Jump to content

Χρειάζομαι οδηγίες για το Αsus A8N-SLI Premium

istrios1442169073

Recommended Posts

Αύριο θα συναρμολογήσω το σύστημά μου στην παραπάνω μητρική και για να μην πελαγώσω, μια και γνωρίζω μόνο τα βασικά και δεν θα έχω και internet για να με βοηθήσετε εκείνη τη στιγμή, θα ήθελα με τη βοήθεια σας να είμαι προετοιμασμένος. Οι απορίες μου είναι βασικά σε 2 πράγματα:

1. Θέλω να συνδέσω 2 Sata 2 σκληρούς σε Raid 0. Θα συνδέσω απλά τους δίσκους στο nForce4 ή θα πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια? Αν τους βάλω έτσι δεν θα είναι σαν 2 ξεχωριστοί δίσκοι? Υπάρχει κάποια ένδειξη επάνω στη μητρική? Στον Silicon Image RAID controller δεν βάζω τίποτα έτσι?

2. Στό παλιό σύστημα κατά την εγκατάσταση χρησιμοποιούσα μια δισκέτα με τον Raid controller (P4 σε P4C800 e-Deluxe) πατώντας το F6. Θα βάλω πάλι τοn ίδιο ή άλλο driver. Κατακαβαίνω ότι το πιο πιθανό να είναι άλλος.Ξέρετε εάν υπάρχει μέσα στη συσκευασία σε δισκέτα γιατί με το P4C800 δεν υπήρχε και τον βρήκα από Internet. Kάνω πρώτα αυτό το βήμα με το F6 και μετά αυτό που ορίζω το Raid Volume (στην έναρξη των windows πατώντας τα Ctrl - I) με τον ορισμό του Level(stripe) και του Strip size?

Έθεσα πολλά ερωτήματα και εάν δεν υπάρχει χρόνος για μία προς μία απάντηση θα παρακαλούσα επιγραμματικά ένα μικρό οδηγό.

Και κάτι τελευταίο. Εάν δεν υπάρχουν οι drivers για Raid που μπορώ να τους βρώ. Στο παλιό μου το είχαν πει από το Pctech και μάλιστα το αρχείο έφτιαχνε αυτόματα τη δισκέτα. Υπάρχει και εδώ κάτι αντίστοιχο?

στο bios λογικα εχει επιλογη να κανεις configure sata as raid.και δουλευεις με τον via driver που ειναι onboard αν δεν κανω λαθος.αν θες ομως να δουλεψεις με εναν αλλο οδηγο τοτε πας με f6 κλπ κλπ.

στο bios λογικα εχει επιλογη να κανεις configure sata as raid.και δουλευεις με τον via driver που ειναι onboard αν δεν κανω λαθος.αν θες ομως να δουλεψεις με εναν αλλο οδηγο τοτε πας με f6 κλπ κλπ.

Το configure sata as raid στο Bios και το F6 νομίζω είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Και πάλι αν δεν κάνω λάθος είναι απαραίτητο να γίνουν και τα 2.

Την δισκέτα θα την φτιάξεις με το cd την motherboard. Και αφού πατήσεις το f6 και περιμένει λίγο θα την χρησιμοποιήσεις.

H μου τα είπες λάθος ή στην Asus δεν πάνε καλά!!!! Πώς θα φτιάξω την δισκέτα από cd αφού πριν το Setup στον υπολογιστή δεν μπορείς να δουλέψεις τα Drives?

Από ότι έχω καταλάβει η μητρική σου έχει και nVidia Raid Controller και Silicon Image. Ο Silicon νομίζω ότι υποστηρίζει μόνο SATA I, άρα φαντάζομαι ότι εσύ θα θές να παίξεις με τον nVidia. Στο manual της mobo στανταρ θα έχει αναλυτικότατες οδηγίες. Παρόλα αυτά όταν το σύστημα ποστάρει πατάς κάποιο πλήκτρο, συνήθως f10, και σε βάζει στο μενού του nvidia raid controler. Εκεί διαλέγεις αν θα κάνεις Stripping (Raid0) ή Mirroring(Raid 1) κόκ.

Σχετικά με την δισκέτα με τους drivers, αυτή είναι απραίτητη για να περάσεις τα windows, μιας και αυτά δεν έχουν drivers για SATA ή/και RAID. Όπως προαναφέρθηκε οι drivers υπάρχουν στο CD της mobo, σίγουρα :001: . Για να φτιάξεις τη δισκέτα θα πρέπει να το κάνεις σε κάποιο pc με windows. Στην ASUS μου έχει μια εντολή makedisk στο φάκελο με τους drivers για SATA, αλλά και στο Autorun μενού του CDιου. Από εκεί και έπειτα, όταν με το καλό ξεκινήσεις το setup των windows θα σου πει: Press f6 to install 3rd party SCSI or Raid drivers. Αφού το έχεις ξανακάνει φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα να ολοκληρώσεις τη διαδικασία με επιτυχία :001:

Καλορίζικο και καλό στήσιμο

Από ότι έχω καταλάβει η μητρική σου έχει και nVidia Raid Controller και Silicon Image. Ο Silicon νομίζω ότι υποστηρίζει μόνο SATA I, άρα φαντάζομαι ότι εσύ θα θές να παίξεις με τον nVidia. Στο manual της mobo στανταρ θα έχει αναλυτικότατες οδηγίες. Παρόλα αυτά όταν το σύστημα ποστάρει πατάς κάποιο πλήκτρο, συνήθως f10, και σε βάζει στο μενού του nvidia raid controler. Εκεί διαλέγεις αν θα κάνεις Stripping (Raid0) ή Mirroring(Raid 1) κόκ.

Σχετικά με την δισκέτα με τους drivers, αυτή είναι απραίτητη για να περάσεις τα windows, μιας και αυτά δεν έχουν drivers για SATA ή/και RAID. Όπως προαναφέρθηκε οι drivers υπάρχουν στο CD της mobo, σίγουρα :001: . Για να φτιάξεις τη δισκέτα θα πρέπει να το κάνεις σε κάποιο pc με windows. Στην ASUS μου έχει μια εντολή makedisk στο φάκελο με τους drivers για SATA, αλλά και στο Autorun μενού του CDιου. Από εκεί και έπειτα, όταν με το καλό ξεκινήσεις το setup των windows θα σου πει: Press f6 to install 3rd party SCSI or Raid drivers. Αφού το έχεις ξανακάνει φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα να ολοκληρώσεις τη διαδικασία με επιτυχία :001:

Καλορίζικο και καλό στήσιμο

Aυτό μάλιστα. Κατατοπιστικότατος :023: Ευχαριστώ πολύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.