Jump to content

Λίγη βοήθεια για ψηφιοποίηση βίντεο...

fonzi

Recommended Posts

Εχω κασέτες 8μμ στερεοφωνικές και χαλασμένη κάμερα.

Δανείστηκα απο φίλο μια 8ρα σονυ αλλά είναι μονοφωνική.

Εχω μια κάρτα leadtel pvr2000 που έχει video-in και mpeg2 encoder σε hardware.

Ρωτάω αν ξέρετε διότι δεν μπορώ να την κρατήσω πολύ και δεν προλαβαίνω να πειραματιστώ:

1) Οταν θα αναπαράγω τις στερεοφωνικές κασέτες με την μονοφωνική κάμερα θα βγάζει στην έξοδο και τα 2 κανάλια ενωποιημένα ή θα χάσω τελείως ότι έχει γραφτεί στο ένα κανάλι ήχου;

Η σύλληψη του ήχου γίνεται μέσω της κάρτας ήχου. Λέτε να έχει πρόβλημα συγχρονισμού;

Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω ανταπτοράκι απο μονο σε στερεο για να μπορέσω να κάνω την εγγραφή του ήχου;

2) Πρέπει να ρυθμίσω για εγγραφή με σταθερό ή μεταβλητό birate;

3) Μπορώ να κάνω τη σύλληψη μέσα απο Windows Media Center 2005 (χωρίς να χάσω τίποτα απο ρυθμίσεις καναλιών); Ή να την κάνω με το προγραμμα της κάρτας καλύτερα;

1) Δεν χάνεις τίποτα πέρα του stereo.

Πειραματίσου αν δεις πρόβλημα με τον συγχρονισμό του ήχου.

Ίσως ναι ίσως και όχι. Ανάλογα το audio out βίσμα της κάμερας. Σε κάποιες μονοφωνικές εξόδους δεν χρειάζεται adaptor.

2) Δυνατός υπολογιστής τα βγάζει πέρα και με variable. Αν έχεις γρήγορο δίσκο με μπόλικο ελεύθερο χώρο στείλε το εκεί με μικρή συμπίεση. Μετά το συμπιέζεις περαιτέρο με την ησυχία σου.

3)....

OK.

Το έφτιαξα.

Το βιντεο περνάει μέσω ενός 6πιν καλωδίου στην κάρτα τβ όπου στην μια ακρη δεχεται composite-in.

Ενώ τώρα πάιζει η κασέτα στην κάμερα και εγω ανοίγω το PVR λογισμικό της κάρτας τβ, η εικόνα έρχεται με διακοπές. Ακόμα και αν δεν γράφω αλλά μόνο βλέπω την εικόνα...

2" ΟΚ, 5" μαυρη οθόνη και το ίδιο επαναλαμβάνεται συνεχώς. Τι μπορεί να παίζει; Δοκίμασα τα πάντα. Το κάνει ακόμα και αν πάω να χρησιμοποιήσω το windows movie maker.

Λοιπόν (αρχίζω να τρελαίνομαι):

1) Σε τβ παίζει τζάμι!

2) Οταν βάζω την κάμερα σε κατάσταση λήψης βλέπω στο πσ κανονικότατα την εικόνα.

3) Στο view (ματάκι) της κάμερας η εικόνα αναπαράγεται πάντα ΟΚ.

4) Οταν στο λογισμικό της κάρτας ορίσω όχι PAL τότε η κάρτα συλαμβάνει χωρίς διακοπές αλλά ασπρόμαυρα

5) Οταν δώσω όμως ρύθμιση PAL η κάρτα σύλληψης (αντίθετα με την τβ) τα παίζει και δείχνει και γράφει ναι μεν έγχρωμα και σωστά αλλά 2" ΟΚ και 10" χωρίς εικόνα αλλά με ήχο κανονικά πάντα.

Δοκιμάζω να συνδέσω τη φωτογραφική μου και την βάζω να παίξει βιντεάκι μέσω της εξόδου τω που έχει. Κανένα πρόβλημα: Η κάρτα συλαμβάνει τζαμάτα...

Δοκιμάζω να γράψω με την κάρτα ενώ έχω ανοιχτή την κάμερα (να γράψω ότι "βλεπει¨ο φακός. Κανένα πρόβλημα.

Δοκιμάζω βιντεοκασέτα 8ρα φίλου και πάλι διακοπές όπως και με τις δικές μου κασέτες.

Γράφω εξαρχής κασέτα στην κάμερα: Μόλις πατάω play η κάρτα σύλληψης κάνει τις διακοπές που ανέφερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.