Jump to content

Ας μιλήσουμε για τις 7800GS (agp)...

Freedom

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply
Η Geforce 7800GS υπάρχει και στην εκδοση GT για AGP? τιμη της GT?

Απ'την στιγμή που είναι GS δε μπορεί να είναι GT. :075:

Σήμερα μόλις την αγόρασα για το το παλιό μου rig που το έχει η γυναίκα μου.

Πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της.

Την overclockαρα κατευθείαν από 375/1200 σε 490/1400 και κανένα πρόβλημα, ως τώρα τουλάχιστον. Ούτε artifacts, ούτε κολλήματα.

Αξίζει :023:

• 3 weeks later...
Χαιρετώ απαντες...

Προσφατα έγινα ιδιοκτήτης μιας POV 7800GS agp και επειδή η καρτούλα είναι πολύ καινουρια είπα να ανοιξω ένα θρεντάκι για αυτήν για να ξέρουν οσοι ενδιαφέρονται τι παιζεται πανω κατω...οι μελλοντικοι ιδιοκτήτες ας δώσουν ένα χεράκι σε αυτό το θρέαντ οταν την αποκτήσουν...

σκέφτομαι να πάρω μια Albatron ΑGP 7800GS 256, ξέρεις τίποτα για αυτήν σχετικά με απόδοση, θερμοκρασίες, ανοχή στο o/c και γενικά πόσο ανώτερη είναι, στο περίπου, από την ASUS AGP 6600GT 128, που είχα άλλα χάλασε ?

σκέφτομαι να πάρω μια Albatron ΑGP 7800GS 256, ξέρεις τίποτα για αυτήν σχετικά με απόδοση, θερμοκρασίες, ανοχή στο o/c και γενικά πόσο ανώτερη είναι, στο περίπου, από την ASUS AGP 6600GT 128, που είχα άλλα χάλασε ?

Καμια σχεση οντως με την 6600gt αλλα και πολυ καλυτερη πιστευω και απο 6800gs!

Καμια σχεση οντως με την 6600gt αλλα και πολυ καλυτερη πιστευω και απο 6800gs!

ξέρετε τίποτα για την έκδοση της Albatron ?

ποιότητα, θερμοκρασίες ?

αν κάνω o/c χωρίς mods, λέτε να έχω λειτουργικές θερμοκρασίες ?

δεν θέλω να την πειράξω καθόλου, ούτε να βάλω την Zalman

VF700CU που έχω, παρ'όλα αυτά ξέρετε αν είναι συμβατή με αυτή ?

ξέρετε μήπως πως συγκρίνεται η απόδοση της VF700CU με το custom

cooler της κάρτας ?

Η Asus 6600gt που είχα έφτανε μέχρι και τους 81οC μετά από ώρες gameplay και custom settings-not OCed, οι ανοχές της κανινούριας κάρτας πιστεύεται να είναι οι ίδιες ή υπάρχει περίπτωση να δημιουργούνται προβλήματα σε παρόμοιες θερμοκρασίες.

Με λίγα λόγια υπάρχει γνωστή διαφοροποίηση της ανοχής των διαφορετικών gpu στη θερμοκρασία ? μιλάω για σημαντικές διαφοροποιήσεις των 5+οC και για σχετικά πρόσφατα GPUs π.χ. 6600, 6800, 7800

Η θερμοκρασία της XFX 7800GS που έχω μετα το o/c στα 490/1400 ήταν το πολύ 47 βαθμούς με πολλή ώρα 3Dmark05. Μιλάμε πάντα για την stock ψύξη.

Όσο για επιδόσεις σε 3DMark05 με Αthlon64 3400+@2640 και στα o/c settings έβγαλε 7007. Πολύ πιο γρήγορη από 6800Ultra πόσο μάλλον από 6800GS.

Η θερμοκρασία της XFX 7800GS που έχω μετα το o/c στα 490/1400 ήταν το πολύ 47 βαθμούς με πολλή ώρα 3Dmark05. Μιλάμε πάντα για την stock ψύξη.

Όσο για επιδόσεις σε 3DMark05 με Αthlon64 3400+@2640 και στα o/c settings έβγαλε 7007. Πολύ πιο γρήγορη από 6800Ultra πόσο μάλλον από 6800GS.

ουάου, πολύ καλή θερμοκρασία κατά τη γνώμη μου, αν τη συγκρίνω με τις γνωστές για 6600, 6800 GPUs θερμοκρασίες.

ελπίζω και η Albatron να αποδίδει περίπου το ίδιο καλά.

πόσο σίγουρος είσαι ότι μέτρησες σωστά τις θερμοκρασίες ???

πήρες της μετρήσεις του heavy load ενώ το 3d mark έτρεχε η μετά, γιατί ακόμα και μετα από 3-4 δευτερόλεπτα, οι θερμοκρασιες πέφτουν πολύ.

πόσο σίγουρος είσαι ότι μέτρησες σωστά τις θερμοκρασίες ???

πήρες της μετρήσεις του heavy load ενώ το 3d mark έτρεχε η μετά, γιατί ακόμα και μετα από 3-4 δευτερόλεπτα, οι θερμοκρασιες πέφτουν πολύ.

Τώρα που το θυμήθηκα η θερμοκρασία μετρήθηκε έχοντας όχι το 3dmark αλλά το HDR benchmark (που δε θυμάμαι το όνομά του, αυτό που υπερφορτώνει τις κάρτες και ανεβάζει πολλή τις θερμοκρασίες τους τελοσπάντων) ταυτόχρονα σε ένα παράθυρο με τον κλασσικό μετρητή που έχει η nVidia στο παράθυρο των drivers της.

Και το είχα να τρέχει για κανένα μισάωρο, έχοντας σταθεροποιηθεί στους 47 απτο πρώτο 10λεπτο.

Σημείωση: 3 ώρες να το είχα, το πολλή να ανέβαινε 1 - 3 βαθμούς το μέγιστο.

Η 7800GS θα βγει όντως σε δύο εκδόσεις όπως είχε ακουστεί αρχικά (200 και 400);

ποιά ακριβώς είναι η διαφορά της 200 με την 400 ?

απ'όσα ξέρεις από αυτά που είχαν ακουστεί ροτάω.

βασικά δεν είχα ασχοληθεί παλιότερα με το θέμα, αλλά

από το ψάξιμό μου τον τελευταίο καιρό, όσες 7800gs AGP

έχω δει που πουλιούνται αυτή τι στιγμή δεν αναφέρουν

τίποτα περί 200 ή 400...

Τώρα που το θυμήθηκα η θερμοκρασία μετρήθηκε έχοντας όχι το 3dmark αλλά το HDR benchmark (που δε θυμάμαι το όνομά του, αυτό που υπερφορτώνει τις κάρτες και ανεβάζει πολλή τις θερμοκρασίες τους τελοσπάντων) ταυτόχρονα σε ένα παράθυρο με τον κλασσικό μετρητή που έχει η nVidia στο παράθυρο των drivers της.

Και το είχα να τρέχει για κανένα μισάωρο, έχοντας σταθεροποιηθεί στους 47 απτο πρώτο 10λεπτο.

κατάλαβα για ποιό λες και εγώ αυτό χτησιμοποιούσα με ακριβώς ίδιο τρόπο για να μετρήσω τη θερμοκρασία της 6600gt μου...

οπότε μιλάμε για αξιόπιστη μέτρηση...

Aπό που και πόσο φίλε; Agp είναι έτσι;

ποιά ακριβώς είναι η διαφορά της 200 με την 400 ?

απ'όσα ξέρεις από αυτά που είχαν ακουστεί ροτάω.

βασικά δεν είχα ασχοληθεί παλιότερα με το θέμα, αλλά

από το ψάξιμό μου τον τελευταίο καιρό, όσες 7800gs AGP

έχω δει που πουλιούνται αυτή τι στιγμή δεν αναφέρουν

τίποτα περί 200 ή 400...

Mεχρι στιγμης δεν υπαρχουν 200 και 400 σαν ονομασιες για την 7800gs αλλα μονο ενα μοντελο η 7800gs σκετο!

Λοιπόν, μιας κι εγώ έγινα πρόσφατα κάτοχος μιας 7800GS έψαξα λίγο και μπορώ να δώσω ξεκάθαρες απαντήσεις σε 2 θέματα.

1) Το RivaTuner 15.8 αναγνωρίζει την 7800GS αρκεί να ανοίξουμε το αρχείο RivaTuner.cfg και να προσθέσουμε ,F5h δίπλα στο NV47 = 90h-9Fh και έτσι η καταχώρηση θα είναι NV47 = 90h-9Fh,F5h

2) Στην 7800GS ΔΕΝ ξεκλειδώνουν extra pipes/vertex γιατί είναι εργοστασιακά hardware locked (said by Unwinder)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.