμένα) και μου κολλούσε και εκείνη στο CoD2 και στο FEAR.

Τα 3dmark προσωπικά δε μου λένε τίποτα. Κάθε εφαρμογή ζορίζει διαφορετικά την κάρτα.

Ξεκλείδωτη 6800 δεν εμφάνιζε ούτε ένα artifact με τα 16 pipes και στο Doom3 είχα πρόβλημα. H 6800LE της υπογραφής μου πιάνει απίστευτα υψηλές θεμοκρασίες παίζοντας το Most Wanted αλλά κάνει πολλές ώρες 3dmark χωρίς η θερμοκρασία να πιάνει αυτή που έχει όταν παίζει μια ώρα Most Wanted.

Αν έχεις πρόβλημα σε συγκεκριμένα παιχνίδια και αποκλείεις την θερμοκρασία τότε όπως λέει και Στέλιος έχει κάποιο πρόβλημα το γενικότερο setup σου.

Ψάξε για τυχόν patches των παιχνιδιών ή άλλους drivers της κάρτας. Στην ανάγκη, κάνε format. Έχει δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα.

Μα με αυτό που λες τότε, και αυτή η κάρτα και η προυγούμενη είναι σκάρτες.

Δεν γίνεται στα defaults να έχω πρόβλημα θερμοκρασίας σημαίνει ότι είναι χαλασμένη. Και αν αυτό ισχύει όντως τότε χάλια η υπόθεση. :086:

Καταρχήν μπορεί να φταίει η κάρτα γραφικών με όσα διαβάσατε?

(Ξαναθυμίζω, κολληματα στο FEAR, CoD2, που έκανε και η προυγούμενη κάρτα, αλλά επιπλέων κολλήματα στο ToyShop, που καμια φορά δεν κάνει κιόλας)

Καταδεύτερον, εδώ σε θέλω ρε Στελάρα, τι μπορεί να φταίει? :085:

Πολυ δυσκολο να φταινε και οι δυο καρτες . Και μαλιστα διαφορετικες καρτες .

Το fear ειναι ισως το πιο βαρυ παιχνιδι που εχει βγει . Τo cod2 παλι , ειναι παναλαφρο .

Eχεις ενεργοποιημενο το overdrive απο το catalyst center ?? Αν ναι , κλειστο .

Κανε και τεστ με το atitool .

Το fear ειναι ισως το πιο βαρυ παιχνιδι που εχει βγει . Τo cod2 παλι , ειναι παναλαφρο .

Να σημειωθεί επίσης ότι δεν έχω δει πουθενά artifacts.

Και έχω τρέξει το .... (εκείνο το τεστ με HDRI με το κουλό όνομα, που κάνει τις κάρτες να βράζουν) ... επί 3 ώρες και πάλι δεν είχα πρόβλημα.

Όσον αφορά το ATI Tool δεν το βάζω γιατί μετά καταργεί το 2D/3D switch και τα volt μένουν στα 2D settings, οπότε δεν ξέρω πόσα volt να βάλω για να είμαι στα 3D.

Πως κλείνω το Overdrive? Υπάρχει κανένα κουμπί γιατί από τότε που το ενεργοποίησα (ασχέτως αν το έχω στα defaults) δεν ξέρω πως να το κλείσω.

Πως κλείνω το Overdrive? Υπάρχει κανένα κουμπί γιατί από τότε που το ενεργοποίησα (ασχέτως αν το έχω στα defaults) δεν ξέρω πως να το κλείσω.

Aπεγκατασταση driver και ACE , και install ξανα.

Τα 3dmark προσωπικά δε μου λένε τίποτα. Κάθε εφαρμογή ζορίζει διαφορετικά την κάρτα.

Ξεκλείδωτη 6800 δεν εμφάνιζε ούτε ένα artifact με τα 16 pipes και στο Doom3 είχα πρόβλημα. H 6800LE της υπογραφής μου πιάνει απίστευτα υψηλές θεμοκρασίες παίζοντας το Most Wanted αλλά κάνει πολλές ώρες 3dmark χωρίς η θερμοκρασία να πιάνει αυτή που έχει όταν παίζει μια ώρα Most Wanted.

Συμφωνώ απολύτως. Όταν έκανα και εγώ oc την 9700Pro που είχα δεν εμφανιζόταν κανένα artifact σε όλα τα 3dmark και μετά από δύο λεπτά artifacts στο Far-Cry.

Τώρα αυτό που λες ότι τα δύο παιχνίδια κόλλαγαν και σε άλλη κάρτα στο σύστημά σου, σχεδόν "αθωώνει" την X1900 και μετατοπίζει το πρόβλημα είτε σε drivers, είτε σε θερμοκρασίες είτε σε τροφοδοτικό, είτε σε φορμάρισμα.

Γνώμη μου...

1. Επανέφερε στις default ρυθμίσεις ΌΛΑ τα υποσυστημήματα που έχεις κλοκάρει. Τρέξε το FEAR για καμιά ώρα κολλάει;

2. Απεγκατέστησε πλήρως και επανεγκατέστησε τους drivers χωρίς το CCC.

3. Άσε το κουτί ανοιχτό

4. Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό

5. Δοκίμασε την κάρτα σε άλλο PC. (Για να γλιτώσεις σε πρώτη φάση το format)

6. Format

Και όλα αυτά με το FEAR, όχι με 3dmark και χωρίς κανένα o/c σε κανένα υποσύστημα.

Θα διαφωνησω οτι το COD2 ειναι παναλφρο!

Σε direct-x 9.0 το παιχνιδι ειναι απιστευτα βαρυ.

@Zakkorn Τι καρτα ειχες στο μηχανημα σου πριν την X1900XTX?

Συμφωνώ απολύτως. Όταν έκανα και εγώ oc την 9700Pro που είχα δεν εμφανιζόταν κανένα artifact σε όλα τα 3dmark και μετά από δύο λεπτά artifacts στο Far-Cry.

Τώρα αυτό που λες ότι τα δύο παιχνίδια κόλλαγαν και σε άλλη κάρτα στο σύστημά σου, σχεδόν "αθωώνει" την X1900 και μετατοπίζει το πρόβλημα είτε σε drivers, είτε σε θερμοκρασίες είτε σε τροφοδοτικό, είτε σε φορμάρισμα.

Γνώμη μου...

1. Επανέφερε στις default ρυθμίσεις ΌΛΑ τα υποσυστημήματα που έχεις κλοκάρει. Τρέξε το FEAR για καμιά ώρα κολλάει;

2. Απεγκατέστησε πλήρως και επανεγκατέστησε τους drivers χωρίς το CCC.

3. Άσε το κουτί ανοιχτό

4. Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό

5. Δοκίμασε την κάρτα σε άλλο PC. (Για να γλιτώσεις σε πρώτη φάση το format)

6. Format

Και όλα αυτά με το FEAR, όχι με 3dmark και χωρίς κανένα o/c σε κανένα υποσύστημα.

Πως μπορώ να μην βάλω το CCC? Αφού θέλω δε θέλω μπαίνει ή κάνω λάθος?

Και αν δεν το βάλω πως θα ελένχω τα settings?

Το κουτί είτε το έχω ανοιχτό είτε κλειστό 1-2 βαθμούς θερμοκρασία το πολύ έχει διαφορά.

Το τροφοδοτικό γιατί να έχει πρόβλημα? 11.99 σε full load δίνει, μετρημένο με πολύμετρο.

Αμα κοιτάξεις πιο πάνω αναφέρω, μια x800XL. :102:

Θα διαφωνησω οτι το COD2 ειναι παναλφρο!

Σε direct-x 9.0 το παιχνιδι ειναι απιστευτα βαρυ.

Mε τις 1800αρες και 1900αρες το cod2 ειναι λες και τρεχεις παιχνιδι διετιας .

1600x1200 ολα στο extra με φιλτρα στο τερμα . Το fear δεν παιζει εκει που να χτυπιεσαι .

Το πιθανοτερο ειναι να φταιει κατι αλλο περα απο τα παιχνιδια .

Πως μπορώ να μην βάλω το CCC? Αφού θέλω δε θέλω μπαίνει ή κάνω λάθος?

Και αν δεν το βάλω πως θα ελένχω τα settings?

Το κουτί είτε το έχω ανοιχτό είτε κλειστό 1-2 βαθμούς θερμοκρασία το πολύ έχει διαφορά.

Το τροφοδοτικό γιατί να έχει πρόβλημα? 11.99 σε full load δίνει, μετρημένο με πολύμετρο.

Εγκατασταση custom .

Το τροφοδοτικο αστο προς το παρων .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.