Jump to content



Πως κανει τα πρωτα του βηματα ενας SATA?


Isolated

Recommended Posts

Πηραμε το pc ολα ωραια και καλα.. το συνδεσαμε(thanks dolly), Πως θα αρχισει να δουλευει ο ΣΑΤΑς?? Εχω τον "MAXTOR 6Y200M0 200GB - 8MB CACHE - SERIAL ATA" ουριστε κατεβασα και το MaxBlast 3 απ το site ετρεξα τη δισκετα αλλα ακομα οταν παει για Windows Setup (Xp pro) δε βλεπει σκληρο. Πριν τα Bios τον βλεπει, αρα ειναι μια χαρα συνδεμενος, αλλα μεσα δεν εμφανιζεται καπου. Απ οτι φανταζομαι ειναι ρυθμισεις στο Bios το προβλημα. Για πειτε τι βηματα πρεπει να κανω..:innocent::help::innocent:

Link to comment
Share on other sites

Mobo Albatron K8X800 pro εχουν τα Phoenix- Award bios

Cpu A64 3200+ 2.20Ghz

RAM 512MB 400mhz Kingston

GeForce 2 mx-400 64MB

Το σκληρο που ειπα και κουτι το heroichi 6a19, οχι οτι λεει κατι αλλα το λεω επειδη μ αρεσε πολυ.

Να πω ακομα οτι εχω πανω 1 DVD-RW και 1 CD-rw τα οποια ειναι μαστερ και σλειβ αντιστοιχα, και τα χω βαλει στη δευτερη IDE (την ασπρη),

ο σατας ειναι στην 1η Sata υποδοχη

αν χρειαζεται κατι αλλο πειτε μου...Ευχαριστω προκαταβολικα οσους ασχοληθουν:flower:

Link to comment
Share on other sites

όταν ξεκινάει η εγκατάσταση στην αρχή αρχή σου ζητάει να πατήσεις f6. Πατάς και βάζεις τη δισκέτα με τους drivers για τα ΧΡ του controller που έχεις πάνω του το SATA. Είναι τα γνωστά αρχεία txtsetuo.oem και κάποια άλλα. Αν δεν βάλεις αυτά δεν πρόκειτα να δεί το δίσκο σου στο αιώνα των αιώνων.

Link to comment
Share on other sites

Τους drivers πρεπει να τους εχει το cd της μητρικης σου. Το F6 που λεει ο φιλος aspirin ειναι για οταν εχεις κανει format και πας να εγκαταστησεις windows.

Σε συστημα ηδη εγκατεστημενο, δεν ξερω ουτε εγω πως κανεις για να τον δουν.

Link to comment
Share on other sites

Στη δικη μου ASUS, χρειαζεται το F6. Δεν υπαρχει τετοιο επιλογη στο BIOS.

Οπως και στην προηγουμενη Gigabyte με τα Windows 2000 και τον controller RAID (χωρις να εχω τους δισκους σε RAID). Απλα κατα την εγκατασταση δεν φαινοταν πουθενα οι δισκοι, εκτος κι αν εγκαθιστουσα τους οδηγους με F6.

Link to comment
Share on other sites

οι δίσκοι κατά την εγκατάσταση δεν φαίνονται γιατί το controller τους δηλώνει σε RAID, άσχετα αν δε το έχεις στήσει. Αν η μητρική σου δε σου δίνει επιλογή RAID rom disable τότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να βάλεις drivers κατά την εγκατάσταση με F6.

Στο VIA K8T800 pro πάντως υπάρχει επιλογή RAID rom το απενεργοποιείς και οι δίσκοι φαίνονται κανονικά σαν IDE SATA.

Η ΑΝ8Χ όντως δεν έχει επιλογή RAID rom.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.