Jump to content



Widescreen


kickeras

Widescreen or not?  

78 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

για ταινιες εχω μια κραουν 14' τηλεοραση με ενα ωραιοτατο ps2 dvd (οποτε θελει) player!!!!!! δεν καταλαβαινω τι καλυτερο εχει μια widescreen οθονη πιο ωραια μου φαινεται η κανονικη 4¨3!! το καλοκαιρι παντως μαλλον θα αναγκαστω να αλλαξω οθονη οποτε αναλογος κ τις τιμες τους θα το ψαξω λιγο παραπανω!!

Link to comment
Share on other sites

παντως στις wide οθονες οδηγειται το ολο σκηνικο.Ολο και περισσοτερες βγαινουν,ολο και πιο φθηνες γινονται και ολο και πιο πολυ υποστηριζονται απο τα παιχνιδια.

Σε desktop ειναι και εργονομικοτερες (2/4 σελιδες σε μια οθονη κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω λεω οτι με τα σημερινα δεδομενα δεν υπαρχει λογος αλλαγης σε 16:9 στον υπολογιστη. Δε μπορουμε να συγκρινουμε μια 17'' 4:3 με μια 21'' 16:9. Ουτε μπορουμε να συγκρινουμε τα 1000 με τα 200 ευρω. Πρεπει να μιλαμε για ιδια τιμη και στην ιδια τιμη περνεις πολυ καλυτερη-λειτουργικοτερη 4:3. Για παιχνιδια δεν ξερω τι γινεται γιατι δεν παιζω. Για τις αλλες εφαρμογες ειναι καλυτερη η 4:3 μεχρι στιγμης (στο μελλον μπορει τα προγραμματα να προσαρμοζονται καλυτερα στη 16:9).

Ομως πιστευω οτι ειναι αλλο ενα κολπο της καταναλωτικης κοινωνιας για να αγορασουμε καινουριες οθονες.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω λεω οτι με τα σημερινα δεδομενα δεν υπαρχει λογος αλλαγης σε 16:9 στον υπολογιστη. Δε μπορουμε να συγκρινουμε μια 17'' 4:3 με μια 21'' 16:9. Ουτε μπορουμε να συγκρινουμε τα 1000 με τα 200 ευρω. Πρεπει να μιλαμε για ιδια τιμη και στην ιδια τιμη περνεις πολυ καλυτερη-λειτουργικοτερη 4:3. Για παιχνιδια δεν ξερω τι γινεται γιατι δεν παιζω. Για τις αλλες εφαρμογες ειναι καλυτερη η 4:3 μεχρι στιγμης (στο μελλον μπορει τα προγραμματα να προσαρμοζονται καλυτερα στη 16:9).

Ομως πιστευω οτι ειναι αλλο ενα κολπο της καταναλωτικης κοινωνιας για να αγορασουμε καινουριες οθονες.

???

Το πηγες μακρια νομιζω.Δεν ειπα οτι ειναι στανταρ αλλα οτι σιγουρα θα γινουν.Ποιος μιλησε για συγκριση 17'' με 20'' και ανω?Δεν καταλαβαινω το νοημα σου.Οι τιμες ηδ πεφτουν (19αρα viewsonic 350ε,acer 20'' 400ε,20'' philips 550ε,dell/philips 24/23'' 1200ε κτλ).

Οι τιμες ,τα μοντελλα και οι διαθεσιμοτητες θα ειναι σε πολυ καλυτερα επιπεδα σε εναν χρονο.

Επισης δεν καταλαβαινω τα περι ''στο μελλον μπορει τα προγραμματα να προσαρμοζονται καλυτερα στη 16:9'' που αναφερεις.''Προβληματα'' υπαρχουν μονο σε παιχνιδια (τα οποια πλεον λυνονται και σχετικα ευκολα) και οχι σε προγραμματα.Σε windows desktop κτλ δεν υπαρχει stretching ή οποιαδηποτε παραμορφωση αν αυτο εννοεις.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, δεν προτιμώ Widescreen στο PC μου. (καλά εγώ βέβαια δεν προτιμώ TFT έτσι κι αλλιώς). Αλλά η TV είναι Widescreen και δεν το μετανιώνω που τη προτίμησα από μια 4:3.

Και εγώ μια από τα ίδια.. βέβαια στο σαλόνι μου έχω 32’ Sony CRT 16:9 αλλά το πρόβλημα είναι ότι για να δω ένα κανάλι πρέπει να το έχω 4:3 αλλά ταινίες της βλέπω κανονικά.. το μόνο πρόβλημα είναι το GC όπου απαιτεί ψηφιακό καλώδιο για 16:9 λειτουργίες..

Και εγώ δεν τις πάω και τόσο τις TFT..

Τις ασπρόμαυρες ναι :p:003:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πήρα widescreen παιδιά. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα απ'ότι φαίνεται. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος αλλά πήρα και καλή οθόνη...Όντως δε βολεύει πολύ για κώδικα η φιλοσοφία του wide αλλα από τη στιγμή που σε 21'' είναι 1680x1050 δηλαδή πάνω από 1000 κάθετα δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι έχω χώρο κάθετα και ακόμα πιο πολύ οριζόντια για να απλώνω τα πολλά bars και να κάνω και την δουλειά μου άνετα κι ωραία....:D:D

Link to comment
Share on other sites

Το οπτικο ευρος ζωνης που καλυπτει το ανθρωπινο ματι ειναι περισσοτερο δεξια/αριστερα παρα πανω/κατω (λογω θεσης ματιων) οποτε και μια wide οθονη εχει πιο "πανοραμικη" καλυψη των προβαλομενων σε αυτη εικονων που ερχεται πιο καλα στον "θεατη".Γιαυτο και οι wide αρχιζουν να επεκτεινονται κατι που αργησε να γινει αρκετα.Κι ας μην πιανουμε τις αναλυσεις 4:3 ως πιο σωστες και λεμε συνεχως για το scaling των οθονων αυτων.Με native αναλυσεις σε αυτες τις οθονες και με την υπαρχουσα υποστηριξη wide screen στα σημερινα παιχνιδια ειναι πραγματικα απολαυση να δουλευεις σε τετοιο πανελ.Εδω οι περισσοτεροι νομιζουν ως σωστο σε μια οθονη την αναλυση 1280*1024 (λογος 5/4) ενω το καδρο ειναι 4/3!!!

Αν η συγκριση γινεται με κριτηριο τον οικονομικο παραγοντα (οπως προανεφερε ο φιλος @sakis_tsalikis) ειναι ενα αλλο θεμα.Σαν value ομως οι wide οθονες ειναι μπροστα και ας αργησαν να ερθουν στο προσκηνιο, ισως αυτο να εγινε βεβαια σαν μια κινηση να μας τα παρουν με καποιον τροπο(αλλαγη απο κλασικη tft).Παλι καλα που προνοησα :040:

Link to comment
Share on other sites

Το ''πλατος'' ομως εξαρταται αμεσα και απο την αναλυση.Για μενα οι widescreen εχουν νοημα υπαρξης απο 20 ιντσες και ανω λογω αναλυσης και μονο (1680χ1050).Να εχεις καθετα τουλαχιστον τα 1050 pixels και να εισαι στην χειροτερη ισος με καποιον που εχει 19αρα 4/3 (1024 καθετα)...

Προφανώς, αλλά πρέπει να πας σε 20" ή 21" wide για να απολαύσεις αυτήν την ανάλυση. Αν τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο τότε ΟΚ, διαφορετικά πρέπει να πας σε 19" 4:3.

Επίσης το TFT είναι το μέλλον και καλά κάνει, τόσο εργονομικά (χώρος, ξεκούραση στα μάτια, ακτινοβολία κτλ) όσο και σαν υλικό/κόστος κατασκευής. Ακόμα βέβαια υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με την απεικόνιση του χρώματος και την κατανάλωση ρεύματος αλλά σε 1~2 χρόνια τα προβλήματα θα έχουν λυθεί και η αγορά θα είναι γεμάτη με τα νέα μοντέλα.

Επίσης, το wide είναι το μέλλον και στα PC αφού οι τιμές συνεχώς πέφτουν. Στις τηλεοράσεις το 4:3 έχει πεθάνει προ πολλού, όχι τόσο με το PALplus (που δεν κράτησε --αλλά αυτό είναι αδιάφορο) όσο με το επερχόμενο DVB (το πολύ σε κάνα χρόνο οι μεγάλοι σταθμοί θα έχουν πάει σε DVB).

Αυτοί είναι βασικά και οι λόγοι που δεν αγοράζω ακόμη TFT τηλεόραση :089:

Link to comment
Share on other sites

Χαιρομαι που υπάρχει ψαχνό στην κουβέντα και πολλές αντικειμενικές απόψεις. Οντως στο 16/10 πάει το πράγμα και ειναι πιο βολικο για το μάτι μιας καθώς γνωρίζουμε τα μάτια είναι το ένα δίπλα στο αλλο...Για εφαρμογες τώρα σε γραφιστικά, autocad και editing (που χρησιμοποιώ επαγγελματικά) και που μπορείς και έχεις χώρο αριστερά δεξιά για εργαλεία ειναι καταπληκτική. Στα παιχνιδια (που πλεον το υποστηρίζουν ολο και περισότερα) ειναι επίσης φοβερό αρκει να χεις δυνατό hardware. Αυτο που συμφωνώ απόλυτα ειναι το θέμα της ανάλυσης. Οχι κάτω απο 20'' αλλά ρε παιδιά σήμερα ετσι κι αλλιώς οι μεγαλύτερες ιντσες δε πέφτουν; Γι αυτους πάντως που λένε τις λιγες ωρες που δουλεψα σε wide,δε μ΄άρεσε κτλ θα θελα να ξέρω τι έκαναν? πασιέντζα έπαιξαν και δεν τους βόλεψε η 16/9? Anyway σαν κάτοχος της 2110 oi εντυπώσεις ειναι τέλειες. Τώρα κάποιοι θα πουν οτι φταίει και to eizο μπροστα απο το 2110...Δίκιο μπορει να έχετε αλλά τι να πω...I just love it

ps. Πριν δεν ειχα crt 17''. Τις ίδιες ιντσες είχα πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Πριν δεν ειχα crt 17''. Τις ίδιες ιντσες είχα πάλι.

Είχα εγώ όμως. Αλλα πάει πάειιιιι.....s2110 rulez.....και τι χρώματα.....:007: :007:

Υποσημείωση. Στα παιχνίδια αλλάζει τελείως η αίσθηση. Megalitero field of view = megalitero level of immersion = liwsimo = :026: :026:

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με gfa3 και akisd

To 4/3 (και ακόμα χειρότερα το 5/4-βλέπε 17"TFT) κουράζει μετά από πολλή ώρα, και είναι ενοχλητικό (και ας μην το καταλαβαίνουμε άμμεσα), ασχέτως CRT-TFT, δεν μιλάω για ακτινοβολία, και για να το εξηγήσω απλά, χρειάζεται να "εστιάζουμε" συνεχώς - να "κόψουμε" το φυσικό ορατό πεδίο των ματιών που φυσικά και είναι wide...

Αντιθέτως σε μία wide οθόνη δεν ισχύει κάτι τέτοιο - καθώς το ορατό πεδίο δεν "αλλοιώνεται", ούτε περιορίζεται σε ένα "τετράγωνο", τα μάτια δεν χρειάζεται να εστιάζουν πλέον, με αποτέλεσμα βέβαια την πιο άνετη παρακολούθηση

Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε καλύτερα αν συγκρίνετε άμεσα τις 2 αναλογίες

Οι κόρες των ματιών σε μία 4/3 οθόνη συγκλίνουν (αναγκαστικά) ελαφρώς προς τα μέσα και εστιάζουν καθώς δεν είναι το φυσικό ορατό "πλαίσιο"- αυτό μακροχρόνια κουράζει

Δεν είμαι οφθαλμίατρος να το εξηγήσω καλύτερα ή λεπτομερέστερα, χοντρικά όμως έτσι έχουν τα πράγματα -

Πέρα όμως από τα "ιατρικά" :-D είναι απόλαυση το wide και εδικά στο gaming - συνδέοντας το pc σε μια 27"wide lcd, και μάλιστα με σύνδεση proggressive scan (HDTV - 720p) έβαλα λίγο το COD2 (Εμφανίζει αυτές τις αναλύσεις όταν συνδεθεί ανάλογα) και απλά έπαθα πλάκα! σαν να ήταν άλλο παιχνίδι! πολύ μεγαλύτερη "ορατότητα", αλλά και γονάτισε την κάρτα... (6800GT και 6600GT, και 6600GT@SLI) δυστυχώς θες πάρα πολύ ισχυρή κάρτα για να απολαύσεις (KAI AN...) τα games σε wide αναλύσεις...

και από δω και πέρα έτσι θα έπρεπε να παίζονται - εκεί είναι το μέλλον και η ουσιαστική αναβάθμιση στα γραφικά - εκεί σε θέλω μάστορα (nvidia & ati)... είδα xbox360 στην ίδια wide tv, σε ανάλυση 720p και 1080i.... δεν χρειάζεται σχόλιο! τα fps και η "άνεση" στην κίνηση, με απίστευτα εφέ, γραφικά, textures, ήταν σαν να είχες 640*480 με 7800gtx...

Σίγουρα το επόμενο Monitor μου θα είναι wide, ήδη ψάχνω (όπως και για vga... η ολική αναβάθμιση έρχεται σύντομα!)

WIDE all the way λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

είδα xbox360 στην ίδια wide tv, σε ανάλυση 720p και 1080i.... δεν χρειάζεται σχόλιο! τα fps και η "άνεση" στην κίνηση, με απίστευτα εφέ, γραφικά, textures, ήταν σαν να είχες 640*480 με 7800gtx...

Άσε έχω πάθει την πλάκα μου...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.