Jump to content

Overcloking amd 64 Athlon 3000 +

klarinos1442169111

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μόλις πριν από λίγες ημέρες έβαλα στο μηχάνημα μου υδρόψηψη και είπα να αναβάσω λίγο την CPU

ASUS A8V-DELUX AMD 64 Athlon 3000 + μνήμες 1024 ΜΒ CORSAIR με χρονισμό 3-3-3-8 AGP 66 KAI PCI 33 με FSB 221 και τελική συχνότητα 1997MHZ (άρα overcloking περίπου 11%) -Η κανονική συχνότητα της cpu είναι ως γνωστόν περίπου 1800 ΜΗΖ . Το μηχάνημα είναι στα στάδια των δοκιμών έως τώρα απόλυτα σταθερό με θερμοκρασία 42c κατώτερη και 49 c ανώτερη

Για την τάση δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι γιατί έχω βάλει την επιλογή εκεί να γίνεται αυτόματα

Ήθελα να ρωτήσω υπάρχουν περιθώρια για παραπάνω ανέβασμα ή το νεράκι θα αρχίσει να ΄΄βράζει΄΄; Τι περιθώριο έχουμε για την θερμοκρασία

ευχαριστώ

Με ιδιο επεξεργαστή και ιδια μητρική έχω ανέβει 2,4 με αεράκι και~1,5v(η μητρική κάνει undervolt)

Είχα μεγιστη θερμοκρασία 37~39 με 22 στο δωμάτιο. Στο αυτόματο η τάση πολλές φορές κολάει στο 1,7 γι' αυτό προσεχε!

Η θερμοκρασια που εχεις παντως για υδροψυξη ειναι παρα πολυ!

Εγω με την ιδια μητρικη και εναν 3200+ ειμαι στα 2750 και θερμοκρασιες 29 και full load 39 το πολυ με μονο ψυγειο και ρευμα στον επεξεργαστη 1,625

σφιξε τους χρονισμους την μνημης σου,corsair με τετοιους χρονισμους ειναι σαν kingston...μπορεις να κατεβασεις και την ocbible για να κανεις λιγο περισσοτερα πραγματα πανω στο θεμα..

σφιξε τους χρονισμους την μνημης σου,corsair με τετοιους χρονισμους ειναι σαν kingston...μπορεις να κατεβασεις και την ocbible για να κανεις λιγο περισσοτερα πραγματα πανω στο θεμα..

Κατσε ρε αδερφε... Ξερεις τι τσιπακια εχουνε οι corsair του και του λες να σφιξει τα timings??????????? Ετσι στα κουτουρου σφιγγουνε τα 2-2-2???? :101:

Η μαρκα του dimm τι σχεση εχει με τα timings???

Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο - εκείνο που θέλω να καταφέρω κατά πρώτον είναι η σταθερότητα του συστήματος σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία

τώρα είμαι στους 2052 ΜΗΖ FSB 228 MHZ με 42c αφού πείραξα το voltaz το κατέβασα στο 1,325 απο 1450 που ήταν (στο αυτόματο που την είχα ) η μνήμη είναι 186,54 χρονισμός ο ιδιος . Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας, μου είναι πράγματι πολύτιμες - κάνω κάποια τεστ σταθερότητας και συνεχίζω την άνοδο όσο για την μνήμη αύριο θα παραθέσω περισσότερες λεπτομέρειες

186,54??? Το fsb είναι χαμηλά για τόσο ψηλό διαιρέτη.Πιθανώς νε έχεις και χειρότερες επιδόσεις απο default.

Καλυτερα που εχει βαλει τωρα χαμηλο διαιρετη στις μνημες ετσι ωστε πρωτα να βρει που τερματιζει η cpu και μετα βλεπει για τις μνημες!

Εξαλλου για 1/1 με αυτην την μητρικη δεν πας και ψηλα!

Καλυτερα που εχει βαλει τωρα χαμηλο διαιρετη στις μνημες ετσι ωστε πρωτα να βρει που τερματιζει η cpu και μετα βλεπει για τις μνημες!

Εξαλλου για 1/1 με αυτην την μητρικη δεν πας και ψηλα!

Eιμαι στα 245 MHZ FSB 198 ΜΗΖ οι μνήμες συχνότητα 2205 απόλυτα σταθερός με θερμοκρασία 40-42 c συνεχίζω τα τεστ , το βραδάκι θα βάλω και μερικές φωτο απο τις μετρήσεις ( φυσικά θα ανεβάσω και άλλο)

Απο την εμπειρια μου πανω στο παλιο πλεον 3000+ μου ειχε παει με αερα 2400(8χ300)

με 1,488 (απο cpuz) και αν θμαμαι καλα τις μνημες με διαιρετη 133 ωστε να βγαινει

400mhz ακριβως! Για δοκιμασε κατευθειαν εκει !!!! Λογικα ενα κανονικο κομματι τα εχει ανετα!!!!!!!

Kαλα πας συνεχισε και περιμενουμε φωτο το βραδυ!

Slaughterer δεν εχουν ολα τα κομματια ακομα και τα 600mhz!

Μερικα δεν εχουν ουτε τα 400!

Το ξερω αλλα υπαρχουν και αλλα που εχουν τα 900!

Πιστευω οτι τα 600 ειναι πραγματικοτητα στα περισσοτερα

κομματια.Ακομη και με λιγο παραπανω ταση.

Παιδιά συγνώμη για την καθεστέρηση αλλά ήταν απαραίτητη έπρεπε να δοκιμασθεί η νέα ρύθμιση με το prime95 για να είμαι σίγουρος για την σταθερότητα του συστήματος

Τα αποτελέσματα: CPU 2403 MHZ FSB 267,09 MHZ MEMORY 218,53

Θερμοκρασία Νορμαλ 42 c και FULL 50 c ( δοκιμή με prime95 επί 12 ώρο)

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟ

βαζω και κάποιες φωτο - φυσικά θα συνεχίσω την άνοδο

post-2373-1442174306,0854_thumb.jpg

post-2373-1442174306,189_thumb.jpg

Φθάνοντας στο τέλος των δοκιμών έφθασα έως 2604 ΜΗΖ , Εδώ αναγκάστηκα να ανεβάσω την τάση στο 1,450 για την σωστη του λειτουργία - έφθασα έως 2700 ΜΗΖ με προβληματάκια όμως

post-2373-1442174307,0192_thumb.jpg

Φθάνοντας στο τέλος των δοκιμών έφθασα έως 2604 ΜΗΖ , Εδώ αναγκάστηκα να ανεβάσω την τάση στο 1,450 για την σωστη του λειτουργία - έφθασα έως 2700 ΜΗΖ με προβληματάκια όμως

Τι εννοεις προβληματακια?

αν ειναι ασταθες ανεβασε λιγο ακομα την ταση!

Τι εννοεις προβληματακια?

αν ειναι ασταθες ανεβασε λιγο ακομα την ταση!

Εκείνο που δεν ξέρω είναι πως να ρυθμίσω ακριβώς την τάση στην cpu στο βιος

πόσο ακριβώς να την πάω - μέχρι ποιά είναι η ανώτερη τιμή

Εκείνο που δεν ξέρω είναι πως να ρυθμίσω ακριβώς την τάση στην cpu στο βιος

πόσο ακριβώς να την πάω - μέχρι ποιά είναι η ανώτερη τιμή

Ελα εντάξει το βρήκα... ανέβασα την τάση 1.450 για να δούμε τώρα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.