gskrekos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Γεια σας θα ηθελα την βοηθεια σας ωστε να διαλεξω μητρικη, ολες ειναι της ASUS 1)P5WD2-E 2)P5N32-SLI DELUXE 3)P5WDG2-WSΠοια να παρω και γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theo.gr Φεβρουάριος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 Εγώ θα σου πρότεινα τη δεύτερη γιατί έχει chipset nvidia και από όσο ξέρω υποστηρίζει όλους τους καινούριους intel σε 775 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgesod1442169078 Φεβρουάριος 13, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 Tην πρώτη φυσικά. Η P5WDG2-WS αν και έχει 8 phase power έχει το ίδιο drop με την P5WD2-E Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgesod1442169078 Φεβρουάριος 13, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 Εγώ θα σου πρότεινα τη δεύτερη γιατί έχει chipset nvidia και από όσο ξέρω υποστηρίζει όλους τους καινούριους intel σε 775Αν σε ενδιαφέρει το oc μην την πάρεις. Πάνω από 260 fsb με τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Φεβρουάριος 13, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 Αρχικα δεν με ενδιαφερει το overclicking, τι ειναι το 8 phase power και που βοηθαει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theo.gr Φεβρουάριος 13, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 Αντί για για 4πινη τροφοδοσία για τον επεξεργαστή έχει 8πινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Φεβρουάριος 13, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 Που βοηθαει? Μπορει να υποστηριξει μεταγενεστερους επεξεργαστες απο το αλλο με 4πινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos Φεβρουάριος 14, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Φίλε μου επειδή είμαι στο ψάξιμο για νέο σύστημα καλού κακού κοίτα και στο forum της ASUS για τα προβλήματα που έχουν. http://vip.asus.com/forum/bbs.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20PremiumΓια παράδειγμα ο controller της Marvell είναι ακόμα σε Alpha Version. Δηλαδή για να στήσεις Raid διάταξη πρέπει να κάνεις τα απίστευτα.Ανάλογα προβλήματα έχει και η P5WDG2-WS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_771442169141 Φεβρουάριος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2006 Φιλικη συμβουλη.Μη παρεις AsusKοιτα καλυτερα για κατι αναμεσα σε MSI-Gigabyte Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgesod1442169078 Φεβρουάριος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2006 Φίλε μου επειδή είμαι στο ψάξιμο για νέο σύστημα καλού κακού κοίτα και στο forum της ASUS για τα προβλήματα που έχουν. http://vip.asus.com/forum/bbs.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20PremiumΓια παράδειγμα ο controller της Marvell είναι ακόμα σε Alpha Version. Δηλαδή για να στήσεις Raid διάταξη πρέπει να κάνεις τα απίστευτα.Ανάλογα προβλήματα έχει και η P5WDG2-WS.O κοντρόλερ που λες είναι ο extra οπότε και αχρείαστος. Τα 4 sata του ich7r νομίζω πως είναι αρκετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Φεβρουάριος 16, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2006 Ευχαριστω παιδια αποφασισα να παρω την P5WD2-E, την παραγγειλα ειδη.Μακαρι να αποφασισα σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos Φεβρουάριος 17, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Ευχαριστω παιδια αποφασισα να παρω την P5WD2-E, την παραγγειλα ειδη.Μακαρι να αποφασισα σωστα.Φϊλε μου κράτα με ενήμερο για τυχόν προβλήματα και πώς τα αντιμετώπισες γιατί και γώ σ'αυτή καταλήγω. Σε καμιά βδομάδα πάω να χτυπήσω το νέο σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Φεβρουάριος 17, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Δεν μου εχει ερθει ακομα την περιμενω και εγω, λογικα απο βδομαδα, αλλα θα σου προτεινα να παρεις AMD γιατι απο θερμοκρασιες οι intel ψηνονται (στο λεω γιατι εχω τον 830) ξανα σε επιδοσεις απο οτι λενε ολοι ειναι χειροτεροι, εγω τον πηρα γιατι οταν πηγα να αγορασω τον ιουνιο το συστημα υπηρχε μονο ιντελ σε δυπυρινους.Οσο για κουτι εχω thermaltake XaserIII και παλι τιποτα οι θερμοκρασιες ειναι παλι ψηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos Φεβρουάριος 24, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2006 Τελικά μου ήρθε το νέο μου PC-ακι με την P5WD2-E Premium. Mαζί με τον 930 και 2x512MB Kingston DDR2 533MHz. Το σύστημα πετάει. Βέβαια έχει πρόβλημα ο controller της Marvell και αυτό το ήξερα από πρίν, αλλά κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα. Δε με παίδεψε καθόλου. Ό,τι χρειαστείς πές μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Μάρτιος 2, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Ελα ρε και εγω τωρα το πηρα, ητανε να το παρω την προηγουμενη βδομαδα αλλα ο αποθηκαριος οταν πηγα εφαγε τουμπα και τα διαλυσε ολα ετσι το πηρα σημερα, οντως πεταει, και εγω το 930 εχω αφου ζητησα να μου αντικαταστησουν τον 830 με τον 930 και δεν πληρωσα τιποτα!!!!!!!Εγω ομως εχω μνημες corsair Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Μάρτιος 8, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2006 cronos μπορεις να με βοηθησεις απο οταν πηρα το συστημα μου βγαζει συνεχεια οτι δεν αναγνωριζει mia pci device ενω δεν εχω καμια τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos Μάρτιος 8, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2006 cronos μπορεις να με βοηθησεις απο οταν πηρα το συστημα μου βγαζει συνεχεια οτι δεν αναγνωριζει mia pci device ενω δεν εχω καμια τι να κανω?Βεβαίως φίλε μου γι'αυτό είμαστε εδώ. Λοιπόν η PCI κάρτα που δεν αναγνωρίζει είναι ο SATA controller της Marvell. Ως γνωστό από το forum της ASUS πρόκειται για alpha εκδοση και δεν έχει και καλή υποστήριξη από drivers. Θα δείς όταν περάσεις το cd της asus με τους drivers ότι ένας από αυτούς σου βγάζει πρόβλημα εγκατάστασης. Δοκίμασα και μερικά updates σε drivers αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή με τα πολλά κατάλαβε ότι είναι ο Marvell, αλλά πάντα μετά από κάθε restart μου έβγαζε new hardware found βάλτε drivers. Μετά από καμιά δεκαριά φορές διάβασα ένα post στο forum της asus στο οποίο ένα παλικάρι λέει ότι αν δεν έχεις άμεση ανάγκη τον Marvell απενεργοποίησέ τον από το ΒΙΟS. Αυτό και έκανα και το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα. H ρύθμιση είναι στο Advanced του BIOS μετά Onboard Devices Configuration -> Marvell SATA/PATA-> disable. Για όποιο πρόβλημα έχεις έμπα και δώ.http://vip.asus.com/forum/bbs.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premiumενώ το πρόβλημα με τον Marvell το βρήκα εδώ:http://vip.asus.com/forum/bbs_view.aspx?board_id=1&model_name=P5WD2-E+Premium&message_id=20060220163525858&filter=5&page_size=100&elite=0&SLanguage=en-us&topic_page=1&page_cnt=2&recc=139Μετά από αυτό δε θα έχεις πρόβλημα.Αυτά. :004: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gskrekos Μάρτιος 8, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2006 Ευχαριστω πολυ κατατοπιστικος, εγω ειχα παρει το e-shop και μου ειπαν οτι ειναι η καρτα ηχου που εχει onboard ενω εγω την ειχα βαλει ηδη και απο οτι φαινεται δεν εχουν ιδεα.Ευχαριστω και παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos Μάρτιος 8, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2006 Τίποτα, γι'αυτό είμαστε εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.