Jump to content



2 ερωτήσεις σχετικά με administrate των ΧΡ...


aspirin

Recommended Posts

Καταρχήν θέλω να κρύψω μερικά partition από το λογαριασμό του αδερφού μου είναι limited. στο group policy έχει μια ανάλογη επιλογή αλλά είναι για συγκεκριμένα γράμματα drive. Εγώ όμως θέλω για παράδειγμα να μην έχει πρόσβασή ένας απλός χρήστης στο γράμμα Η ας πούμε. Επίσης o computer administrtive να βλέπει κανονικά τα drive του υπολογιστή.

Επίσης θέλω να κρύψω πάλι από το limited λογαριασμό του αδερφού μου μερικά πρόγράμματα. Πώς το κάνουμε αυτό? Γενικότερα πώς θα κάνουμε αλλαγές σε κάποιον λογαριασμό χρήστη χωρίς αυτές οι αλλαγές να γίνονται και στο administrator? Για παράδειγμα αν σταματήσεις μια Χ λειτουργία αυτή δεν θα υφίστανται ούτε κιαι για το administrator των ΧΡ.

και κάτι πιό δύσκολο. Η σχολή μου έχει υπολογιστές compaq στους οποιούς ο χρήστης δεν μπορεί να παρέμβει στο σύστημα(και καλά κάνουν δηλαδή γιατί θα τους είχαμε μπαχαλέψει!!!). Αλλά μπήκα στο πειρασμό να βρώ το κωδικό του admiinistrator. Διάβασα ότι πρέπει να πάρεις το αρχείο SAM που βρίσκεται στο \windows\system32\config+με ένα προγραμματάκι να βρείς το κωδικό του Admin. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο καθότι δεν φαίνονται τα αρχεία του συστήματος. Επίσης να μπουτάρεις δισκέτα ή σκληρό και να κάνεις τη δουλειά αυτή εκτός των windows πάλι δεν γίνεται γιατί έχει κωδικό το bios. Τί άλλο μένει για να αποκτήσω διακιώματα admin στο συγκεκριμένο pc?

Συγνώμη για το κουραστικό μηνύμα.

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο μπορείς να χρησιμοποιείσεις λογισμικό του τύπου Folder Lock η κάτι τέτοιο.

Για το 2ο μέρος μιας και έχω ψιλοασχοληθεί μπορείς

-> Να κάνεις boot με μια δισκετούλα με το ntfs-read (ή κάτι τέτοιο) και να πάρεις το SAΜ

-> Μπορείς να bootάρεις από κάποια live διανομή linux

-> Μπορείς να το κάνεις και την ώρα που τρέχει ο υπολογιστής αν έχεις λογαριασμό με περιορισμένη πρόσβαση νομίζω ότι υπάρχει στο C:\Windows\Repair

->Επίσης κοίτα http://www.google.com.gr/search?q=cache:BHowSXryGIQJ:www.hackthissite.org/articles/read/97+hacking+windows+xp+in+a+room+fulla+people&hl=el

Αφού πάρεις το SAM μετά είναι υπόθεση ρουτίνας (lophtcrack, cain and abel, jack the ripper κλπ)

Link to comment
Share on other sites

shiroi kumo δυστυχώς δεν μπορώ να μπουτάρω τίποτα. Αυτό είναι το θέμα. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος τρόπος από αυτούς που περιγράφεις που να εφαρμόζεται στη περιπτωσή μου. Υπάρχει μια περίπτωση με το c:\windows\repair. Εκεί ίσως να μπορώ να ατιγράψω κάτι. Θα το τσεκάρω. Καλό και το τελευταίο σαιτ που μου έδωσες.

shumifer thx αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις! Σκέφτομαι να ξαναφλασάρω από τα παραθύρια το bios του! Αν γίνεται και αν υπάρχει τέτοια επιλογή για τους συγκεκριμένους υπολογιστές.

@ison thx για το λινκ!!!

Link to comment
Share on other sites

είχα βρεί παλιά ένα άρθρο το οποίο είχε πληροφορίες για το πώς να ρυθμίσεις το group policy χωρίς να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις στο λογαριασμό του admin.Θυμάμαι ήταν μια διαδικασία όπου αντέγραφες ένα αρχείο από το windows folder καi έκανες κ άλλες μαιμουδιές. Μη μου πείτε πάλι google. Εννοείται πώς εκεί ψάχνω πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ήδη καταφέρει μία φορά να αποσπάσω τον κωδικό από δίκτυο με 2000 και έχω λιώσει τα μάτια στο διάβασμα μπας και το ξαναμπορέσω.Πίστεψέ με κανένα από τα δεκάδες προγράμματα που δοκίμασα να ελέγξω-πειράξω-αγγίξω το ΒΙΟΣ από παραθύρια δεν κατάφερε να κάνει οτιδήποτε. Κάπου ένα παλλικάρι έδινε οδηγίες πώς να φτιάξεις ένα προγραμματάκι που να διαβάσει το ΒΙΟΣ από παραθύρια αλλά ζήταγε γνώσεις προγραμματισμού

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι syskeyd το SAM τοτε πρεπει να παρεις και το αρχειο %windir%\system32\config\SYSTEM μετα με ενα αλλο προγραμμα(SAM Inside νομιζω λεγεται..δεν θυμαμαι) το αποκρυπτογραφεις κανεις save τα hashes και τα εισαγεις στο lc ή οποιο προγραμμα χρησιμοποιεις.Αλλιως δεν προκυτε να σπασεις syskeyd password.

Για να δεις αν ειναι syskeyd πας Start Menu -> Run και γραφεις syskey

Link to comment
Share on other sites

ερώτηση πιό συγκεκριμένη αυτή τη φορά. Θέλω να αποτρέψω από έναν limited account να δεί τα περιεχόμενα ενός partition *μονο)*. Μόνο όμως τα περιέχόμενα. Πήγα στη security tab και έκανα αλλαγές αλλά το κακό είναι πώς δεν έτρεχαν ορισμένα προγράμματα που είχε μέσα το partition που του άλλαξα proviledge. Για βοηθήστε χριστιανοί και μή!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.