panoc Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Λοιπόν παιδιά, εχω το κλασικο κιοτ της asetek με το block με το πλεξυ, το ψυγειο 120Χ120 και αντλια L20.τώρα τελευταια η αντλια κανει το γνωστό σπαστικό θόρυβο και σκέφτομαι να την αλλάξω.ρωτώ λοιπόν, τα ρακόρ που έχει τώρα επανω της η παλιά L20 λογικά θα βιδώνουν στη καινούργια ε?αξίζει να παρω μία L30? με τα ρακορ τι παίζει?έχει νόημα να αλλάξω το ψυγείο σε 2 Χ 120??? τα ρακορ τοπυ παλιού θα μπαίνουν?αργότερα θα μπει πάνω στο συστημα ενα opteron μαλλον 170. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 To Block της Asetek ευνοείται απο υψηλή ροή. Οπότε απο L20->L30 κάτι θα δει. ΑΛΛΑ τότε θα χεις πρόβλημα απ το 120άρι που είναι αρκετά μικρό και το νερό δε θα προλαβαίνει να ψυχθεί. Οπότε γνώμη μου ή άλλαξε ψυγείο+αντλία ή κάτσε όπως είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 14, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 με τα ρακορ εχεις ιδεα τι παιζει? μη τα παρω και μετα πρεπει να στισω καινουργια υδροψυξη για τα ρακορ... (μεχρι 100-120Ε εχω να δωσω.... και για τα 2)EDITεγώ και τα ελληνικά μου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Φεβρουάριος 14, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Εχεις δοκιμάσει να την καθαρίσεις-ελέγξεις την αντλία ? . Απο ότι κατάλαβα έχεις ένα μπλόκ ? αν έχεις ένα δεν πιστεύω να αξίζει να πάρεις δυνατότερη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 14, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 ναι εχω δοκιασει αλλα δε καταφερα τιποτα, και ναι εχω ενα μπλοκ και δε σκοπευω να βαλω δευτερο... (Χ700 underclocked 100@110...)για ψυγείο κοιταζα αυτο http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=45&osCsid=6d0f066913e54ecec55829e452a2d88b Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 14, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 To Block της Asetek ευνοείται απο υψηλή ροή. Οπότε απο L20->L30 κάτι θα δει. ΑΛΛΑ τότε θα χεις πρόβλημα απ το 120άρι που είναι αρκετά μικρό και το νερό δε θα προλαβαίνει να ψυχθεί. Οπότε γνώμη μου ή άλλαξε ψυγείο+αντλία ή κάτσε όπως είσαι.Η μεγαλυτερη ροη ΠΑΝΤΑ ευνοει .Αυτο που θα μπορουσε να συμβει , ειναι αν η νεα αντλια (κυκλοφορητης) βαζει στο νερο πολλα περισσοτερα watt απο την παλια . Οι διαφορες ομως μεταξυ L20 και L30 ειναι πολυ μικρες , αρα δεν υπαρχει προβλημα .Οτι θα υπαρχει βελτιωση με το διπλο ψυγειο , ειναι δεδομενο . Οπως επισης βελτιωση θα υπαρχει και με την L30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 14, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 .Οτι θα υπαρχει βελτιωση με το διπλο ψυγειο , ειναι δεδομενο . Οπως επισης βελτιωση θα υπαρχει και με την L30.θα ήθελα να σημειώσω ότι το διπλό ψυγείο το σκεφτομαι με τη λογική οτι θα μπορεσω να βάλω επανω του 2 ακομα πιο αθόρυβους 120αριδες απο αυτον που εχω και την L30 με τη λογική να τραβήξει καλύτερα στο διπλό ψυγείο.Οι θερμοκρασίες ΔΕΝ ειναι το πρώτο μου μελημα, αν και δε με χαλανε να ειναι χαμηλές (ειδικα για τον μελλοντα opteron...)για τα ρακορ κανεις δε ξερει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 14, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Tα ρακορ της L20 και L30 απο οσο ξερω ειναι ακριβως ιδια . Αυτο εννοεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 14, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 χμμμμ... κοιτα να δεις τι παιζει ... και αν τελικα ονομάω ρακορ αυτ΄λο που πρεπει να ονομαζω... η l20 που εχω καθως και το ψυγειο, εχουν πανω τους θεσεις και πανω εκει βιδωμενα τα ρακορ του κιτ τα οποία δεχονται σωληνα 10μμ σφηνωτό στο εσωτερικό τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 14, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Η μεγαλυτερη ροη ΠΑΝΤΑ ευνοει .Τι λές τώρα...θα κάναν πουλάκια τα μάτια μου τότε που με την eheim και το ίδιο kit με τον panoc....ανέβηκε η θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 14, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Τι λές τώρα...θα κάναν πουλάκια τα μάτια μου τότε που με την eheim και το ίδιο kit με τον panoc....ανέβηκε η θερμοκρασία.Tι setup ειχατε ? Αναλυτικα . Μπλοκ , ανεμιστηρες κλπ κλπ κλπ κλπ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 14, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Τι λές τώρα...θα κάναν πουλάκια τα μάτια μου τότε που με την eheim και το ίδιο kit με τον panoc....ανέβηκε η θερμοκρασία.Tι setup ειχατε ? Αναλυτικα . Μπλοκ , ανεμιστηρες κλπ κλπ κλπ κλπ .μπορούμε να κρατήσουμε on-topic το θέμα????δε πρόκειται να βαλω eheim στη χειρότερη μία L30 και ενα διπλό ψυγείο.η L20 σηκώνει 2πλό ψυγείο διότι αν το κανει δε βλέπω λογο για L30.επίσης πιο πανω ανεβασα φωτό από αυτο που εγώ λεω ρακορ και ρωτάω αν βιδώνουν σε καινουργια αντλία και ψυγείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 14, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 To kit το αναφέρω πως ήτανε το ίδιο με του panoc....cpu ο Barton μου στα ~2.7G με ~2v...μοναδική διαφορά οτι εγώ είχα 1/2 έξω, σ όλο το κύκλωμα...τις χειρότερες θερμοκρασίες τις είχα χρεώσει στο γεγονός οτι (δικιά μου σκέψη) το ψυγείο ήτανε τόσο μικρό που απο τη μεγάλη κυκλοφορία δε προλάβεναι να κάτσει και καθόλου μέσα να ψυχθεί. Είχα push-pull 2xTt. Επίσης την L20 την είχα βυθισμένη ενώ την eheim σε κλειστό. Με το που γύρισα σε L20, η θερμοκρασία επανήλθε. Βαρέθηκα να το ξανακάνω να δω αν επαναλαμβάνεται. Επίσης αργότερα με το που άλλαξα το ψυγείο με 2x2πλά σε Υ και L30 (αλλά αλαγή και μπλόκ μαζί οπότε δεν μπορώ να το χρεώσω αποκλειστικά στα ψυγεία+αντλία) τότε μόνο έπεσε (δραματικά κι όλας) η θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 14, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 η L20 σηκώνει 2πλό ψυγείο διότι αν το κανει δε βλέπω λογο για L30.επίσης πιο πανω ανεβασα φωτό από αυτο που εγώ λεω ρακορ και ρωτάω αν βιδώνουν σε καινουργια αντλία και ψυγείο...Άνετα....ναι τα ρακόρ μπορείς να τα κρατήσεις, αλλά στη θέση σου θα τ άλλαζα όλα με 1/2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 14, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 δε διαφωνω αλλα αυτή τη στιγμή με ενοχλεί ο θόρυβος όχι οι θερμοκρασίες...ίσως να τα αλλάξω οταν με το καλό παρω τον opteron οπότε και θα πάρω και ενα μπλοκ της προκοπής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 15, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Eυκολα τα πραματα με τα ρακορ. Μην αγχωνεσαι Σου εστειλα πμ στο lab. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.