Jump to content

Προβλημα σε asrock 939dual sata2

A-L-I-V-E

Recommended Posts

Πήρα το Σάββατο από e-shop τις geil ultra-x pc3200 1GB DC KIT οι οποίες αποδείκτηκαν ότι είναι οι nforce4 edition... λέω και εγώ, τι στο καλό 160 ευρώ μνήμες... δεν θα παίζουν λίγο καλύτερα από τις άλλες που είχα των 80 ευρώ (2,5-3-3-8-1Τ@237); Δεν παίζανε όμως... δοκίμασα όλα τα timings, όλους τους συνδιασμούς και τίποτα!!! Οι μνήμες τερμάτιζαν στα 210 είτε τις είχα 2-2-2-5-1Τ είτε 3-4-4-10-2Τ είτε οποιαδήποτε ενδιάμεση τιμή... με το που έβαζα από win 211 είχα restart... από bios δεν έκανε post...

Με τα πολλά αφού μου την έδωσε στα νεύρα πήγα σαν καλό παιδί και παράγγειλα την dfi lanparty nf4 sli-d... άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε...

Εντελώς πληροφοριακά οι μνήμες έχουν P/N:1769... όποιος τις έχει δοκιμάσει ή έχει πληροφορίες για το συγκεκριμένο P/N ας απαντήσει για να πάρω καμιά ιδέα για το τι να περιμένω...

Έχει μια επιλογή για compatibility αλλά δεν κάνει τίποτα... από bios έχω βάλει το τελευταίο official... Τέλος πάντων, τώρα δεν μπορώ να κάνω πίσω... αναμένω την DFI. Άντε να δούμε αν άξιζαν τον κόπο οι μνήμες...

Κάτι άλλο που παρατήρησα χτές είναι πως ότι συνδιασμό timings/συχνότητας και να κάνω δεν ποστάρει με cas3... μήπως είναι bh5 (μιας και αυτές λένε ότι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό); Αλλά και πάλι... BH5 και να μην είναι συμβατές με άλλα chipsets εκτός από nforce4 γίνεται;

Απ'ότι φαίνεται η μητρικη αυτή δεν παίζει πολύ καλά με τις μνήμες αυτές. Ατυχία. Στη συγκεκριμένη μητρική οι Kingston Value (Micron chips) έπαιξαν στα 240ΜΗζ και τα 4 dimms μαζί και οι GSkill HZ ξεπέρασαν τα 265ΜΗζ.

Συμβαίνουν. Πάντως την ASRock, μην την πετάξεις (ή αν την πετάξεις πες μου που για να την μαζέψω εγώ... :p )

απλά οι μνήμες αυτές θέλουν ρεύμα για να παίξουν - πολύ πιο πάνω από το 2.70v(και αν!) max που δίνει η Asrock

μόνο με το (εύκολο) vmem mod θα έκανες δουλειά

επίσης όντως με cas3 δεν παίζουν καθόλου (bhοειδή)

ψιλά γράμματα πλέον .... τώρα με την dfi δεν θα έχεις πρόβλημα - λογικά θα πάνε πολύ καλά

Τελικά ήρθε η DFI, οι μνήμες κουμπώθηκαν πάνω και πάνε καλύτερα απ' ότι περίμενα (μάλλον BH5 μου φαίνονται) μιας και με μερικές γρήγορες δοκιμές δουλεύουν στα 260 με 2-2-2-5-1Τ@3,6V... Περισσότερα θα σας πω αύριο μιας και θέλει πολύ διάβασμα η μητρική όσον αφορά τις ρυθμίσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.