Zakkorn Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Πάλι πρόβλημα...Εκεί που είπα ότι μάλλον βρήκα σταθερά settings τουλάχιστον μέχρι να βάλω watercooling.Χθες το βραδυ καθόμουν και έκανα κάτι στο 3ds max, είχα επίσης ανοιχτό και το coreldraw και ανοιξα και το photoshop αργότερα.Rendering στο ένα μία στο αλλο, μία πήγαινα στον explorer για news στο web. Ολα καλά.Μέχρι που λέω να το κλείσω και να πάω για ύπνο (3-4 ώρες γινόταν αυτά).Κλείνω ένα ένα τα προγράμματα και μόλις κλείνω το photoshop κολάει το σύστημα. Όλα ακίνητα και γύρω απτον κερσορα εμφανιστηκαν λίγα artifacts (μερικά πίξελ χρωματισμένα μπλε και κιτρινα).Τι φταίει γι αυτό?Οι μνήμες χρησιμοποιήσαν σίγουρα +1,5GBΓιατί ενώ για ώρες δούλευα μόλις πήγα να κλείσω το τελευταίο πρόγραμμα κόλλησε το σύστημα?Μετά από το χθεσινό το έβαλα το βράδυ να μου κάνει το blend τεστ μόνο ο ένας core. Και αφού ανέβασα τις μνήμες στα 2.84 volt (λάθος μου?). Και σήμερα το πρώι το σύστημα ήταν κολλημένο.Μερικές σημειώσειςΟι core είναι στα 275x10 στα 1.6voltΟι μνήμες στα 1/1 275ΜΗz 3,4,4,8,15 στα 2.7 volt (ως τώρα)Είχα βάλει δυο prime95 (ένα για κάθε core) στο 1ο test (cpu,fpu κυρίως) και 13,5 ώρες δεν έβγαλε κανένας core error.Διπλό superpi 32M (mod 1.4) έχει βγάλει.Κάποιες βαριές σκηνές στο 3dsmax τις έχει βάψει.Επίσης να προσθέσω, ως τώρα μετά από 1- 1,5 ώρα FEAR μου κολούσε. (ασχετό?)Πριν μια βδομάδα είχα βάλει το blend test (πάλι ένα για κάθε core) και αφού πέρασαν και 9 ώρες χωρίς να κολλήσει ή να βγάλει error, αλλά το prime να δείχνει το πρώτο τεστ συνέχεια. Και αφού τα κάνω stop να κολλήσει το σύστημα 5 λεπτά αργότερα. :102: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Ballistix σε DFI? Μάλλον όχι ο καλύτερος συνδυασμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Φεβρουάριος 7, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Οντως οι Ballistix και DFI δεν πανε μαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Φεβρουάριος 7, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Ballistix σε DFI? Μάλλον όχι ο καλύτερος συνδυασμός.Τετοια "επιστημονικα" λες και σε αγαπαω!!! ΕΛΕΟΣ!!!!! :064: :064: :064: :064: :064: :064: Εμενα οταν καηκαν, (μονο το ενα στικακι, το αλλο δουλευει) πεταγε λαθη στο #1 του μεμτεστ (προφανως και στα υπολοιπα). Δουλευαν μονο με 2.6 βολτια...Windows δεν εμαπιναν ΟΥΤΕ για πλακα. Περιεργο που σου βγαζει 32Μ κλπ εκτος κι αν δεν εχω καταλαβει κατι ετσι οπως τα περιγραφεις. Παντως ειναι ο πρωτος υποπτος.Ριξτα ολα default και κανε κατι το οποιο λογικα "κολλαει" το συστημα σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Ρε παιδιά δεν είμαι ο μόνος που έχω αυτό τον συνδυασμό. Και οι άλλοι που το έχουν δεν έχουν πρόβλημα.Αυτό είναι το πρόβλημα δηλαδή? Δε νομίζω :069: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 7, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Όλα δουλέυουν ώσπου να χαλάσουν. Το πρόβλημα εγώ το τοποθετώ στη μητρική αλλά μάλλον θα προκαλέσω αντιδράσεις από τον hardcore-overclocking χώρο του forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Τετοια "επιστημονικα" λες και σε αγαπαω!!! ΕΛΕΟΣ!!!!! :064: :064: :064: :064: :064: :064: Εμενα οταν καηκαν, (μονο το ενα στικακι, το αλλο δουλευει) πεταγε λαθη στο #1 του μεμτεστ (προφανως και στα υπολοιπα). Δουλευαν μονο με 2.6 βολτια...Windows δεν εμαπιναν ΟΥΤΕ για πλακα. Περιεργο που σου βγαζει 32Μ κλπ εκτος κι αν δεν εχω καταλαβει κατι ετσι οπως τα περιγραφεις. Παντως ειναι ο πρωτος υποπτος.Ριξτα ολα default και κανε κατι το οποιο λογικα "κολλαει" το συστημα σου...Εμ έλα ντε που στο μεμτεστ (Boot έκδοση) δεν έχω πρόβλημα. Το έχω αφήσει και 9 ώρες χώρίς κανένα error. Αλλά το μετεστ χρησιμοποιεί μονο 270ΜΒ περίπου. Και λέω μήπως υπερφορτώνονται όταν χρησιμοποιούνται κοντά στα 2GB. Οπότε μήπως απλώς θέλουν ψύξη εξτρα.Το πι 32Μ όσο και να ακούγεται παράξενο το έχει τελειώσει (διπλό πάντα) και σε 278x10 core και 278ΜΗz οι μνήμες.Με το prime95 σε blend mode παντα κάτι κουφό θα γίνει. Σε cpu κανενα προβλημα στα 278x10 και κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Φεβρουάριος 7, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Όλα δουλέυουν ώσπου να χαλάσουν. Το πρόβλημα εγώ το τοποθετώ στη μητρική αλλά μάλλον θα προκαλέσω αντιδράσεις από τον hardcore-overclocking χώρο του forum.Για δειξε μου λινκ με Ballistix 4000 2x1GB σε ΑΛΛΗ πλατφορμα που δουλευουνε απροβληματιστα >250 και θα παραδεχτω οτι εχεις δικιο.Μεχρι τοτε, το προβλημα το εχει αποκλειστικα η micron/crucial που δεν καταφερε να φτιαξει ενα batch που να δουλευει μακροχρονια.Θες λινκακια με A8V+dead ballistix ??????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Στο memtest μπορείς να επιλέξεις test all memory. Συνήθως το ένα από τα 2 την ακούει, δοκίμασέ τα ξεχωριστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Στο memtest μπορείς να επιλέξεις test all memory. Συνήθως το ένα από τα 2 την ακούει, δοκίμασέ τα ξεχωριστά.Υπάρχει και στην bootable έκδοση του μεμτεστ αυτό? Γιατί σήμερα το πρωι πριν φύγω για δουλειά και έψαξα στα γρηγορα για κάτι τέτοιο αλλά δεν το βρήκα. Οπότε το άφησα απλώς όπως ήταν μέχρι να γυρίσω.Μπορεί να φταίει η ψύξη για αυτά τα προβλήματα?Υπάρχει κανένα πρόγραμμα (εκτος memtest και prime95) που να κάνει εξοντωτικό τεστ στις μνήμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Φεβρουάριος 7, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Υπάρχει και στην bootable έκδοση του μεμτεστ αυτό? http://www.memtest86.com/#download0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Χρησιμοποιούσα το μετεστ που έχει ενσωματωμένο η Expert. Και είναι το 1.65 Οπότε μάλλον δεν έχει να διαλέξεις memory sizing.Ξαναρωτάω γιατί κανείς δεν το έχει σχολιάσει ως τώρα. Μπορεί τα κολλήματα να οφειλονται σε υπερφόρτωση μνήμης λόγω χρήσης +1.5GB γι αυτό και να μην βγάζει πρόβλημα το superpi? Και με έξτρα ψύξη γι αυτές να διορθωθεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Φεβρουάριος 7, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 μα τόσο προβληματικές είναι οι Ballistix? φταίει το pcb? γιατί τα ίδια chipάκια (-5B D) πάνω σε Kingston! παίζουν αρκετό καιρό σε Αsrock και Gigabyte >250 3-3-3-8 1T 2.70-2.80Vmem αλλά και σε Asus a8v <250 (LOL) - γιατί δεν τα λες ρε Jimmy? :003: και χωρίς κανενός είδους ψύξη, και δεν έχουν πρόβλημαόχι ότι αμφισβητώ τον Sόλωνα, έχει δίκιο, έχουν καεί πολλές (κυρίως σε DFI), και μου φαίνεται παράξενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 7, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Μπορεί τα κολλήματα να οφειλονται σε υπερφόρτωση μνήμης λόγω χρήσης +1.5GB γι αυτό και να μην βγάζει πρόβλημα το superpi? Και με έξτρα ψύξη γι αυτές να διορθωθεί?Είναι μια πιθανότητα αλλά αν συμβαίνει αυτό πάλι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.Πολλοί χρήστες έχουμε 2GB, αλίμονο αν το πάντα νέκρωναν όταν γέμιζε η RAM. Δεν θα είχαν νόημα τα 2GB έτσι.μα τόσο προβληματικές είναι οι Ballistix? φταίει το pcb? γιατί τα ίδια chipάκια (-5B D) πάνω σε Kingston! παίζουν αρκετό καιρό σε Αsrock και Gigabyte >250 3-3-3-8 1T 2.70-2.80Vmem αλλά και σε Asus a8v <250 (LOL) - γιατί δεν τα λες ρε Jimmy? :003: και χωρίς κανενός είδους ψύξη, και δεν έχουν πρόβλημαόχι ότι αμφισβητώ τον Sόλωνα, έχει δίκιο, έχουν καεί πολλές (κυρίως σε DFI), και μου φαίνεται παράξενοΜπα, ποιός έχει όρεξη για flame war?Τα Micron τα δούλεψα στα 255ΜΗζ με τον Venice πάνω στην A8V αλλά τα 2 sticks των 512ΜΒ. Έχω όμως 4 sticks όπως ξέρεις οπότε προτίμησα τα πιο συντηρητικά 244ΜΗz με 2T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Είναι μια πιθανότητα αλλά αν συμβαίνει αυτό πάλι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.Πολλοί χρήστες έχουμε 2GB, αλίμονο αν το πάντα νέκρωναν όταν γέμιζε η RAM. Δεν θα είχαν νόημα τα 2GB έτσι.Δεν εννοώ αυτό. Αλλά ότι μήπως βγάζει πρόβλημα όταν χρησιμοποιεί κοντα στα 2GB μνήμη και με καλύτερη ψύξη διορθώνεται. Δηλαδή μήπως είναι στο όριο και βγάζει πρόβλημα λόγω θερμοκρασίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Φεβρουάριος 7, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 δοκίμασε να βάλεις έναν ανεμιστήρα από πάνω να δεις αν θα βοηθήσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 7, 2006 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Ένα κιτ έχω αλλάξει(μέχρι στιγμής) και είχε παράλογη συμπεριφορά, συνήθως bsod λίγο πριν μπει win, στην συνέχεια όλα τα bench τα πέρναγαν μία χαρά, στο s&m memory μπορεί να έτρεχαν για ώρες χωρίς λάθη, στο επόμενο run θα γέμιζε λάθη, κλπ.Όταν τα δοκίμασα ένα-ένα με memtest ανακάλυψα ότι το ένα είχε πεθάνει, άπειρα λάθη από το 1ο test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Ένα κιτ έχω αλλάξει(μέχρι στιγμής) και είχε παράλογη συμπεριφορά, συνήθως bsod λίγο πριν μπει win, στην συνέχεια όλα τα bench τα πέρναγαν μία χαρά, στο s&m memory μπορεί να έτρεχαν για ώρες χωρίς λάθη, στο επόμενο run θα γέμιζε λάθη, κλπ.Όταν τα δοκίμασα ένα-ένα με memtest ανακάλυψα ότι το ένα είχε πεθάνει, άπειρα λάθη από το 1ο test.και σε μένα ένα kit μου κάηκε και τα έστειλα στον φίλο μου αμερική για να τα κάνει rma. Μέχρι να μου έρθουν επειδή "καιγόμουνα" αγόρασα άλλο ένα kit από αγγλία. Τώρα αυτό που χρησιμοποιώ είναι απτην αγγλία.Όταν άρχισε να μου κάνει νερά το προυγούμενο κιτ φάνηκε με μπλε οθόνες και με το οτι έβγαζε errors στο μεμτεστ. Ακόμα αυτό δεν μου έβγαλε errors, αν και θα φανεί όταν γυρίσω σήμερα σπίτι. Μπορεί να μου χάλασαν αυτές τις μέρες, γι αυτό και πριν να μου περνουσε το μεμτεστ.Πάντως το κουφό είναι οτι βγάζει το πι 32Μ χωρίς πρόβλημα. Γι αυτό και λέω μήπως φταιει όταν χρησιμοποιούνται σχεδόν τα 2GB και αυτό λόγω υπερθέρμανσης ταυτόχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Φεβρουάριος 7, 2006 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Μπορεί τα κολλήματα να οφειλονται σε υπερφόρτωση μνήμης λόγω χρήσης +1.5GB γι αυτό και να μην βγάζει πρόβλημα το superpi? Και με έξτρα ψύξη γι αυτές να διορθωθεί?Εαν εχεις system page file off τοτε φταινε τα Win και οχι οι μνημες.Αυτο που λενε κάποιοι βαλτε το page file off εαν εχετε 2gb μνημη ειναι λάθος κατα την γνωμη μου.700 GB ram να εχεις το page file πρεπιε να ειναι on με διαχειριση απο τα win Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 7, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Εαν εχεις system page file off τοτε φταινε τα Win και οχι οι μνημες.Αυτο που λενε κάποιοι βαλτε το page file off εαν εχετε 2gb μνημη ειναι λάθος κατα την γνωμη μου.700 GB ram να εχεις το page file πρεπιε να ειναι on με διαχειριση απο τα winTo page file εννοείται δεν το έχω κάνει off. Πλάκα μου κάνεις? :039: Πως σου ήρθε αυτό? Και off να το είχα δε θα κολλουσε το σύστημα απλά θα μου έλεγε οτι δεν φτάνει η μνήμη. Και θα ουρλιαζε ήδη ο σκληρός απτο τρέξιμο :113:Κουφό πάντως το πρόβλημα, που θα πάει θα το προσδιορίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.