Isolated Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2005 Πηραμε το pc ολα ωραια και καλα.. το συνδεσαμε(thanks dolly), Πως θα αρχισει να δουλευει ο ΣΑΤΑς?? Εχω τον "MAXTOR 6Y200M0 200GB - 8MB CACHE - SERIAL ATA" ουριστε κατεβασα και το MaxBlast 3 απ το site ετρεξα τη δισκετα αλλα ακομα οταν παει για Windows Setup (Xp pro) δε βλεπει σκληρο. Πριν τα Bios τον βλεπει, αρα ειναι μια χαρα συνδεμενος, αλλα μεσα δεν εμφανιζεται καπου. Απ οτι φανταζομαι ειναι ρυθμισεις στο Bios το προβλημα. Για πειτε τι βηματα πρεπει να κανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaputzis Ιανουάριος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Μπορείς να μας δώσεις πληρ. για το σύστημά σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isolated Ιανουάριος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Mobo Albatron K8X800 pro εχουν τα Phoenix- Award biosCpu A64 3200+ 2.20GhzRAM 512MB 400mhz KingstonGeForce 2 mx-400 64MBΤο σκληρο που ειπα και κουτι το heroichi 6a19, οχι οτι λεει κατι αλλα το λεω επειδη μ αρεσε πολυ.Να πω ακομα οτι εχω πανω 1 DVD-RW και 1 CD-rw τα οποια ειναι μαστερ και σλειβ αντιστοιχα, και τα χω βαλει στη δευτερη IDE (την ασπρη), ο σατας ειναι στην 1η Sata υποδοχηαν χρειαζεται κατι αλλο πειτε μου...Ευχαριστω προκαταβολικα οσους ασχοληθουν:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Ιανουάριος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 κατα την εγκατάσταση των ΧΡ πατάς f6 για να περάσεις τους drivers TOU ΣΑΤΑ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isolated Ιανουάριος 22, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Οχι....στο σημειο λες, που τρεχει το Σετυπ πριν σου βγαλει τις επιλογες για εγκατασταση-repair-quit? οι drivers ειναι στη δισκετα που χω φτιαξει με το maxblast 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Ιανουάριος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 όταν ξεκινάει η εγκατάσταση στην αρχή αρχή σου ζητάει να πατήσεις f6. Πατάς και βάζεις τη δισκέτα με τους drivers για τα ΧΡ του controller που έχεις πάνω του το SATA. Είναι τα γνωστά αρχεία txtsetuo.oem και κάποια άλλα. Αν δεν βάλεις αυτά δεν πρόκειτα να δεί το δίσκο σου στο αιώνα των αιώνων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordArthas Ιανουάριος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Τους drivers πρεπει να τους εχει το cd της μητρικης σου. Το F6 που λεει ο φιλος aspirin ειναι για οταν εχεις κανει format και πας να εγκαταστησεις windows.Σε συστημα ηδη εγκατεστημενο, δεν ξερω ουτε εγω πως κανεις για να τον δουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 22, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 η διαδικασία με το F6 χρειάζεται μόνο όταν κάνεις RAID, για απλό SATA απλά απενεργοποίησε την επιλογή RAID rom από το BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordArthas Ιανουάριος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Στη δικη μου ASUS, χρειαζεται το F6. Δεν υπαρχει τετοιο επιλογη στο BIOS.Οπως και στην προηγουμενη Gigabyte με τα Windows 2000 και τον controller RAID (χωρις να εχω τους δισκους σε RAID). Απλα κατα την εγκατασταση δεν φαινοταν πουθενα οι δισκοι, εκτος κι αν εγκαθιστουσα τους οδηγους με F6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Ιανουάριος 22, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 enduracell άσχετα από το γεγονός ότι δεν κάνει raid χρειάζεται τους drivers του sata controller. Έτσι φαντάζομαι πως θα είναι και στη μητρική του φίλου μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 22, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 οι δίσκοι κατά την εγκατάσταση δεν φαίνονται γιατί το controller τους δηλώνει σε RAID, άσχετα αν δε το έχεις στήσει. Αν η μητρική σου δε σου δίνει επιλογή RAID rom disable τότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να βάλεις drivers κατά την εγκατάσταση με F6.Στο VIA K8T800 pro πάντως υπάρχει επιλογή RAID rom το απενεργοποιείς και οι δίσκοι φαίνονται κανονικά σαν IDE SATA.Η ΑΝ8Χ όντως δεν έχει επιλογή RAID rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Ιανουάριος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 α μαλιστα. Κατάλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isolated Ιανουάριος 23, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2005 OK τελικα εκανα αυτο που πε ο endu ολα μια χαρα...thanks! και τωρα αρχιζω το καψιμο:happy2: :baby: :banging: !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.