alGaLoRd-VK Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2005 Πριν απο λιγες μέρες πηρα τον Α64 3200 s939 winchester και mobo MSI K8N neo2 54g. Κατεβασα τον πολλαπλασιαστή στο 8χ και αρχισα να δοκιμάζω τις μνημες μου (2x512 Kingston ValueRam DDR400 CL2.5). Χωρις να πηραξω τασεις στις μνημες πηγαν error free μέχρι 230.Στα 235 το memtest84+ εβγαζε λαθη στο 8 τεστ. Ειναι η πρώτη φορα που ασχολούμε με o/c. Τι να κάνω για να ανεβάσω τις μνημες λιγο ακόμα? Το BIOS ειναι το 1.4. Εχω ηδη κατεβασει το HT απο 5x στο 4x.Επισης πως μπορώ να δω μεσα απο τα win τη ταση στις μνημες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Δες αν εχει η msi καποιο προγραμμα που να δειχνει τασεις σε μνημες.Εδωσες παραπανω ταση στις μνημες για να ανεβουν πανω απο τα 230 ή δεν την ακουνε καθολου την ταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Ιανουάριος 21, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Αυξησε την ταση στις μνημες για να πας λιγο πιο ψηλα και παιξε με πιο χαλαρα timmings... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Ιανουάριος 21, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Η MSI δίνει το CoreCenter με το οποίο μπορεις να αλλάξει την ταση μεσα απο τα win αλλα δεν λεει πουθενα ποσο ειναι. Μεχρι ποσο να δώσο τάση? Μεσα απο το BIOS ή απο τα win? Επίσης οταν ανοιγω το CoreCenter και παταω την επιλογη Αuto ανεβάζει το fsb και καποια στιγμή κολλάει. Μετα το restart βλέπω απο το MBM οτι το vcore ειναι ανεβασμένο απο 1.4 που ειναι default. Εχω δει μέχρι και 1.9. Ειναι λογικό αυτο? Τι παιζει με το CoreCenter? Το χρησιμοποιεί κανείς? Εγω λέω να το πετάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DsLmaNiaC Ιανουάριος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Έχω ακριβώς τις ίδιες μνήμες και δεν ανεβαίνουν παραπάνω από 230 σε 1:1 όσο ρεύμα και να δώσεις. Από εκεί και πάνω μόνο 5:4. Όσον αφορά την τάση συνήθως μέσα από το bios την αλλάζεις και αν δεν την έχεις αλλάξει δε μου φάινεται λογικό να αλλάζει μόνη της η ρύθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Ιανουάριος 21, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Τα τσιπακια στις μνημες ειναι promos (mosel vitalic) με κωδικο V58C225604SAT5B. Σε εσενα αυτα εχουν DsLmaNiaC? Μεχρι πόσο ταση να δόσω απο το BIOS μεχρι 2.8 παει default ειναι 2.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Ιανουάριος 22, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Χθες βραδυ οι μνημες ανεβηκαν error free μεχρι 237 χωρις εξτρα ταση αλλα στα 2Τ. Με 1Τ κολλανε γυρω στα 230, ακριβως δεν το εψαξα. Τα Timings ειναι 2.5,3,3,8.Λιγο που δοκιμασα να δώσω ταση στα 238 απο 2.6 σε 2.65 δεν βοήθησε. Να δώσω κι άλλο? Χάνω πολύ αν τρεχω τις μνήμες μου σε 2Τ αντι για 1Τ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.