Jump to content

Αθόρυβος ανεμηστήρας 9cm

mitsosoft

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω έναν όσον το δυνατόν πιο αθόρυβο ανεμηστήρα 9cm.

Έχετε να προτέινετε κάποιον;

Απο ότι έχω δει πολύ καλά χαρακτηριστικά έχει ο Thermaltake silent cat που είναι στα 21dba, τον έχει δοκιμάσει κανένας;

Οποιαδήποτε πρόταση είναι δεχτή

Ευχαριστώ

O Thermaltake είναι τελείως μούφα, ένας που είχα πάρει εγώ έκανε έναν πολύ ενοχλητικό θόρυβο υψηλής συχνότητας. Για τον Enermax συμφωνώ αλλά μια γενική άποψη που έχω για τους ανεμιστήρες είναι ότι αθόρυβος ανεμιστήρας δεν υπάρχει, η μόνο λύση είναι να ρίξεις τις στροφές οπότε μερικοί σε πολύ χαμηλές στροφές όντως δεν ακούγονται καθόλου

Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 02:11]

Εγώ έχω βάλει στη CPU τον Enermax 9cm. Ξεκινάει από 1.300rpm έως 3.200. Τον ακούω από τα 2.500 και μετά. Κάτω από τόσα... τάφος.

Ακριβώς! μέχρι 2500 στροφές δεν ακούγεται (και βγάζει μπόλικα cfm ... )

’λλη μια πρόταση για Εnermax και από μένα

Λοιπόν, έκατσε φάση και βρήκα και τον Enermax αλλά και τον Therlmatake Silent Cat απο έναν φίλο μου, στις δοκιμές που έκανα καταρχήν με 12v ο Enermax στο low (~1600rpm) ήταν χαλαρά πολυ πιο αθόρυβος απο τον Thelmaltake (~2500rpm). Όταν όμως δοκίμασα τον Thermaltake στα 7v για να τον φέρω περίπου στα ίδια επίπεδα στροφών με τον Enermax (επείδη δεν έχει ρυθμιστή όπως ο Enermax) τότε ο Thermaltake είναι πιο αθόρυβος απο τον Enermax και όποτε κράτησα αυτόν.

Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις.

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Λοιπόν, έκατσε φάση και βρήκα και τον Enermax αλλά και τον Therlmatake Silent Cat απο έναν φίλο μου, στις δοκιμές που έκανα καταρχήν με 12v ο Enermax στο low (~1600rpm) ήταν χαλαρά πολυ πιο αθόρυβος απο τον Thelmaltake (~2500rpm). Όταν όμως δοκίμασα τον Thermaltake στα 7v για να τον φέρω περίπου στα ίδια επίπεδα στροφών με τον Enermax (επείδη δεν έχει ρυθμιστή όπως ο Enermax) τότε ο Thermaltake είναι πιο αθόρυβος απο τον Enermax και όποτε κράτησα αυτόν.

Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις.

Αν είναι να μην σου χρειαστεί ποτέ να τον ανεβάσεις ΟΚ. Απλά εκτός απ'τον θόρυβο έπρεπε να δεις και την απόδοση που έχουν.

Το ψιλοέψαξα και για την απόδοση, σε idle mode όταν είχα τον Enermax στο low και τον Thermaltake στα 7v για να έχουν περίπου τις ίδιες στροφές η θερμοκρασία ήταν 1 βαθμό πιο πάνω με τον Thermaltake απο ότι με τον Enermax αλλά κάνοντας λιγότερο θόρυβο. Σε full load τότε η διαφορά ήταν 2 βαθμοί πιο πάνω με τον Thermaltake.

Απο ότι είδα η διαφορά θερμοκρασίας ήταν σχεδόν αμελητέα, οπότε μιας και σε αυτές τις στοφές ακουγόταν λιγότερο ο Thermaltake και επίσης έχω στο μυαλό μου να πάρω και ένα πανελάκι οπότε θα μπορώ να δίνω αν ποτέ χρειαστεί λίγο παραπάνω τάση και να φτάνω στα επίπεδα θορύβου που έβγαζε ο Enermax αποφάσισα να κρατήσω τον Thermaltake. Λογικά όμωε δεν πιστέυω να χρειαστεί να ανεβάσω καθόλου τις στροφές διότι απο θερμοκρασίες είμαι περίπου 36-38 σε idle mode και 49-50 σε full load με τον A64 3500+ και το Thermalright XP-90.

Ευχαριστώ :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.