PainkiLer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Ωραια ολα αυτα τα θεματα στο forum για το πως στηνουμε ενα υδροψυκτο.Μας μαθαινουν παρα πολλα(εγω μεσα απο εδω εμαθα).Αλλα πως γινετε η συντηρηση ενος υδροψυκτου;Το κακο στην Ελλαδα ειναι οτι φτιαχνουμε πραγματα π.χ. δημοσια εργα και τα βλεπουμε να καταστρεφονται γιατι ποτε δεν τους εγινε συντηρηση!Ανοιξα αυτο το θεμα και θα σας παρακαλουσα να βοηθησετε ολοι οσοι ξερετε και εχετε εμπειρια στο θεμα.Ωστε εμεις που δεν ξερουμε να μαθουμε πως μπορουμε να κρατησουμε την αποδοση του W/C συστηματος οσο πιο ψηλα γινετε και για περισσοτερο χρονο.Καλο θα ηταν επισης,οπως υπαρχει ο οδηγος υδροψυξης να φτιαχτει και ο οδηγος συντηρησης υδροψυκτου συστηματος.Με εκτιμηση ΡαινκιΛερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Κοιτα εγω που εχω βαλει παραφλου τωρα εχω να το αλλαξω αρκετο καιρο. Γενικα αλλαζα το νερο μονο οταν πχ χαλαγε κανα τανκ ή θα αλλαζα την υδροψυξη (το στησιμο της δηλαδη). Δεν θελει και καμια τρομερη και φοβερη συντηρηση κατα τη γνωμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 14, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Κοιτα εγω που εχω βαλει παραφλου τωρα εχω να το αλλαξω αρκετο καιρο. LOL εγω παλι εχω κλεισει χρονο! αμα δω τιποτα να κολυμπαει εκει μεσα ισως το αλλαξω :003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Φεβρουάριος 14, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Το ξερω οτι δεν θελει καμια τρομερη συντηρηση.Και εγω παραφλου εχω και μετα απο καιρο βγαζει κατι σαν μαυρη σκονη στον πατο του δοχειου.Το καθαριζω αλλα και παλι βγαινει.Οι σωληνες μετα απο καιρο ξερενονται(σπανε),στα σημεια που πιεζουν οι σφικτηρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 14, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Το ξερω οτι δεν θελει καμια τρομερη συντηρηση.Και εγω παραφλου εχω και μετα απο καιρο βγαζει κατι σαν μαυρη σκονη στον πατο του δοχειου.Το καθαριζω αλλα και παλι βγαινει.Οι σωληνες μετα απο καιρο ξερενονται(σπανε),στα σημεια που πιεζουν οι σφικτηρες;Τι σωληνες εχεις ? Εμενα μη σου πω οτι τωρα ειναι πιο μαλακοι ακομα απο τοτε που τους ειχα βαλει. Eheim σωληνες εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Φεβρουάριος 15, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Εγω εχω αλφαδολαστιχα πολυ καλης ποιοτητας.Τα πηρα απο τον Φλωρο στον Πειραια(μαγαζι με υδραυλικα, αν ξερει κανεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaSonic1442169069 Φεβρουάριος 15, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Κοιτα, εγω απο τον ιουνιο του 04 ειμαι με νερο βρυσης και αλουμινενιο ψυγειο. Το μονο που εχω αλλαξει ειναι η αντλια και οι σωληνες λογω των ρακορ. Το block δεν ειναι στα καλυτερα του (εχει γινει οπως πνευμονια καπνιστη...) Αλλα αντεχει... Γενικως δεν εχω δει διαφορες (για υδροψυξη των 100ε το 04 τα χει βγαλει με το παραπανω τα λεφτα της). Ο περισσοτερος κοσμος λεει ανα 6 μηνες αλλαγη νερου με απιονισμενο/απεσταγμενο και λιγο παραφλου/betadine. Εγω παντως δεν τα χρησιμοποιησα ποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 15, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Κοιτα, εγω απο τον ιουνιο του 04 ειμαι με νερο βρυσης και αλουμινενιο ψυγειο. Το μονο που εχω αλλαξει ειναι η αντλια και οι σωληνες λογω των ρακορ. Το block δεν ειναι στα καλυτερα του (εχει γινει οπως πνευμονια καπνιστη...) Αλλα αντεχει... Γενικως δεν εχω δει διαφορες (για υδροψυξη των 100ε το 04 τα χει βγαλει με το παραπανω τα λεφτα της). Ο περισσοτερος κοσμος λεει ανα 6 μηνες αλλαγη νερου με απιονισμενο/απεσταγμενο και λιγο παραφλου/betadine. Εγω παντως δεν τα χρησιμοποιησα ποτε... Για αυτο και η υδροψυξη σου δε βλεπεται :118: ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaSonic1442169069 Φεβρουάριος 18, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααα την δουλεια της την κανει και με το παραπανω! Χωρις ανεμηστηρια με 2πλο prime ο celeron αντε να πιασει 40 (μαρτυρας ο indiana!)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DennisK Φεβρουάριος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 Εκτός του οτι καλό θα είναι να αλλάζεις το νερό και να κοιτάς το σύστημα τακτικά, μην την πατήσεις οπως εγώ που μια φορά έσπασε ένας σωλήνας μόνος του( το νερό ηταν πεντακάθαρο βέβαια αλλά ποτέ δεν είχα κοιτάξει σωλήνες) φτου φτου σκόρδα μακριά απο μας, θα πρέπει να προσέξεις να μην έχεις στο κύκλωμα χαλκό με αλουμίνιο γιατί θα γίνει ΔΕΗ το κύκλωμα... Αν έχεις, παίξε με τις αναλογίες νερού παραφλού ώστε να μην έιναι τόσο αγώγημο και να γλυτώνεις τις πολλές διαβρώσεις.Επίσης καλή ιδέα είναι κανα 5αρι σταγόνες betadin στο νερό για απολύμανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVD_GR Φεβρουάριος 19, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 παντως 1-2 φορες που δοκιμασα παλιοτερα,οσο εβλεπα να θολωνει το νερο και να γεμιζουν φουσκες οι σωληνες τοσο αγχωνωμουν :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulis1442169135 Φεβρουάριος 21, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 θα συμφωνήσω με τον ΝΟΔΣΛ.Εγώ συντηρώ το σύστημα μία φορά το 5μηνο. το οποίο σημαίνει αλλαγή νερού προσθήκη παραφλού και λίγο μπεταντινννν. φυσικά ελέγχω τους σωλήνες και κατα καιρούς ξεσκονίζω και τα ψυγεία (ρουφάω με ηλεκτρική σκούπα την σκόνη) γιατί τα φίλτρα δεν κάνουν και τόσο καλή δουλειά...τώρα αν θολώσουν οι σωλήνες μπορεί να κάνω καμιά πλύση με αντιθαμβωτικό από πλυντήριο πιάτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 21, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Το βασικο ειναι η εξαερωση τα αλλα τα κανω οποτε μου ερθει.....αλλα ποτε δεν κρατησει το ιδιο νερο πανω απο 3 μηνες. Ολο και κατι θα αλλαξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejan Μάρτιος 20, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Πριν αρκετό καιρό είχα φτιάξει το σύστημα που αναφέρω στο παρακάτω post:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1936Με το παραπάνω σύστημα κατάφερα να πιάσω έως -4 σε idle. Δυστυχώς όμως.... το Reserator 1 δεν συντηρήθηκε σωστά... Αιτία? Μάλλον το paraflu. Πριν βάλω paraflu το σύστημα πήγαινε όπως περιέγραψα παραπάνω. Δηλαδή πέταγε. Το νερό που χρησιμοποιούσα ήταν πολύ αρχικά νερό βρύσης και μετά απιονησμένο απο το supermarket αυτό για τα σίδερα. Κάποια στιγμή για κακή μου τύχη άκουσα την συμβουλή ενώς φίλου μου και γέμισα το Reserator 1 και το ψυγείο μηχανής με paraflu. Αν και με τον καιρό έβλεπα να πέφτει η απόδοση του συστήματος από άποψη ανόδου θερμοκρασίας (idle mode 40+C) δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Ως που κάποια μέρα είδα το εξωπραγματικό εν ώρα gaming (LineAge2). CPU temp 80+c. Κλείνω το pc και ανοίγω αμέσως το καπάκι του Reserator 1. To paraflu είχε καταστρέψει το εσωτερικό χρώμα του reserator 1 και ίσως και μέρος από το τοίχωμά του. Όλο αυτό είχε συσωρευθεί και είχε κάνει ενώσεις με παλαιότερα άλατα δημιουργόντας ένα μπλε-άσπρο παχύεστο υγρό. Αποτέλεσμα? Να βουλώσει και να καταστρέψει τελείως το ψυγείο, να βουλώσουν οι σωλήνες σιλικόνης του Reserator 1, ενώ η κεφαλί της CPU προφανώς είχε πρόβλημα και αυτή.... Οπότε δεν μπόρεσε να κάνει απαγωγή της υπερβολίκής θερμοκρασίες του peltier αντιθέτως συνέβαλε παραπάνω διότι το Reserator 1 μετατράπηκε και καλοριφέρ και ευτυχώς η CPU άντεξε (σύμφωνα με το log) την θερμοκρασία ύψους 94C πριν το bios απενεργοποιήσει τον υπολογιστή. Αυτά τα ολίγα οπότε προσέχετε τι βάζετε και που...Φιλικά, Dejan___________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
babis2k1442169105 Μάρτιος 20, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Εγώ έχω βάλει υδρόψυξη κανα χρόνο περίπου και αυτό που παρατήρησα είναι οτι σκέτο παραφλού (όχι αντιψυκτικό) στο κύκλωμα ειναι ότι χειρότερο. Μετά από 4 αλλαγές στο σύστημα της υδρόψυξης ακόμα βγάζει μά πρασινίλα το νερό στα λάστιχα και στο τανκ, ακόμα κι ανα το εχω καθαρίσει επανηλημένα με απεσταγμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό για υδρόψυξη κάθε φορά που έκανα αλλαγή. Εννοείται ότι άλλαξα και τα λάστιχα. Πάντως το καλύτερο μέχρι στιγμής απ'ότι έχω δοκιμάσει (παραφλού σκέτο, παραφλου 10%+απεσταγμένο νερό, απεσταγμένο νερο+uv κ.ά.) είναι το αντιψυκτικό της elf (coolelf classic) που είναι και μπλε...Όσον αφορά την υπολοιπη συντήρηση, όταν έχω χρόνο, καλό καθαρισμα του ψυγείου με φυσητήρα ή σκούπα ηλεκτρική και καλό πλύσιμο με απεσταγμενο νερό για τα μπλοκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Απρίλιος 7, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2006 Παιδες εγω μονο το νερακι εχω μεσα και τρεχει εδω και 2 χρονια.Πρεπει να βαλω και παραφλου κλπ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.