Jump to content

Με τι μηχανημα ξεκινησατε?

coolmind

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

αν θυμάμαι καλά IBM PC compatible STAR 8088 με 640KB ram στα 8Mhz και 16 Turbo :> CGA 16 colours , STAR monitor B&W 14" HDD 20MB αλλά δεν θυμάμαι μάρκα. και ένα 5 1/4 floppy drive. To σκώτωσα τελείως από ότι θυμάμαι με DIR II io. :D Αλλά δεν έχω παράπονο , με εξυπυρέτησε στα παιδικά μου χρόνια με Logo και GWbasic :> wooohoo

ΥΓ. Ανακάλυψα bug στο μεταφραστη για ελληνικα. το παραπάνω κειμενο απο greeklish το μετέφραζε μόνο μέχρι το B&W και εξαφάνιζε το υπόλοιπο κείμενο :120:. Το εσβινε τελείως. :088: Οπότε και αναγκάστικα να το γράψω απο εκει και κάτω στα ελληνικά πάλι :009:

... ΥΓ. Ανακάλυψα bug στο μεταφραστη για ελληνικα. το παραπάνω κειμενο απο greeklish το μετέφραζε μόνο μέχρι το B&W και εξαφάνιζε το υπόλοιπο κείμενο :120:. Το εσβινε τελείως. :088: Οπότε και αναγκάστικα να το γράψω απο εκει και κάτω στα ελληνικά πάλι :009:

OFF TOPIC

Ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση. Θα προωθήσουμε το bug/πρόβλημα στο Ι.Ε.Λ. για επίλυση.

OFF TOPIC

• 2 weeks later...

Εγω ξεκινησα με ενα Intel Celeron 400Mhz,graphics on board(ενα chipset της SIS...445?ουτε που θυμαμαι),sound on board,10gb HD,SD-RAM 24Mb,Οθονη proview 14''

αργοτερα αγορασα με 50.000 δρχ. μια ram 128Mb μετα απο φοβερη οικονομια

(ημουν και 13-14)

Αυτη η NVIDIA RIVA TNT2 μου εχει μεινει μεχρι τωρα που δεν ειχα τα κ*λοφραγκα να την αγορασω...στον υπνο μου την εβλεπα!

Το πρώτο μου πισι αγοραστηκε τον Δεκεμβριο του 1995 με την παρακατω συνθεση

Μ/Β intel EV sound blaster ενσωματωμενη

Cpu pentium 90

Ram 8MB

Vga diamond s3968 2Mb VRAM

HDD quantum fireball 1080

Toshiba cdrom 4x

Sony 15Sf monitor

και στοιχησε 650.000δρχ!

Το πρώτο μου πισι αγοραστηκε τον Δεκεμβριο του 1995 με την παρακατω συνθεση

Μ/Β intel EV sound blaster ενσωματωμενη

Cpu pentium 90

Ram 8MB

Vga diamond s3968 2Mb VRAM

HDD quantum fireball 1080

Toshiba cdrom 4x

Sony 15Sf monitor

και στοιχησε 650.000δρχ!

650.000?Νιωσεεεεε plz :039:

η πρωτη μου επαφη που θυμαμαι αμιδρα ηταν με εναν spectrum που ειχε ο father μου με τις κασετες αλλα το μονο που θυμαμαι ηταν το παιχνιδι με τον πυραθλο και τα παιδακια να περνανε απο κατω το οποιο επεζα ως βρεφος :p Αργοτερα οταν ειχα φτασει κοντα 4-5 χρονων , που απο τοτε ξεκινουν οι ωραιες μου αναμνησεις ειναι το cpc 6128...θυμαμαι τις απειρες ωρες που εψαχνα τα *.bat αρχεια αναμεσα στις δισκετες μου και ανακαλυπτα νεα παιχνιδακια :D μετα περασαμε σε Amstrad 1640 με ega οθονη

Πρώτη μου επαφή με υπολογιστή ήταν πριν αρκετά χρόνια μ' ένα μηχάνημα που είχαν χαρίσει στους γονείς μου...

ακόμη δεν ξέρω ουσιαστικά τί τεχνολογίας ήταν...

...Μαρκας Hyundai, χωρίς σκληρό δίσκο μόνο με με "μαλακές" και floppy δισκέττες σε MS-DOS, hercules κάρτα γραφικων, μονόχρωμη οθόνη (μαύρο-πράσινο)...

...έπαιζα barbarian, bball, pipe mania, formula1, κι ένα άλλο ωραίο με ένα διαστημόπλοιο, του οποίου το όνομα μου διαφέυγει...

έγραφα και περικά προγραμματάκια ερωταποκρίσεων της πλάκας σε visual basic...

Μετέπειτα επαφή με υπολογιστές είχα επι εποχή Via KT133 - Athlon 1000Mhz fsb 100 - SDRam...

Καταρχας χαιρετω το forum καθως ειναι το πρωτο μου

post. :001:

Ολα για μενα ξεκινησαν πριν απο 16 χρονια περιπου

με εναν Amstrad 6128

αθάνατα μηχανήματα :)

YS. "καλωσηρθες" "Brave new eddie" ehheh :)

Εγώ είχα ζητήσει Amiga 500 και ενώ συμφώνησαν,τελικά γύρισα σπίτι και βρήκα ένα

Hyundai 8086 10MHz, 640κ, CGA. :009: :089:

Η Amiga τους ερχόταν λίγο ακριβή και μου πήραν αυτό το μπρίκι. Περιτό να σας πω ότι είναι θαύμα το πώς γλίτωσα το εγγεφαλικό επεισόδιο lol

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.