geobest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2006 Καλησπέρα σε όλο το Forum , Βρήκα το forum πολύ ενδιαφέρων ψάχνοντας για πληροφορίες για δημιουργία κουτιού PC και 2 Κουτιών για Δίσκους.Μια και από ότι διαβάζω εδώ ασχολείστε με CASE MOD θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε .α) Ξέρετε να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για σχεδίαση Κουτιού PC ;β) Ξέρετε να μου προτείνεται Κατάστημα-Εργαστήριο στην Αθήνα που πραγματοποιεί κοπές και επεξεργασίες PlexiGlass ;γ) Ξέρετε να μου προτείνεται Κατάστημα-Εργαστήριο στην Αθήνα που πραγματοποιεί εκτός από κοπές και επεξεργασίες και σχεδίαση ; Ξέρω ακριβώς τι θέλω να κάνω αλλά δεν μου αρκεί κάποιο έτοιμο CRYSTAL Case , είναι αρκετά εξειδικευμένα τα Cases που θέλω να φτιάξω αλλά δυστυχώς μόνο στις Η.Π.Α. και στον Καναδά έχω βρει να μου τα σχεδιάσουν και να μου τα κατασκευάσουν. Τα χρήματα που ζητούν δεν είναι απογοητευτικά αλλά αν προσθέσουμε τα μεταφορικά και τους φόρους στο τελωνεία φτάνει σε πολύ ψηλά επίπεδα που κάνουν το εγχείρημα πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο.Αν μπορείτε να μου δώσετε κάποια βοήθεια , οποιαδήποτε , ώστε να βρω πληροφορίες για σχεδίαση και κατασκευή τους είναι ευπρόσδεκτη .Σας Ευχαριστώ εκ των ΠροτέρωνGeobest :100:
apotsi Φεβρουάριος 9, 2006 #2 Φεβρουάριος 9, 2006 Plexi έχει ένα μαγαζί στην Αργυρούπολη. Είναι στην Κύπρου και την άλλη λεωφόρο που πάει κάτω στην Αγία Τριάδα...
madg1442169081 Φεβρουάριος 9, 2006 #3 Φεβρουάριος 9, 2006 http://www.afisa.gr/7/attik/biniolas/introm.htm εδω εισαι και καλως ηρθες
apotsi Φεβρουάριος 10, 2006 #4 Φεβρουάριος 10, 2006 ΑΦΟΙ ΚΩΣΤΑΚΗ ΟΕΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΚΥΠΡΟΥ & ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 59164512109914597 / 21099695832109930040 (fax)
geobest Φεβρουάριος 10, 2006 Author #5 Φεβρουάριος 10, 2006 Ευχαριτώ , για τις μέχρι τώρα απαντήσεις ,Φιλε apotsi , το μαγαζί που αναφέρεις αναλαμβάνει και τη σχεδιαση ή μόνο κατασκευή με δικά μου σχέδια ???ΕυχαριστώΓιώργος
apotsi Φεβρουάριος 10, 2006 #6 Φεβρουάριος 10, 2006 Δεν το ξέρω αυτό, αλλά δεν χάνεις κάτι να τους κάνεις ένα τηλεφωνάκι.
geobest Φεβρουάριος 10, 2006 Author #7 Φεβρουάριος 10, 2006 Πήρα τηλέφωνο στο εν λόγο κατάστημα αλλά για να φτιάξουν το Case θέλουν έτοιμα τα Σχέδια !!!!Το θέμα είναι πως γίνονται τα σχέδια .Σας δίνω παρακάτω τις προδιαγραφές που έχω για τα κουτιά για να καταλάβετε τι περίπου ζητάω . Κουτί Δίσκων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Νο.1 & Νο.2Αριστερή ΠλευράΑριστερή Πλευρά με 2 x 80χιλ. τρύπες για Ανεμιστήρες στο Πίσω Κάτω μέρος της Πλευράς ΚάθετεςΔεξιά ΠλευράΔεξιά Πλευρά με 2 x 80χιλ. τρύπες για Ανεμιστήρες στο Πίσω Κάτω μέρος της Πλευράς ΚάθετεςΠίσω Όψη1 x Τρύπα για το Τροφοδοτικό στο Κάτω Μέρος2 x 80χιλ. τρύπες για Ανεμιστήρες στο Πάνω μέρος της Όψης Οριζόντιες2 xFireWire 1934 ( Ανάμεσα στη Θέση των Ανεμιστήρων και στη Θέση του τροφοδοτικού )Μπροστινή Όψη10 x Θέσεις Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"Επάνω ΌψηΤρύπα για την τοποθέτηση Κέντρου Ελέγχου Κουτιού ( Στη Μέση από κάθε πλευρά )Κάτω ΌψηΚάτω Όψη Τρύπες για βίδες τροχώνΚέντρο Ελέγχου Κουτιού2 x Θέσεις Συσκευής 5.25"Τοποθετείτε επικλινές στις δύο θέσεις που υπάρχουν στην Επάνω ΌψηΣτην πρώτη θέση Συσκευής 5.25" τοποθετούνται1 x Διακόπτης On/Off ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )1 x 3χιλ Κόκκινο LED ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )5 x 3χιλ Μπλε LED ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )Στην δεύτερη θέση Συσκευής 5.25" τοποθετείταιΚαπάκι για Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"Γενικές Προδιαγραφές2 x Καπάκια για Τρύπα Ανεμιστήρα ( για 80χιλ. τρύπα Ανεμιστήρα )4 x Σχάρες για 80χιλ. Ανεμιστήρα 10 x Καπάκια για Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"4 Ροδάκια με Φρένο και Φωσφορούχα Κουτί Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Νο.3Αριστερή ΠλευράΑριστερή Πλευρά με 2 x 80χιλ. τρύπες για Ανεμιστήρες στο Πίσω Κάτω μέρος της Πλευράς ΚάθετεςΔεξιά ΠλευράΔεξιά Πλευρά χωρίς καμία επιπλέον διεργασίαΠίσω Όψη1 x Τρύπα για το Τροφοδοτικό στο Πάνω Μέρος2 x 80χιλ. τρύπες για Ανεμιστήρες στο Πάνω μέρος της Όψης Δίπλα Βύσματα του Motherboard Κάθετες1 xΤρύπα για τα Βύσματα του Motherboard1 x Τρύπα για τις Κάρτες Επέκτασης του MotherboardΜπροστινή Όψη7 x Θέσεις Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"3 x Θέσεις Εσωτερικές Θέσεις Συσκευών 3,5"1 x 120χιλ. τρύπα για Ανεμιστήρα στο Κάτω μέρος της Όψης στο Κέντρο2 x Μετατροπής Θέσης 5.25" σε 3.5"Επάνω ΌψηΤρύπα για την τοποθέτηση Κέντρου Ελέγχου Κουτιού ( Στη Μέση από κάθε πλευρά )Κάτω ΌψηΚάτω Όψη Τρύπες για βίδες τροχώνΚέντρο Ελέγχου Κουτιού3 x Θέσεις Συσκευής 5.25"Τοποθετείτε επικλινές στις τρεις θέσεις που υπάρχουν στην Επάνω ΌψηΣτην πρώτη θέση Συσκευής 5.25" τοποθετούνται1 x Διακόπτης On/Off ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )1 x Διακόπτης Reset ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )1 x 3χιλ Κόκκινο LED ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )1 x 3χιλ Μπλε LED ( Στο Πάνω μέρος της Όψης )Στην Δεύτερη & Τρίτη θέση Συσκευής 5.25" τοποθετείταιΚαπάκι 2πλό Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"ΕσωτερικάΕπιφάνεια Σύνδεσης Motherboard Προδιαγραφών StandardATX ,MicroATX , ExtendATX , FullATXΓενικές Προδιαγραφές8 x Καπάκια για Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"1 x Καπάκι Διπλό για Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 5.25"2 x Μετατροπείς Θέσης 5.25" σε 3.5"2 x Καπάκια για Εξωτερικές Θέσεις Συσκευών 3.5"1 x Σχάρα για 120χιλ. Ανεμιστήρα 4 Ροδάκια με Φρένο και Φωσφορούχα Βασικά Χαρακτηριστικά Κέντρου Ελέγχου ΚουτιούΣτην περίπτωση του Κουτιού Δίσκων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή είναι ένα κουτί 2 x 5.25Στην περίπτωση του Κουτιού Κουτιού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή είναι ένα κουτί 3 x 5.25Κοινά χαρακτηριστικά Δεν υπάρχει Μπροστινή Όψη και Πίσω ΌψηΤοποθετείται επικλινές στην Τρύπα που θα υπάρχει την Επάνω Όψη Γενικές Προδιαγραφές( και για τα Τρία Κουτιά )ΔιαστάσειςΊδιο ΎψοςΊδιο ΠλάτοςΊδιο ΒάθοςΌλες οι Εξωτερικές βίδες θα είναι με επίσης από Διαφανές ΥλικόήΌλες οι Εξωτερικές βίδες θα είναι με χοντρό κεφάλι , Ασημί Χρώμα και θα βιδώνονται με το χέρι :001::001::001::001::001:Που μπορώ να απευθυνθώ για τη σχεδίαση ????:017::017::017::017:
emnezia Φεβρουάριος 10, 2006 #8 Φεβρουάριος 10, 2006 Αν θες να κάνεις την σχεδίαση ο ίδιος δες : http://www.sketchup.com/?section=productείναι πάρα πολύ εύχρηστο πρόγραμμα και αρκετά εύκολο στη χρήση για να σχεδιάσεις (και) κουτιά PC.
geobest Φεβρουάριος 10, 2006 Author #9 Φεβρουάριος 10, 2006 Αν θες να κάνεις την σχεδίαση ο ίδιος δες : http://www.sketchup.com/?section=productείναι πάρα πολύ εύχρηστο πρόγραμμα και αρκετά εύκολο στη χρήση για να σχεδιάσεις (και) κουτιά PC.Σε ΕυχαριστώΥπάρχουν κάποια templates ???Υπάρχουν κάποια παραδείγματα ???Ξέρεις κανείς κάπου να το σχεδιάσουν ???Σορρυ αν σας κουράζω με ερωτήσεις αλλά όπως καταλαβαίνετε ψάχνομαιΦιλικάGeobest
emnezia Φεβρουάριος 10, 2006 #10 Φεβρουάριος 10, 2006 Το ξέθαψα τελικά το link!Δεν θυμόμουν που το είχα: http://scc.jazzle.co.uk/Το πρόγραμμα μοιάζει με το autocad σαν αποτέλεσμα αλλά πολύ πιο απλό στην χρήση. Για να σχεδιάσεις computer case είναι πάρα πολύ καλό αφού δεν έχει ιδιαίτερες ρυθμίσεις.Για να σχεδιάζουν κάπου δεν γνωρίζω. Αν παίξεις λίγο 1-2 μέρες πιστεύω πως θα καταφέρεις μόνος σου να κάνεις καλά πράγματα.
geobest Φεβρουάριος 14, 2006 Author #11 Φεβρουάριος 14, 2006 Καλημέρα ,Έκανα αρκετές αναζητήσεις και βρήκα αρκετά στοιχεία για αυτά που ήθελα .Έχω αρχίσει ίδη να σχεδιάζω τα κουτιά , αλλά έπεσα σε έναν σκόπελο και θα ήθελα τη βοήθεια σας .Δεν μπορώ να βρω μαγαζί το οποίο να κόβει και να επεξεργάζεται Αντιστατικό Ακρυλικό Πλαστικό με Laser .Γνωρίζει κανείς ;;;;;;Παρακαλώ βοηθήστε με.@apotsiΤο Μαγαζί που μου σύστησες δεν κάνει κοπές με Laser.Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρωνGeobest
giannakis1984 Ιούλιος 11, 2006 #12 Ιούλιος 11, 2006 πήρα τηλέφωνο σε αυτά τα δύο μαγαζιά που αναφέρετε...στο ένα ένα κομμάτι plexi διαστάσεων 100χ50 μου είπαν 18 ευρώ και στο άλλο 28+φπα....και στα δύο μαγαζιά το πάχος που ζήτησα ήταν στα 5mm....γιατί τόσο μεγάλη διαφορά/??ξέρετε και κανένα άλλο κατάστημα στο οποίο να μπορούν να μου ανοίξουν και τρύπες (για τους ανεμιστήρες που θέλω να βάλω) για να απευθυνθώ για την αγορά plexi???έχω ακούσει για ένα μαγαζί στην αθήνα...ερμου και ασωμάτων..ξέρει κανείς περισσότερα στοιχεία???
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.