Jump to content

A64 Winchester stepping+O/C Database

greekfragma

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από AlienHack [Χθες, στις 09:21]

Χθες προλαβα και εκανα καποια τεστ.

Με default ρευμα παει μεχρι ~2460 (απο 2200) , με 1.6 απο το bios (αλλα asus δινει 1.62 idlle 1.54 load) παει 2600 , ποσο λετε ν αανεβσω την ταση για καθε μερα? Ειναι Newcastle οχι Winchester, οποτε η ταση τοθ ξεκιναει απο 1.5

Η μαμα ψυκτρα δεν τραβαει παντος, πρεπει να του παρω αλλη. Το δωματιο μου ειναι κολαση απο την ζεστη λογο των 3 PC και ανεβαζει ο καημενος 55+ , ειναι και επιρεπης στην ζεστη...

Σαφως με μια αλλαγη ψυκτρας θα δεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα ΧP 90 h 120 εαν μπαινει

Σκεψου και την υδροψυξη που σε Newcastle κερδιζεις αρκετα σε Winchester δεν νομιζω οτι αξιζει...

Ανεβαζε σιγα σιγα αλλα πρωτα απο ολα αλλαξε ψυκτρα:T:

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

ορίστε και ο 3200 CBBHD 0450 TPCW

Vcore =1,5*110%=1,65. το cpuz και το Bios δείχνουν 1,6-1,61

2850 δεν μπούταρε στα windows ούτε με 1,55*110% ποσταρε όμως, δεν δοκίμασα παραπάνω τάση.

γενικά 2550 πήγε με default μετά και τα 2600 άρχισε να ζητάει 0,025 κάθε 50 μέχρι τα 2750 που ήθελε παραπάνω. δοκιμές με 8M spi.

το cpu vid startup τι στο καλό είναι?

το burn in στους winchester βελτιώνει καθόλου την απαιτούμενη τάση?

post-883-1416071742,3571_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dorian [Χθες, στις 22:21]

ορίστε και ο 3200 CBBHD 0450 TPCW

Vcore =1,5*110%=1,65. το cpuz και το Bios δείχνουν 1,6-1,61

2850 δεν μπούταρε στα windows ούτε με 1,55*110% ποσταρε όμως, δεν δοκίμασα παραπάνω τάση.

γενικά 2550 πήγε με default μετά και τα 2600 άρχισε να ζητάει 0,025 κάθε 50 μέχρι τα 2750 που ήθελε παραπάνω. δοκιμές με 8M spi.

το cpu vid startup τι στο καλό είναι?

το burn in στους winchester βελτιώνει καθόλου την απαιτούμενη τάση?

Πολυ καλος!!!

φαινεται τελικα οτι η 0450 TPCW ειναι Οκ για @@@@@@@@@@

Αρχική απάντηση από Bird

Σαφως με μια αλλαγη ψυκτρας θα δεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα ΧP 90 h 120 εαν μπαινει

Σκεψου και την υδροψυξη που σε Newcastle κερδιζεις αρκετα σε Winchester δεν νομιζω οτι αξιζει...

Ανεβαζε σιγα σιγα αλλα πρωτα απο ολα αλλαξε ψυκτρα:T:

Update, Λοιπον αν και καινουριος στους AMD μαθαινω γρηγορα αποτι φαινεται τα κολπακια σας και τα "περιεργα" των μητρικων σας. Οπως ανεφερα ποιο πανω το μαξ που ανεβαινε το cpu με την μαμα ψυξη ηταν 2460, απο κει και περα οτι και να του εδεινα δεν ελγε να σταθεροποιηθει!! Αυτο με εβαλε σε σκεψεις και θυμηθηκα το Hypertransport , το οποιο και κατεβαζοντας στο 4χ(800) εδωσε γκαζια και αλλα στο cpu. Ετσι με 1.65 Volt και μαμα παντα ψυξη τερματιζει στα 2580, υποθετω οτι με την καλυτερη ψυξη που λεγαμε τα εχω τα 2700? σκεφτομαι να του πεταξω πανω την παλια μου υδροψυξη, ή ακομα και το chiller.. μμμ..

Σχετικά με τον 3000+ CBBID 0504 EPHW...

Ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά...ή αυτός είναι πολύυυυ σκάρτος.

Λοιπόν πάνω από 2200 δεν πάει με καμμία δύναμη..

mobo: GA-N8NXP-9

cpu: 3000+

ram: 2X512 Twinmos pc3200

Τα 2200 τα έπιασε στα 8χ275 με μνήμη στα 133 και νορμάλ τάση από το Bios.

Από εκεί και πέρα τπτ..

Ααα, να πω φυσικά ότι με πολλαπλασιαστή 9 δεν πάει πάνω από 210 σε fsb...

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 08:47]

To Hypertransport το αλαξες?

σε 4χ ή 800 ??

το έχω σε 3x για να μην περνάει τα 1000

Είμαι τόσο καντέμης...??????

Ποια μητρικη εχεις? Μερικες τρονε φλασιες στο 3χ , κολανε η δεν δουλευει σωστα, παιξε λιγο και με αυτομ βαλτο 4χ, ποσο fsb εχεις? το ΗΤΤ απο 1000 μεχρι 1150-1200 παει χαλαρα (αναλογα με το cpu) απο κει και περα κανει μαμακιες, οποτε και στα 1100 να σου βγαινει δεν τρεχε ιπροβλημα, καλυτερα απο το να το ριχνεις στα 3χ (900+)

Πες το fsb σου

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 09:36]

Ποια μητρικη εχεις? Μερικες τρονε φλασιες στο 3χ , κολανε η δεν δουλευει σωστα, παιξε λιγο και με αυτομ βαλτο 4χ, ποσο fsb εχεις? το ΗΤΤ απο 1000 μεχρι 1150-1200 παει χαλαρα (αναλογα με το cpu) απο κει και περα κανει μαμακιες, οποτε και στα 1100 να σου βγαινει δεν τρεχε ιπροβλημα, καλυτερα απο το να το ριχνεις στα 3χ (900+)

Πες το fsb σου

mobo: Gigabyte K8NXP-9 (Nvdia 4 Ultra)

O multiplier είναι στα 8 και το cpu clock ανεβαίνει μέχρι τα 275

Μετά από εκεί μαμακίες...:mad: :mad:

To maximum multi του ποιο ειναι ? 9 δεν ειναι? γιατι δεν τον δινεις εκει με χαμηλοτερο FSB απο οτι εχεις τορα και με κανα διαιρετη στις μνημες να τρεχουν ποιο χαμηλα ετσι οστε να μην υπαρχει περιπτρωση οι μνήμες ή η μητρικη να σου μπαινουν εμποδιο κ να βρεις καθαρα το μαξιμουμ του CPU.

Αφου δεις καθαρα που τερματιζει ο CPU μετα θα ξερεις και θα αλαξεις multi/FSB/μνημες για να παρεις τα καλυτερα αποτελεσματα. Μην προσπαθεις να πουσαρεις τα παντα ολα μαζι γιατι θα φτασεις σε τοιχο και δεν θα ξερεις τι σε κραταει πισω.. Χαμηλωσε τα ολα και κρατα μονο τον επεξεργαστη στο φουλ. :rolleyes:

Το max είναι 9. Χαμηλώτερο από 200 που είναι το default δεν μπορώ να δώσω. Με 9 φτάνει το πολύ στα 210.

Έχω δοκιμάσει και τις μνήμες να τρέχουν με διαιρέτη χαμηλώτερα αλλιώς δεν θα μπορούσα να τρέξω το 8χ275.

H cpu είναι για του κόλου!!!

Aυτα ειναι με τον "ορφανο" επεξεργαστη που κανεις δεν αξιωθηκε να του χαραξει τιποτα επανω???

:o πολυ καλο το κομματι Vagouridi, επιτελους σου εκατσε ενα καλο!

ποσους δοκιμασες συνολο?

Αρχική απάντηση από SLN

Aυτα ειναι με τον "ορφανο" επεξεργαστη που κανεις δεν αξιωθηκε να του χαραξει τιποτα επανω???

Ε ναι αυτος ειναι .

Αρχική απάντηση από esdee

:o πολυ καλο το κομματι Vagouridi, επιτελους σου εκατσε ενα καλο!

ποσους δοκιμασες συνολο?

Εαν σου πω δεν θυμαμαι θα με πιστεψεις?Διοτι καπου τα ειχα παρει σβαρνα ολα τα μοντελα και εχασα την μπαλλα.

Αρχική απάντηση από SLN

μπορεις να μου εξηγησεις τι ενοεις οτι κανεις δεν αξιοθηκε να γραψει κατι πανω του? εστω και με PM

kender, δεν μπορείς να δεις το stepping με κανένα άλλο τρόπο εκτός από το να το δεις πάνω στον επεξεργαστή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.