Jump to content

OCZ400512ELPE: Είναι Single-sided ή Double-sided;;;

RemAliPasas

Recommended Posts

Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα dimmάκι των 512 από OCZ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το OCZ 400MHz 512MB EL Platinum Edition (OCZ400512ELPE). Αναρωτιέμαι αν είναι single-sided ή double-sided....

Παίζει να υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον λόγω μητρικής, αφού όπως λέει στο manual της (MSI K8T800 NEO-FSR) δέχεται μόνο 2 μνήμες double-sided (ενώ έχει 3 slots).

Έστειλα επίσης και e-mail στην ocz με την ίδια ερώτηση, αλλά, δεν ξέρω γιατί, εμπιστεύομαι πιο πολύ εσάς. :help:

post-2131-1416071577,3476_thumb.jpg

Κατα 99% ειναι double .

Δεν εχω δει ακομα single 512 .

Παίζει να υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον λόγω μητρικής, αφού όπως λέει στο manual της (MSI K8T800 NEO-FSR) δέχεται μόνο 2 μνήμες double-sided (ενώ έχει 3 slots).

Ακομα και ετσι να ητανε , οι μητρικες δεχοντε για λογο συμβατοτητας 2 double και το 3 ειναι οποσδηποτε single .

ειναι 100% double sided...........οβερβολτ πως το εννοεις το τελευταιο.......μαλλον μπερδεψες το channel με το side........αν δεν εισαι σιγουρος για κατι μην το πετας και παραπληροφορεις εστω και αθελα σου

Eιναι σιγουρα double-sided......το side εχει να κανει με την διαταξη στα τσιπακια κ δεν εχει σχεση αν ειναι απο την μια πλευρα η κ στις δυο....υπαρχουν μνημες που ειναι single sided κ εχουν τσιπακια κ απο τις δυο πλευρες για καλυτερη ψυξη κτλ...αλλα αν προσεξεται πανω στο pcb οι ''ραφες'' των μνημων φαινονται οτι ειναι της μιας πλευρας...

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 02:35]

ειναι 100% double sided...........οβερβολτ πως το εννοεις το τελευταιο.......μαλλον μπερδεψες το channel με το side........αν δεν εισαι σιγουρος για κατι μην το πετας και παραπληροφορεις εστω και αθελα σου

Μαλλον εσυ μπερδεψες τις ΓΑΛΟΤΣΕΣ με τις ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ..

Μητρικη με 3 ΣΛΟΤ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DUAL DDR ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ NEOS .

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 02:45]

Eιναι σιγουρα double-sided......το side εχει να κανει με την διαταξη στα τσιπακια κ δεν εχει σχεση αν ειναι απο την μια πλευρα η κ στις δυο....υπαρχουν μνημες που ειναι single sided κ εχουν τσιπακια κ απο τις δυο πλευρες για καλυτερη ψυξη κτλ...αλλα αν προσεξεται πανω στο pcb οι ''ραφες'' των μνημων φαινονται οτι ειναι της μιας πλευρας...

Τι ΖΑΧΟΜΑΡΕΣ EINAI AYTEΣ .... :tomato:

Λοιπων παιδια , αντε διαβαστε λιγακι κανενα αρθρο τεχνικο , διοτι με τετοιες δηλωσεις θα γινετε ρεζιλι στο φορουμ .

Αρχική απάντηση από overvolt

Λοιπων παιδια , αντε διαβαστε λιγακι κανενα αρθρο τεχνικο , διοτι με τετοιες δηλωσεις θα γινετε ρεζιλι στο φορουμ .

ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΙΛΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ........ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΛΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ.....ΟΛΟ ΛΕΣ ΛΕΣ ΛΕΣ ΛΕΣ....Κ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ..

το side εχει να κανει με την διαταξη στα τσιπακια κ δεν εχει σχεση αν ειναι απο την μια πλευρα η κ στις δυο...

Αμα πινεις τιποτα ,σταματα σε πειραζει . :D

Ακομα και ετσι να ητανε , οι μητρικες δεχοντε για λογο συμβατοτητας 2 double και το 3 ειναι οποσδηποτε single .

Νομιζω εσυ κανεις λαθος κ μπερδεψες, το Dual Channel DDR, με το μονο καναλι..

Δλδ μια A7N8X E Deluxe εχει 3 σλοτ...2 dual κ ενα μονο...

Το παιδι λεει για τα τσιπακια...

ΥΓ:Εσυ εκανες το λαθος κ πρεπει να το παραδεχτεις...κ να μη μου πληγωνεις τον Billaro!!!!

Δεν ξέρω αν αυτό εννοεί ο overvolt , αλλά οι A64 , λόγω controller (άσχετα με το motherboard) υποστηρίζουν μέχρι 2 double sided dimms DDR400.

Για να δουλέψουν με 3 ή 4 double sided dimms πρέπει να είναι DDR333.

Αυτό το πρόβλημα υπάρχει τόσο στους 754 όσο και στους 939 , δεν έχει σχέση με τα channels.

Κάπου διάβαζα οτι τώρα η AMD ετοιμάζει καινούριο stepping για να διορθωθεί αυτό.

Υ.Γ : έχω δει στο net περιπτώσεις που A64 δουλεύουν με 4x512 , αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εγγυάται η AMD.

Λοιπόν παιδιά επειδή νιώθω λίγο ένοχος για την αναστάτωση που προκάλεσα: η MSI K8TNEO που έχω παίρνει Athlon64 σε socket 754, δηλ. δεν υποστηρίζει dual channel (βασικά ούτε καν ανέφερα ότι ενδιαφέρομαι για dual channel).

Αυτό που με ενδιέφερε να μάθω είναι το γεγονός αν το dimmaki που πήρα είναι single-sided.

Τελικά από επίσημο e-mail που έλαβα από το support της OCZ πληροφορήθηκα ότι το dimm είναι double-sided. :(

Βασικά επειδή ποτέ δεν έχω συναντήσει single-sided DDR των 512ΜΒ, τί λετε, είναι τόσο δύσκολο να κατασκευαστούν;;; Αυτό το λέω με το σκεπτικό ότι ενώ υπάρχουν dimm των 1GB (double-sided φυσικά), γιατί δεν τα "χωρίζουν" σε 2 x 512ΜΒ (single-sided).

Αν λέω τίποτα βλακείες είναι επείδη δεν κατέχω πολλά περί τεχνολογίας ram...

Bασικα single-sided ddr 512mb δεν εχω δει!!

Οσον αφορα αν ειναι δυσκολο η ευκολο να κατασκευαστουν αυτο το ξερουν καλυτερα οι εταιριες!!!

Ρε overvolt δεν μπορω να καταλαβω το εξης με εσενα οτι λες εσυ ειναι σωστο και οι αλλοι παντα λαθος?

Αρχική απάντηση από Hellrider [Σήμερα, στις 18:09]

Ρε overvolt δεν μπορω να καταλαβω το εξης με εσενα οτι λες εσυ ειναι σωστο και οι αλλοι παντα λαθος?

Ναι μάστορα έτσι είναι , είμαι ένας τεχνικός υπολογιστών και δικτύων με δική μου επιχειρήσει , 35 χρονών , και τα γραφωμενα μου είναι διπλό ελεγμένα και διασταυρωμένα .

Φυσικά , καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νέοι που νομίζουν ότι πίσω από της φατσουλες και τα αστεία ονόματα στα φόρουμ, κρύβονται μόνο νέοι , που εξερευνούν την τεχνολογία , αλλά, να και η έκπληξη έχετε και έναν επαγγελματία . ;)

Και για να τελειώνουμε και βέβαια αναφέρθηκα παραπάνω για τις μνήμες διπλής όψης , αλλά από ότι φαίνεται το αρχικό θέμα έχει ήδη εξαντληθεί ..

Αρχική απάντηση από Hellrider

Bασικα single-sided ddr 512mb δεν εχω δει!!

Οσον αφορα αν ειναι δυσκολο η ευκολο να κατασκευαστουν αυτο το ξερουν καλυτερα οι εταιριες!!!

Έχει η crucial 512 single sided σε value και ballistix

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 03:11]

Λοιπων παιδι , αντε διαβασε λιγακι κανενα αρθρο τεχνικο , διοτι με τετοιες δηλωσεις θα γινεις ρεζιλι στο φορουμ .

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 18:58]

Φυσικά , καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νέοι που νομίζουν ότι πίσω από της φατσουλες και τα αστεία ονόματα στα φόρουμ, κρύβονται μόνο νέοι , που εξερευνούν την τεχνολογία , αλλά, να και η έκπληξη έχετε και έναν επαγγελματία . ;)

εχε χαρη που σεβομαι τη σχεση μου με τα υπολοιπα μελη και δεν θελω να χαλασω 1χρονο παρουσιας μου εδω μεσα.

ανοιξε τα ματια σου επιτελους.εκτος και αν γουσταρεις να εθελοτυφλεις.:dots:

εαν αναφερεσαι και σε μενα στο παραπανω ποστ ειναι η τελευταια φορα που περναει ετσι χαρακτηρισμος σου στο ατομο μου.

δεν νομιζω οτι σου εδωσα τετοιο δικαιωμα με την αρχικη μου απαντηση στο συγκεκριμενο θρεντ.

καπίςςςς:getlost:

Ναι μάστορα έτσι είναι , είμαι ένας τεχνικός υπολογιστών και δικτύων με δική μου επιχειρήσει , 35 χρονών , και τα γραφωμενα μου είναι διπλό ελεγμένα και διασταυρωμένα .

Και για να τελειώνουμε και βέβαια αναφέρθηκα παραπάνω για τις μνήμες διπλής όψης , αλλά από ότι φαίνεται το αρχικό θέμα έχει ήδη εξαντληθεί ..

Ποσο νουμερο θα γινεις ακομαααααααα?????

Εισαι επαγγελματιας ε?

Τσα μπρρρρρρρρρρρρ σαλαγαταααααααααααααααα.....

ΥΓ:Εφοσον εσυ εισαι λαθος, και μου πληγωνεις τον Μπιλαρο και τον Φραγμα, εεε δεν μπορω να κρατηθω!!!

Παραδεξου οτι ειπες βλακεια, και ζητα ενα συγγνωμη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.