Jump to content

AC Freezer 64 Pro ή Thermaltake Blue ORB II;

gp13

Recommended Posts

Θέλω να πάρω μια αθόρυβη και αποτελεσματική ψύκτρα για τον επεξεργαστή μου

(athlon 64 3200 s939) και είμαι μεταξύ των 2 που ακολουθούν:

Arctic Cooling Freezer 64 Pro

http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc=ι

και

Thermaltake Blue ORB II

http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0257/cl-p0257.asp

Θα ήθελα την γνώμη σας για το ποια είναι καλύτερη μιας και έχω φάει κόλλημα και θέλω να πάρω κάποια άμεσα.

Σας ευχαριστώ.

Την πρωτη ψυκτρα που αναφερεις,την ειχα καποτε,εντελως αθορυβη και εψυχε ενα μπανανα winnie στα 2.3 με 1.57ν χωρις κανενα προβλημα μεχρι αρχες καλοκαιριου μετα ειχα παει στο νερο.

Την πρωτη ψυκτρα που αναφερεις,την ειχα καποτε,εντελως αθορυβη και εψυχε ενα μπανανα winnie στα 2.3 με 1.57ν χωρις κανενα προβλημα μεχρι αρχες καλοκαιριου μετα ειχα παει στο νερο.

Από θερμοκρασίες σε σχέση με την stock είδες αρκετή διαφορά;

Αυτοί που ανέφεραν ότι είχαν την Arctic Cooling...

Είστε σίγουροι ότι είχατε την Freezer 64 Pro ?

Γιατί αν θυμάμαι καλά η Freezer 64 Pro βγήκε πρίν 1 μιση μήνα...

Η άλλη ( non-Pro ) κυκλοφορούσε το καλοκαίρι :)

Τελικά πήρα την Freezer 64 Pro. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι η ψύκτρα δεν καλύπτει όλο τον επεξεργαστή και αφήνει από την μία πλευρά ένα μέρος του ακάλυπτο. Με λίγα λόγια δεν τοποθετείται κεντρικά στον επεξεργαστή αλλά πιο αριστερά με αποτέλεσμα αρκετό μέρος της cpu στα δεξιά να μένει ακάλυπτο.

Τώρα από θερμοκρασίες σε idle δεν είδα διαφορά. Με την stock είχε 32

βαθμούς ενώ με την ac 31 βαθμούς, με θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμούς και στις 2 περιπτώσεις. Σε full λειτουργία δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα μιας και την έβαλα πριν καμια ώρα.

Επίσης να πω ότι είναι πολύ αθόρυβη.

Το χουν αυτό οι AC. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεσε ολα τα καλώδια στο κουτί πολυ σφιχτά-γερα και με κομπους γιατί αμα φυγει κανένα και χτυπησει στον ανεμιστήρα παπαλα. Το παθα εγώ με την Silencer. :)

Τα έχω δέσει τα καλώδια για να έχω καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και να είναι πιο συμαζεμένο το κουτί.

Παρόλο που η ψύκτρα είναι πιο αθόρυβη από την stock, εγώ δεν παρατηρώ καμία μείωση στο θόρυβο που κάνει το pc. Υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος να έχει σχέση με την ροή του αέρα στο κουτί;

To κουτι σου μηπως εχει καποιον θορυβωδη ανεμιστηρα μπροστα η πισω?Αν δεν εχει τοτε παιζουν 3 αλλα πραματα:η ο σκληρος, η ο ανεμιστηρας της μητρικης (αν εχει), η το τροφοδοτικο..Αν εχει ανεμιστηρακι η μητρικη παντως μαλλον απο κει ειναι

Το τροφοδοτικό έχει αρκετά αθόρυβο ανεμιστήρα 12cm <20dB, η cpu τον freezer 64 pro, το κουτί έχει 2 αθόρυβουςx12cm : o ένας thermaltake 17dB και ο άλλος papst 18dB, η κάρτα γραφικών έχει το nv silencer 5 rev.3, και η μητρική έχει ανεμιστηράκι στις 5500rpm το οποίο κάνει πολύ θόρυβο. Ο σκληρός δίσκος δεν κάνει πολύ θόρυβο.

Απλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι δεν κατάλαβα καμία μείωση στο θόρυβο όταν άλλαξα το stock cooler της cpu με το freezer 64 pro.

To ανεμιστηρι της μητρικης κανει τη ζημια..Μπορεις να το αλλαξεις η και να παρεις μια μεγαλη ψυχτρα χωρις ανεμιστηρα

Μεγάλη ψύκτρα δεν μπορώ να βάλω γιατί είναι από πάνω η κάρτα γραφικών.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.