Jump to content

Opteron X2 και θερμοκρασίες

Pieros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα έναν Opteron 165 κ παρατηρώ ότι οι θερμοκρασίες του είναι λίγο τρελές . Σε default κατάσταση φτάνει τα 2600 με 2πλά prime. Θέλησα να του δωσω λίγο ρεύμα για να τον κάψω λίγο δεν το πίστευα . Είναι δυνατόν να ακουμπάω τους 70c?

post-8-1442174306,501_thumb.gif

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Εμένα πάλι μου κάνουν εντύπωση και οι 57/49 βαθμοί που αναφέρει το εν λόγο πρόγραμμα. 49 σε chipset και μάλιστα όταν το ανεμιστήρι βαράει 7000+ στροφές?

Δοκίμασε και κανένα άλλο πρόγραμμα + δες τις θερμοκρασίες στο BIOS.

Δες και την ψήκτρα αν ζεματάει. Αλλιώς δες αν πατάει καλά.

To chipset δεν μου προξενει εντυπωση αλλα το 1.55V του smart guardian πλησιαζει στα 1.64V στην πραγματικοτητα με το πολυμετρο και εισαι με την default ψυξη με 2 πυρηνες στα 2700.Επισης κατι πρεπει να κανεις για τους 57c των mosfet

To chipset δεν μου προξενει εντυπωση αλλα το 1.55V του smart guardian πλησιαζει στα 1.64V στην πραγματικοτητα με το πολυμετρο και εισαι με την default ψυξη με 2 πυρηνες στα 2700.Επισης κατι πρεπει να κανεις για τους 57c των mosfet

Κωστα , κανει overvoltage η μητρικη ???? Μου ελεγε ο Πιερος οτι default (1.35 ή auto) το smartguardian διαβαζει 1.38V !

Εμενα πχ η expert διαβαζει 1.32V . Aκομη δεν εχω ασχοληθει καθολου με o/c και θελω να βαλω πολυμετρο , γιατι δεν ξερω που πανε τα 4 ! :D

Στις 2 δικιες μου DFI οπως και του varelasj με dual core δινει με full load τους δυο πυρηνες απο 0.05 μεχρι και 0.07 παραπανω απο αυτο που λενε στο BIOS και συνηθως απο αυτο που λεει το Smart Guardian.Στην expert δεν ξερω τι παιζει........

Στις 2 δικιες μου DFI οπως και του varelasj με dual core δινει με full load τους δυο πυρηνες απο 0.05 μεχρι και 0.07 παραπανω απο αυτο που λενε στο BIOS και συνηθως απο αυτο που λεει το Smart Guardian.Στην expert δεν ξερω τι παιζει........

Η expert κατα γενικη ομολογια κλοκαρει χαμηλοτερα σε σχεση με τις αλλες DFI οταν βαλεις ιδιο vcore στο bios . Αρα στην καλυτερη περιπτωση δεχομαι οτι δεν κανει overvoltage . Αυριο θα την μετρησω ... Ελπιζω να μην κανει και undervoltage .

Κωστα , κανει overvoltage η μητρικη ???? Μου ελεγε ο Πιερος οτι default (1.35 ή auto) το smartguardian διαβαζει 1.38V !

Εμενα πχ η expert διαβαζει 1.32V . Aκομη δεν εχω ασχοληθει καθολου με o/c και θελω να βαλω πολυμετρο , γιατι δεν ξερω που πανε τα 4 ! :D

To auto ειναι 1,36

Εμένα πάλι μου κάνουν εντύπωση και οι 57/49 βαθμοί που αναφέρει το εν λόγο πρόγραμμα. 49 σε chipset και μάλιστα όταν το ανεμιστήρι βαράει 7000+ στροφές?

Δοκίμασε και κανένα άλλο πρόγραμμα + δες τις θερμοκρασίες στο BIOS.

Δες και την ψήκτρα αν ζεματάει. Αλλιώς δες αν πατάει καλά.

7000+ στροφές δεν δουλεύει κ είμαι σίγουρος το μαξ που έχω δει εινια 4000 μήπως αν συνδέσω το φαν του σπγιου κατευθείαν με το τροφοδοτικό θα πάρω το μαξ του?

Που μπορώ πρέπει να κοιτάξω με το πολύμετρο για να δω το ρεύμα?

εγω που την μετρησα την ultra ειδα οτι κανει undervolatge με 1.55 απο βιοσ σε 1.53 πριμε 95 στον Χ2 παντα.

Την εχπερτ περιμενω να την μετρησει ο Στελιος και να μου πει γιατι βαριεμαι..:p

εγω που την μετρησα την ultra ειδα οτι κανει undervolatge με 1.55 απο βιοσ σε 1.53 πριμε 95 στον Χ2 παντα.

Την εχπερτ περιμενω να την μετρησει ο Στελιος και να μου πει γιατι βαριεμαι..:p

Δεκτο . Μπορει να κανει undervoltage με 1.55V , αλλα με default 1.35V τι κανει ?

Στο δικο μου mobo 1,65 απο bios με πολυμετρο idle ειναι οντως 1,65v αλλα οταν μπουν σε load και οι 2 πυρηνες παει 1,75...

Στο δικο μου mobo 1,65 απο bios με πολυμετρο idle ειναι οντως 1,65v αλλα οταν μπουν σε load και οι 2 πυρηνες παει 1,75...

Την Ultra εχεις Γιαννη ?

άσχετο αλλα τουλάχιστον ο δικός μου ο X2 στους 64 βαθμούς πάντα τεζάρει κάθι έτσι και αλλιώς η AMD στους αριθμούς πάνω στα packaging για τους x2 δίνει maximum 65 για τους opteron το ερευνώ ακόμα :)

άσχετο αλλα τουλάχιστον ο δικός μου ο X2 στους 64 βαθμούς πάντα τεζάρει κάθι έτσι και αλλιώς η AMD στους αριθμούς πάνω στα packaging για τους x2 δίνει maximum 65 για τους opteron το ερευνώ ακόμα :)

Για τον δικο μου opteron δινει 51 .

χθες οταν τον εβαζα στα ψηλα με ρεύμα κ ειχα ρυθμίσει στους 70 να κλεινει ο Η/Υ εμένα έκλεινε κ μεχρι να πάρω χαμπάρι ότι ο επεξεργαστής δεν είναι μπανάνα(στην αρχή το είχα στα 60 κ δεν ανεβαινε παρα μονο ντιφολτ :046: )

μου βγήκε η πίστη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.