Jump to content

πρόβλημα με εγκατάσταση windows XP (SP2) σε raid0

Guest

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω τα windows XP (με/χωρίς SP2) σε raid0. Στο BIOS επιλέγω enabled raid στους sata3&4 (εκεί που έχω τους δυο 80αρηδες), μετά φτιάχνω new array σε striping. Το βλέπει ως healthy οπότε καλά μέχρι εδώ. Μετά ακολουθώ τα βήματα του manual. Πατάω F6 πριν να φορτώσει τα αρχεία για το setup, επιλέγω nvidia raid class driver και μετά nvidia nforce storage driver από το floppy disk. Έλα μου όμως που όταν επιλέξω το nforce storage driver κολλάει το setup στο "starting windows setup" (κάπως έτσι - πριν εμφανίσει τους σκληρούς για την εγκατάσταση). Κι αυτό το κάνει είτε έχω raid0, είτε τους σκληρούς μεμονωμένους (sata).

Καμμία ιδέα? Κυρίως αναφέρομαι στον Trooper που έχει ίδια μητρική κι αν θυμάμαι καλά έχει στήσει raid0.

Spec:

MSI K8N Neo2 platinum 54G

2x80GB maxtor sata

Εχεις επιλεξει μεσα στο βιος του κοντρολλερ να ειναι boot η συστοιχια σου?Εισαι σιγουρος οτι φορτωνεις και τους 2 drivers που χρειαζονται σωστα , εμενα το κανει αυτο οταν η δισκετα ειναι μουφα.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Εχεις επιλεξει μεσα στο βιος του κοντρολλερ να ειναι boot η συστοιχια σου?Εισαι σιγουρος οτι φορτωνεις και τους 2 drivers που χρειαζονται σωστα , εμενα το κανει αυτο οταν η δισκετα ειναι μουφα.

Ναι έχω επιλέξει να είναι bootable. Φορτώνω και τους δύο drivers με την σειρά που αναφέρει το manual (πρώτα τον raid class και μετά τον storage). Αλλά με τον storage πάλι μου κολλούσε το setup και σε εγκατάσταση απλού sata. Η δισκέτα είναι φυσικά της μητρικής.

Και κάτι άλλο σχετικό με drivers. Στο manual αναφέρει επίσης να κάνω copy/paste κάτι scsi drivers από το CD της μητρικής σε μία δισκέτα. Όμως πάνω στο drive επιλέγω "open" και δεν κάνει τίποτα. Δεν ανοίγει καν τα περιεχόμενα του CD.

Αρχική απάντηση από Hero [Σήμερα, στις 13:57]

Να πάρει!! Τα αρχεία του CD για τους scsi/raid drivers είναι 1.45MB και δεν χωράνε σε δισκέτα. Καμμία ιδέα?

Σβήνεις κάποιο άχρηστο αρχείο και χωράνε ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.