mageor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Καλησπερα σας... Ειπα και γω να στησω ενα raid 0 και αγορασα ενα 2ο WD Raptor 74gb (στην πεινα τωρα). Εχω μια μητρικη Α8Ν32 SLI της ASUS με 1.009 bios ver η οποια εχει NVRAID controller του Nforce 4 SLI x16 chipset.1η αποπειρα: Στο bios δηλωσα τον controller ως raid αντι για sata, μπηκα στο bios του controller δηλωσα οτι οι δυο δισκοι της WD θα αποτελλουν την συστοιχια 0 stripping με block 64k. Ως εδω όλα καλα. Επιχειρω εγκατασταση Winxp corp english me sp2 εχωντας ηδη δημιουργησει δισκετα με τον sata raid driver απο αλλο μηχανημα την οποια χρησιμοποιησα πατωντας F6 κατα την εγκατασταση του λειτουργικο για additional drivers. Εκει φωρτοσα δυο drivers. και μετα περιμενω να ξεκινησει η εγκατασταση. Τοτε ηταν που εφαγα μια ωραι μπλε οθονη που με ενημερωνε οτι και καλα η μητρικη δεν ηταν συμβατη με ACPI πραγμα που δεν ισχυει. Μενω λοιπον μ#$@κ@ς και μη βρισκοντας αλλη διεξοδο κανω εγκατασταση σε ενα δισκο. Βαζω και τον αλλο δισκο και αυτα.....2η αποπειρα: Μου ηρθε μετα η φαινη ιδεα να παρω image το δισκο με το Αcronis true image v9.0 και να κανω restore στην συστοιχια την οποια θα ξανα εκανα rebuild. Το εκανα και παλι παπαλα. ΝΤloader ή κατι παρομοιο was missing. Βρε εβγαλα τον ενα δισκο βρε απο δω βρε απο κει......fixboot, fixmbr....tipota.Ειμαι παλι απο εκει που ξεκινησα. σημειωτεων οτι ειχα χρησιμοποιησει τους drivers για nforce 4 sli x16 chipset εκεινους πριν βγουν οι τελευταιοι 6.85.Αυτο που ρωταω ειναι εαν καποιος γνωριζει μια αξιοπιστη μεθοδο που χωρις να κανω Ξ Α Ν Α νεα εγκατασταση να εκμεταλλευτω αυτο το γ#$%#$νο RAID που το χρυσοπληρωνουμε. Αν το ηξερα δεν θα αγοραζα τον extra δισκο.Με μια προχειρη ματια στο δικτυο δεν βρηκα καποια σχετικη λυση.....thanx in advance σε οποιον θελησει να συνησφερει....
cakrit1442169096 Φεβρουάριος 7, 2006 #2 Φεβρουάριος 7, 2006 Τώρα το να προχωρήσεις χωρις επανεγκατάσταση δεν στο προτείνω... Πάντος μπορείς να δοκιμάσεις να απενεργοποιείσεις το acpi και να δεις αν προχωράει η εγκατάσταση. Δυστηχώς δεν έχω δουλεψέι με αυτό το chipset για να μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.