Jump to content

Παιδιά τη βοήθεια σας για στήσιμο Raid 0

istrios1442169073

Recommended Posts

Έστησα σήμερα το νέο μου σύστημα και πήγαν όλα καλά μέχρι που ήρθε η στιγμή για το Raid. Το σύστημα έχει ως εξής:

Αthlon 64 X2 4800+

Asus A8N-SLI Premium

2 GB OCZ PC3200

2 X Seagate 160 Gb Sata 2

Από το Bios απενεργοποίησα το Silicon sata controller για να δουλέψω με αυτόν της Nvidia.Οι δίσκοι είναι σίγουρα συνδεμένοι στο Nforce Chip στις θέσεις Sata 1 και sata 2.

Στο Nvraid Configuration πάντα στο Bios το έχω ως εξής:

Raid Enable (Enable)

First sata master raid (Enable)

Second sata master raid (Enable)

Mε αυτές τις ρυθμίσεις ενεργοποιείται το menu πατώντας το F10 για να καθορίσω το stripe size κτλ.

Σε αυτή την περίπτωση δεν αναγνωρίζονται οι δίσκοι από το σύστημα και όταν πάω να κάνω εγκατάσταση τα windows αφού πρώτα πατάω F6 για τους Raid controllers μου λέει ότι δεν υπάρχουν δίσκοι στο σύστημα και στο Bios main menu δεν τους αναφέρει. Αντιστρέφω τις επιλογές, κλείνω δηλαδή στο bios το Raid και μόνο τότε αναγνωρίζονται οι δίσκοι τόσο στο Bios main menu όσο και κατά την εγκατάσταση των Windows αλλά τους βλέπει σαν 2 χωριστούς δίσκους. Επίσης όταν πατάω το F6 μου βγάζει 2 επιλογές:

1.Nvidia Raid Class Driver

2.Nvidia Nforce Storage Controller.

Δοκίμασα και με τις 2 επιλογές αλλά τίποτα. Ποιό από τα 2 είναι σωστό να χρησιμοποιήσω από τα 2 εάν καταφέρω να λύσω τα άλλα προβλήματα?

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αυτά τα λίγα που ήξερα τα εφάρμοσα.

Η διαδικασία είναι σωστή που περιγράφεις, αλλά χρειάζεσαι και τους 2 drivers.

Μόλις "πάρει" τον πρώτο, έχει 2 επιλογές, να προσθέσεις και άλλον οδηγό ή να συνεχίσεις. Πρόσθεσε και τον 2ο οδηγό και συνέχισε.

edit: πρώτα στήνεις τους δίσκους σε raid από το bios του controller και μετά ξεκινάς την διαδικασία στησίματος.

Η διαδικασία είναι σωστή που περιγράφεις, αλλά χρειάζεσαι και τους 2 drivers.

Μόλις "πάρει" τον πρώτο, έχει 2 επιλογές, να προσθέσεις και άλλον οδηγό ή να συνεχίσεις. Πρόσθεσε και τον 2ο οδηγό και συνέχισε.

Γι αυτό δεν βλέπει μετά τους δίσκους κατά την εγκατάσταση των Windows? Κατά την έναρξη τους δίσκους δεν τους βλέπει ούτε στο Bios στο Main menu εκεί που λέει για τα Cd roms κτλ. Είναι λογικό αυτό?. Μόνο όταν απενεργοποιήσω το Raid αναγνωρίζονται οι δίσκοι κατά την εκκίνηση .Στα γράφω αυτά γιατί έκανα εγκατάσταση μόνο στον ένα δίσκο για να μπορέσω να ζητήσω βοήθεια.

edit: πρώτα στήνεις τους δίσκους σε raid από το bios του controller και μετά ξεκινάς την διαδικασία στησίματος.

Αυτό έκανα.

1. Bios

2. Με το F10 Στο menu.

3. Εγκατάσταση των Windows με το F6.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.