crmaris Φεβρουάριος 7, 2006 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 από αυτά που έχω διαβάσει στο xs (γιατί για ballistix έλεγα και εγώ αλλά άλλαξα γνώμη) οι μνήμες αρχίζουνε να σε αποχαιρετούνε. Σιγά σιγά σε συχνότητες που ήτανε σταθερές δεν είναι πια. Στo XS λέγανε ότι τα πιο πολλά κομμάτια παραγωγής 2005 έχουνε πρόβλημα και μόνο τα πρώτα που είχανε βγει ήτανε καλά..Μπορείς να δεις αν έχεις από τα καλά η "κακά" κομμάτια από το batch number που γράφουνε πάνω. Κάπου στο XS λέγανε μέσω του batch πια είναι τα προβληματικά κομμάτια(δεν το έχω κρατήσει το thread αλλά με ένα search θα το βρεις αν σε ενδιαφέρει ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Φεβρουάριος 7, 2006 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 από το XS (τελικά το βρήκα το thread) failing Z503 Ballistix (1gb sticks). It works great for 3 weeks and dies. Apparently the baddest batch is CL1115N.xx Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 7, 2006 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Στο XS είναι πιτσιρίκι το thread σε σχέση με αυτό. Δεν είναι τυχαίο το ότι τις έχει αφαιρέσει η crucial από το online της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 To XS ποιο είναι? Επίσης υπάρχει και αυτό που όλα μπροστά του είναι πιτσιρίκια. Το είχα δει πριν πάρω την Expert. Δυστυχώς δεν το είχα διαβάσει πριν ξαναπάρω Ballistix. Δηλαδή λέτε να τα τινάζουν σιγά σιγά και αυτές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 7, 2006 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 XS = www.xtremesystems.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 8, 2006 Author #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Λοιπόν.... Χθες γύρισα απτη δουλεια και μετά από 9+ ώρες μεμτεστ δεν είχε κανένα error. Ψάχνω στο μεμτεστ για memory sizing και βλέπω ότι είχε 2 ακομα επιλογες ένα "Bios - blahblah" και ένα "Probe" Βάζω το probe πρώτο και μου βγάζει error παντού. lol Βάζω το άλλο με το Bios blahblah... εκεί να δείτε errors μέχρι που κόλλησε το memtest. Λέω τα πιασαμε τα λεφτα μας. Αλλα μολις πριν λιγο είχε τελειωσει χωρίς error 9 ώρες memtest. :017: Κατεβάζω τα settings στα defaults. Ξαναδοκιμάζω, πάλι τα ίδια σε εκείνες τις επιλογες. Πάω στα XP κάνω διπλό 32Μ, τίποτα κανένα πρόβλημα. Ψάχνω στο λινκ που μου έδωσε ο SLN περι μεμτεστ και διαβάζω οτι απτην 2.9 και κάτω είχε προβλημα σε εκεινες τις επιλογες σε κάποια motherboards. Κατεβάζω την τελευταια (3.2) τα ξανακάνω τα ιδια, παλι errors. Ξαναδιαβάζω πάλι στο λινκ και βλέπω οτι σε κάποια m/b συνεχίζει να το κάνει και προτίνει να βάλεις καλύτερης ποιότητας μνήμες. Σωστά δεν έχει και άδικο με αυτά που ακούγονται για τις Ballistix για τα μπάζα κοντευουν να είναι Τελοσπάντων... (τον ξανανεβάζω στα overclocking settings) Πάω XP, κατεβάζω το rightmark. Κάνω κάτι απλά τεστάκια, τίποτα όλα καλά. Βάζω το rightmark να κάνει ένα τεστ μεγαλούτσικο και παράλληλα διπλό 32Μ. Κολάει το σύστημα λίγο μετά που είχε τελειώσει το rightmark και είχαν απομείνει τα 32Μ. Ανεβάζω τους core στα 1.65volt ξανακάνω τα ίδια... τελειώνουν όλα τα τεστς. Το βάζω prime95 blend test για το βραδυ. Καθομαι κανενα μισαωρο τα τεστς προχοράνε κανονικα. Περιττό να σας πω το πρωι το συστημα ηταν κολλημενο. Βy the way από χθες έβαλα 2 ανεμηστηράκια να βαρανε πανω στις μνημες. Τελικά τι παίζει? ΕΛΕΟΣ!!! :013: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 8, 2006 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Αν πρόσεξες, το memtest που κατέβασες έχει να ενημερωθεί από το 2004. Ο sln νομίζω έδωσε το link για να δεις πως επιλέγεις memory sizing.Να παρακολουθείς αυτή τη σελίδα για το memtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 8, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Αν πρόσεξες, το memtest που κατέβασες έχει να ενημερωθεί από το 2004. Ο sln νομίζω έδωσε το link για να δεις πως επιλέγεις memory sizing.Να παρακολουθείς αυτή τη σελίδα για το memtest.Ευχαριστώ για το λινκ. Αλλά όπως θα πρόσεξες δε με ενδιαφέρουν τα errors του μεμτεστ πλεον. Εξάλλου μετά παρατήρησα ότι το memtest που του έκανα αρχικα, το οποίο ήταν το ενσωματωμένο που έχει η extreme, ήταν το memtest86+ 1.65 όπου είναι και το πιο πρόσφατο. Απλώς τα έξτρα τεστς του memory sizing είναι μάλλον ασύμβατα με το σύστημά μου.Αυτό που ενδιαφέρει είναι ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? :067: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 8, 2006 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Γιατί δεν δοκιμάζεις τα test σου με ένα stick την φορά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 8, 2006 Author #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Γιατί δεν δοκιμάζεις τα test σου με ένα stick την φορά?Υπάρχει πιθανότητα να είναι χαλασμένο το ένα και επειδη δουλευει με το άλλο να μην βγάζει errors? Κουφό μου φαίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 8, 2006 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Χαλασμένο με την έννοια του εντελώς καμμένου, όχι δεν παίζει. Όταν τρέχεις bench κλπ και δεν χρησιμοποιούν όλη την διαθέσιμη μνήμη, υπάρχει περίπτωση να μην εμφανιστούν λάθη. Αν δοκιμάσεις ένα-ένα τα sticks, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεις αν και ποιο φταίει.Αυτό που θα δοκίμαζα στην θέση σου θα ήταν default συχνότητα και τάση τον επεξεργαστή με htt 250 και αντίστοιχο multi(αν έχεις τις 500άρες ballistix), στα default ρεύματα και timings τις μνήμες και δοκιμές με ένα stick την φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 8, 2006 Author #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Μαλλον αυτό μένει να κάνω τότε. Αλλά θέλει χρόνο για να γίνει. Οπότε το αφήνω για σαββ/κο. Αλλα και πάλι πως τελειωνει 2x32Μ και rightmark ταυτόχρονα όπου χρησιμοποιούνται πάνω απο 1.5GB, χωρίς πρόβλημα. :017: Άβυσσος τo BUS του CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Φεβρουάριος 8, 2006 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Σορρυ παιδια αλλα το εδωσα σαν γενικο λινκ που ειχε ενα καρο πληροφοριες (τι κανουν τα τεστ κλπ) μπας και σε βοηθησει περισσοτερο, Το memtest αυτο καθευτο νομιζα οτι το εχεις "απο default" μιας που εχεις DFI. To εχουνε βγαλει απο το bios της expert??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 8, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Σορρυ παιδια αλλα το εδωσα σαν γενικο λινκ που ειχε ενα καρο πληροφοριες (τι κανουν τα τεστ κλπ) μπας και σε βοηθησει περισσοτερο, Το memtest αυτο καθευτο νομιζα οτι το εχεις "απο default" μιας που εχεις DFI. To εχουνε βγαλει απο το bios της expert???Όχι ρε μέσα είναι δεν το βγάλανε.Απλώς νόμιζα ότι ήταν πιο παλιό. Γι αυτό και δοκίμασα το 3.2. Αλλά μετά πρόσεξα ότι το ένα ήταν memtest86+ ver 1.65 και το αλλό 3.2 μεν αλλά χωρίς το + στο όνομα του.Καλή μαγκιά που το βάλανε πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papas Φεβρουάριος 11, 2006 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2006 Παιδια ελεος ψοφησαν οι ballistix μου και μενα. Εκανε κατι περιεργα ρεσταρτς το pc μου κ μου εβγαζε error reports για τo raid... Πανε τωρα εστειλα κ μαιλ στην crucial... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 12, 2006 Author #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Θα στις αλλάξουν αν όντως χαλάσανε.Πες μας, τι σου απάντησαν πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos20041442169102 Οκτώβριος 12, 2006 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2006 Βρε παιδες ...με τι timing τις δουλευατε τις Billistix???? Εχω και εγω τις Crusial Ballistix Tracer PC4000 .... αλλα ακομα δεν εχω βρει "στεθερα" timing στην DFI SLI-DR eXpert μου. Τα timing που ζηταω .....ειναι παντα για default ( never OverClock) ...Timing for 1:1 = 200 + 4:3 = 250Για να σας τα αναφερω ΟΛΑ .... Batch : CL1115V.B8 PN : 51181Ειναι οι BL 12864L503 16TDHELP ME ....ΟΙ "ΠΑΘΟΝΤΕς" ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos20041442169102 Οκτώβριος 12, 2006 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2006 Καπου βρηκα τα παρακατω αλλα ..... απο MemTest δεν καταφερνουν να βγαλουν ...error freeMemclock (DRAM Frequency) .................... 2001T/2T Timing (Command Per Clock).............. 1TCAS Latency (Tcl)............................. 3TRAS# to CAS# delay (Trcd)..................... 3TMin RAS# active time (Tras)................... 8TRow precharge time (Trp)...................... 3TRow Cycle time (Trc).......................... 11TRow refresh cyc time (Trfc)................... 16TRow to Row delay (Trrd)....................... 3TWrite recovery time (Twr)..................... 2TWrite to Read delay (Twtr).................... 2TRead to Write delay (Trwt).................... 3TRefresh Period (Tref)......................... 3120DRAM Bank Interleave.......................... EnabledDQS Skew Control.............................. AutoDQS Skew Value................................ 0DRAM Drive Strength........................... Normal 4 (called Level 8 in other bios')DRAM Data Drive Strength...................... Level 2Max Async Latency............................. 8nsDRAM Response Time............................ NormalRead Preamble Time............................ 6nsIdleCycle Limit............................... 256Dynamic Counter............................... DisableR/W Queue Bypass.............................. 16xBypass Max.................................... 4x32 Byte Granularity........................... Disable (4 Bursts)και αυτο :Tcl: 2.5Trcd: 3Tras: 6Trp: 3Trc: 10Trfc: 13Trrd: 2Twr: 2Twrt: 2Trwt: 2Tref: 4708 (166MHz / 1.95us) ή AUTO (άστο Αυτο για αρχή)Twcl: 1Bank int.: EnableSkew control: AUTODrive strength: 7Data strength: 4Max. Async: 7ns (παίζει να είναι και λίγο πιο πάνω....)Read Preamble: 5ns (παίζει να είναι και λίγο πιο πάνω....)Idle Cycle: AUTODyn. Counter: EnableR/W Bypass: 16xBypass Max: 7x32Bit Gran.: Disable Link to comment Share on other sites More sharing options...
DennisK Οκτώβριος 12, 2006 #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2006 Δοκιμμασε τα Memclock (DRAM Frequency) .................... 2001T/2T Timing (Command Per Clock).............. 1TCAS Latency (Tcl)............................. 3TRAS# to CAS# delay (Trcd)..................... 3TMin RAS# active time (Tras)................... 8TRow precharge time (Trp)...................... 3TRow Cycle time (Trc).......................... 14T (or auto)Row refresh cyc time (Trfc)................... 16T (or auto)Row to Row delay (Trrd)....................... 2T (or auto)Write recovery time (Twr)..................... 3T (or auto)Write to Read delay (Twtr).................... 2T (or auto)Read to Write delay (Trwt).................... 3T (or auto)Refresh Period (Tref)......................... 4768? νομιζω (1.39us)DRAM Bank Interleave.......................... EnabledDQS Skew Control.............................. AutoDQS Skew Value................................ 0DRAM Drive Strength........................... Auto (called Level 8 in other bios')DRAM Data Drive Strength...................... AutoMax Async Latency............................. 8nsDRAM Response Time............................ NormalRead Preamble Time............................ 6nsIdleCycle Limit............................... 16Dynamic Counter............................... EnableR/W Queue Bypass.............................. 16xBypass Max.................................... 4x32 Byte Granularity........................... Disable (4 Bursts)VOLT 2.6 gia 250 ΜHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 12, 2006 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2006 Δοκίμασε και κάτω από 2.5V αφού έχεις expert. Εμένα παίζουν άψογα στα 250 με 3-3-3-8 στα 2,3V! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.