Jump to content

Προβληματα με 3700+ σε Abit AV8

firefox

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

τα προβλήματα συνεχίζονται.έβγαλα τον 3000 και έβαλα τον 3700 . μπαίνω στα ΧΡ και βλέπω απίστευτα υψηλές temps στο cpu και pwm(mosfets). από εκεί που με τον 3000 ήταν 50-53 αντίστοιχα με τον 3700 ήταν 60 και 67C. όλα στο βίος ήταν όπως και με τον 3000 καμια αλλαγή αν και σε κάποια φάση έκανα κάτι ψιλά να δω μήπως φταίει κάτι. όσο το δοκίμασα το σύστημα υπό stressing δεν έκανε κανένα reboot ούτε και η ψήκτρα ήταν ζεστη απλά χλιαρή. μέσο speedfan πάλι τα ίδια υψηλές temps σε cpu και mosfets.

επίσης με τον 3700 είναι προβληματική η λειτουργία του stand by.εννοω start turn off kai stand by. το σύστημα δεν επανέρχεται ποτε. hard restart θέλει από το case.

τι λύσεις υπάρχουν? μήπως έπρεπε να κάνω uninstall τι cpu από τα win πριν βάλω πάνω τον 3700 .

μήπως θέλει αλλαγή βίος?

τι προβλήματα είναι αυτά μετά από αλλαγή cpu? ελεος...

η γνώμη μου είναι να βάλεις το τελευταίο Bios, αν υπάρχει, και να ελέγξεις αν έχεις βάλει σωστά την ψύκτρα, γιατί είναι υπερβολικές οι θερμοκρασίες...

Αλλαγη BIOS αμεσα και clear cmos μετα το update σιγουρα και για να ειναι χλιαρη η ψυκτρα οι θερμοκρασιες ειναι μαλλον πλασματικες.

Εφοσον η ψυχτρα ειναι χλιαρη τοτε σιγουρα οι temps ειναι πλασματικες!!

Λοιπον κανε ενα update και λογικα θα λυθει το προβλημα αν παλει συνεχιστει

για κοιτα μηπως η μητρικη χρειαζεται κανενα rma!

έβαλα προτελευταίο βίος και οι temps είναι τώρα 58-62C και pwm mosfets έφτασαν ως και 70C. η ψήκτρα είναι απλα ζεστη στους 37.3C. τώρα που μιλάμε είναι cpu 57C και pwm 60C. βεβαια πεζή oc 258HTTx11 =2.83GHz@1.475V. σίγουρα πιο thermos από τον 3000 . τρέχω συμ αυτή τι στιγμή που μιλάμε. αυτή τι στιγμή cpu 70C και pwm 76C. δεν έχω καταλάβει τι γίνετε μιας και νωρίτερα cpu ήταν 54 και pwm 58 normal δηλαδή. μετά ανέβηκαν πάλι.

πάντως αν είναι ψήκτρα στους 37 τότε η cpu μπορεί και να είναι στους 70C όπως λέει το speedfan.

το θέμα είναι γιατί τόσο υψηλές temps αν είναι πραγματικές. idle κατεβαίνει στις 45C.

επίσης τώρα θυμάμαι πως ότι δείχνει η abit η temp είναι περίπου -8C κάτω.οποτε κοντά στους 60C ας πούμε cpu. και πάλι πολλά δεν είναι?

Για δοκιμασε και μια διαφορετικη παστουλα.Βγαλε την ψυκτρα και βαλε λιγη as5/ceramique και προσεχε λιγο στην εφαρμογη της.Επισης δες μηπως εχει μαζεψει σκονη η ψυκτρα και θελει λιγο καθαρισμα.Καποιο ψυκτρακι παθητικο στα mosfets θα τα βοηθησει να ψυχθουν καλυτερα.

τώρα δεν έχω ceramique. αλλα νωρίτερα είχα βάλει και ceramique αλλα πάλι τα ίδια έκανε. ψήκτρα είναι η arctic silver 5 δεν πεζή να έχει σκόνη. τελικά να αρχίζω να πιστεύω πως η cpu φτάνει τους 60C? σε σχέση με τους 50C που είχε ο 3000 πάντα σε oc και full load? 12C είναι παρα πολύ όμως και δεν ξέρω αν δικαιολογούνται για τον 3700 και οποιοδήποτε 3700 ....

Ο δικος μου 3700 παντως παιζει 2808@1.475ν με θερμοκρασιες 20-35 (idle-full) με zalman ψυκτρα στις 1500 στροφες.Επιμενω με φλασαρισμα με το τελευταιο bios και ccmos χωρις τη cpu στο σοκετ, επανατοποθετηση προσεκτικη με καλη παστα (η as5 ειναι θερμοαγωγιμη παστα) και power on!

θα τα κάνω πάλι αυτά που λες και αυτή τι φορα θα βγάλω και τι cpu. πάντως έχω το snm και τρέχει εδώ και 70min σε load 95% αν είχε πρόβλημα με temps στην πραγματικότητα δεν θα πρέπε να είχα φάει reboot?

Οντως θα ειχες φαει αλλα αν και προφανως πλασματικο το νουμερο με 95 βαθμους εγω δεν θα ετρεχα τπτ.Βρες πρωτα τη λυση και μετα τρεχεις οτι θες.Δοκιμασε αν μπορεις κι ενα θερμιστορ στο πλαινο μερος του heatspreader να εχεις και μια ενδειξη κι απο εκει.

Ο δικος μου 3700 παντως παιζει 2808@1.475ν με θερμοκρασιες 20-35 (idle-full) με zalman ψυκτρα στις 1500 στροφες.Επιμενω με φλασαρισμα με το τελευταιο bios και ccmos χωρις τη cpu στο σοκετ, επανατοποθετηση προσεκτικη με καλη παστα (η as5 ειναι θερμοαγωγιμη παστα) και power on!

τα έκανα αυτά που είπες αλλα στην τελική δεν παρατηρώ καμια αλλαγή. στις αρχές όταν άρχισε να δουλεύει full load ήταν σχετικά χαμηλές temps περίπου 55-60 cpu-pwm αλλα τώρα έχουμε 59-64 μέσο του uguru τις abit. γενικός μπαλατζαρει πολύ και δεν ξέρω τι και πως. πάντως temp τις ψήκτρας είναι 35C. ceramique έβαλα.

Για να ειναι τοσο κρυα η ψυκτρα δεν νομιζω οτι ειναι πραγματικες οι θερμοκρασιες.Θα ειχες επανεκκινησεις και προβληματα λογω υπερθερμανσης.Σε default συχνοτητα και με Q'n'Q τι θερμοκρασιες σου δειχνει?

Firefox οπως τα ειχαμε πει παλιοτερα σε ενα αλλο θεμα μου,αυτη η μητρικη εχει εντελως λαθος calibration (μεχρι και +15 βαθμους δειχνει) για την θερμοκρασια του πυρηνα,αν πας και στο φορουμ της Abit θα το δεις.Επειδη ετυχε και εβαλα εναν 3700+ στην ΑV8 (την δικια μου,στο παιδι που την αγορασε),εχει τεμπς idle 42-45 full 60 οι οποιοι ειναι εντελως λαθος.Αρκει να σου πω οτι και την υδροψυξη που ειχα βαλει τοτε εγω,αντι να πεσει η θερμοκρασια,ειχε ανεβει και εψαξα το θεμα,αποφασισα να μην δινω σημασια στο τι λεει.Χοντρικα οτι σου λεει υπολογιζε -15 βαθμους,βεβαια απο bios σε bios εκδοση,η λιγο το καλυτερευουν η το κανουν χειροτερο το temp calibration.

εχω την ιδια μητρικη av8-3rd- eye βαλε το βιος 26 και ολα θα πανε καλα εγω τωρα με 1.49 ταση μετρηση απο uguru 29 idle 45 full load

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.