Giorgos22 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Γεια σας παιδια.Μιας και βλεπω οτι είστε ψαγμενοι θελω να ρωτησω κατι.Εχω εναν ΑTHLON XP 30τροφοδοτικο 00 me FSB 333 και την ΤΗERMALTAKE TOWER 112 (1400 γραμμαρια καθαρου χαλκου).Για μητρικη εχς μια ASUS (A8....).O επεξεργαστης λειτουργει στους 37 βαθμους.Εχω για τροφοδοτικο ενα Q-TEC 400 WATT.Πριν καμια βδομαδα ξενοσα τους ανεμιστηρες απο την ψυχτρα και τον αφησα να ανεβαζει θερμοκρασια απο περιεργεια για να δς στους ποσους βαθμους θα κολλισει.Οταν εφτασε στους 63 η VCORE επεσε καιτο συστημα κολλησε(αυτο το ειδα απο ενα προγραμμα που δινει η ασους και παρακολουθεις θερμοκρασιες και τασεις).Πρεπει να σημειωθει οτι δεν εχω κανει καθολου overclocking.Ολα καλα μεχρι εδω.Χτες εβαλα ενα αλλο τροφοδοτικο,ενα noname 350 Watt που ηταν μαζι με ενα κουτι που πηρα απο το multirama.40 eyrw ειχαν κουτι και τροφοδοτικο μαζι.Αποφασισα να κανω το ιδιο πειραμα απο περιεργεια να δω αν θα αλλαξει κατι.Εβαλα το δωδ σηρινκ να δοθλευει και ξενωσα να ανεμιστιρια.Για να μην πολυλογο η θερμοκρασια εφτασε στους 87 βαθμους κελσιου και ο επεξεργαστης δουλεθε κανονικα χωρις κολιματα αλλα ξαναενωσα τους ανεμιστηρεσ γιατι φοβηθηκα μην τοθ κανω καμια ζημια.Δηλαδη ο cpu μπορουσε να ανεβει και αλλο αν τον αφηνα.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι:1) Υπαρχει περιπτωση να εκανα καμια ζημια στον επεξεργαστη?2) Πως εγινε και τη δευτερη φορα ο επεξεργαστης δεν κολλισε και δουλευε σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες ενω την πρωτη φορα στους 63 βαθμους κολλησε?Είναι θεμα τροφοδοτικου?Δηλαδη το noname τροφοδοτικο του εδινε ποιο σταθερη ταση?
sakis_tsalikis Φεβρουάριος 8, 2006 #2 Φεβρουάριος 8, 2006 Ζημια δε νομιζω να του εκανες. Εγω μια φορα ειχα ρυθμισει τον παλιο μου Duron απο το bios να κλεινει οταν πιασει η cpu τους 60 βαθμους. Εβγαλα τον ανεμιστηρα και την ψυκτρα να δω τι θα γινει. Μολις πατησα το κουμπι, ο υπολογιστης δουλεψε για 1 δευτερολεπτο και εκλεισε ενω παραλληλα ειχε λιωσει η θερμοαγωγιμη αλοιφη και εβγαζε καπνους. Ειχε πιασει πανω απο 100 βαθμους αφου εβαλα βρεγμενη χαρτοπετσετα και ακουγονταν που εβραζε. Εβαλα στη συνεχεια την ψυκτρα και ο υπολογιστης δουλευει 2 και πλεον χρονια κανονικοτατα.Γι αυτο που λες με το τροφοδοτικο δεν ξερω αλλα μια δοκιμη δε λεει τιποτα. Κανε 2-3 εναλλαξ με διαφορετικο τροφοδοτικο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.