superduke Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Ψάχνοντας tv tuner είδα αυτόhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702203 .Με εντυπωσίασε η ανάλυση του.Επειδή όμως μπερδεύτηκα με αυτά που λέει,σίγουρα είναι tv tuner,ε?Θα μου προτείνατε την αγορά αυτού?Υπόψιν ότι τώρα έχω terratec cinergy 400.Θα μπει πιθανόν με οθόνη tft 20''-23''.Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Και με την Terratec μια χαρά είσαι. Η ανάλυση που αναφέρεται είναι για την απεικόνηση στην οθόνη, αν δεν κάνω λάθος. Άσχετο με τις εγγραφές. Αλλά και να ήταν για τις εγγραφές, το PAL έχει τους δικούς του περιορισμούς. Από 640χ480 και πάνω όλα ίδια είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 7, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 H PAL ανάλυση είναι έτσι κι αλλιώς 720x576. Οτιδήποτε άλλο είναι ουσιασικά μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
superduke Φεβρουάριος 7, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Σε μια οθόνη 20'' δεν κάνει διαφορά η μεγαλύτερη ανάλυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Φεβρουάριος 7, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 H PAL ανάλυση είναι έτσι κι αλλιώς 720x576. Οτιδήποτε άλλο είναι ουσιασικά μεγέθυνση ή σμίκρυνση.Αυτή που λές είναι η ανάλυση του PAL DVD.Η ανάλυση του PAL είναι 768x576. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 7, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 H 768x576 είναι η D1 PAL Square Pix.H D1 PAL είναι 720x576. Νομίζω τα TV-Tuners χρησιμοποιούν και κάνουν capture με την D1 PAL. Δεν είμαι σίγουρος.Όπως και να'χει, η ουσία είναι οτι το 1280x1024 του εν λόγω TV-Tuner είναι πλασματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 7, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Σε μια οθόνη 20'' δεν κάνει διαφορά η μεγαλύτερη ανάλυση?Αυτό που σου λέμε είναι απλά να αγνοήσεις το εν λόγο χαρακτηριστικό.TV με την leadtek βλέπω και στα 2000χ1500 κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σήμα έχει όντως τέτοια ανάλυση.Απλά η κάρτα TV με την βοήθεια της κάρτας γραφικών μεγεθύνει την εικόνα. Και μάλιστα η εικόνα δεν “πιξελιάζει”.Όσο για την ανάλυση του PAL και αυτή σχετική είναι. Με τηλεόραση που διαθέτει ψηφιακό φίλτρο άντε να πάρεις 400 ουσιαστικά γραμμές ανάλυση. Με τα TV tuners στα PC η ποιότητα ουσιαστικά είναι στα επίπεδα του video CD. Μιλάω πάντα για τηλεοπτικό σήμα από επίγειο σταθμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Φεβρουάριος 7, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 H 768x576 είναι η D1 PAL Square Pix.H D1 PAL είναι 720x576.Νομίζω τα TV-Tuners χρησιμοποιούν και κάνουν capture με την D1 PAL. Δεν είμαι σίγουρος.Εξαρτάται από το chip που έχουν και τον WDM driver που τρέχεις.Εδώ πέρα με BT-879 + btwincap open-source driver, κάνω capture καί στις 2 αναλύσεις.Πάντως το σήμα που θα λάβει το tuner είτε από κεραία είτε από composite ή S-Video θα είναι 768x576. Μετά εάν του πεις, κάνει real-time μετατροπή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Φεβρουάριος 8, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Παιδιά γνωρίζετε εάν κυκλοφορούν ακόμα στερεοφωνικά TV Tuners στην αγορά, με Brooktree 879;Διότι π.χ. οι κάρτες της Hauppauge έχουν διατηρήσει το όνομά τους, αλλά ξέρω ότι έχουν αλλάξει chip.Θα με ενδιέφερε οποιαδήποτε υλοποίηση εκτός Miro, Pinnacle, Creative και LifeView.Μιλάμε πάντα για εσωτερική κάρτα PCI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.